Литванија - Maкедонија | 05.09, четврток 21 часот |

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кога ќе се врати времето кога сите играа еден за друг,и секој меѓусебе се бодреше и се покриваше на позиција,кога нема да се караат играчите меѓу себе и да си ги мерат курињата кој колку направил,кога Антич нема да му се дере за секоја грешка на самарџиски,а тој сиротиот има помалце скока од шутерот наш,кога на тајмаут повторно ќе се слуша селекторот а не сите да исправаат криви дрини,и кога ќе си ги испразнат главите и ќе почнат да играат убаво и по акција,е тогаш пријатели мои ќе победиме.

Мене ич не ми е гајле што губат,ме боли да сакам да победиме и се тоа.Ама они се фацишта реално,направија нешто што ниедна друга ебана генерација не можеше,треба да се учи од нивните грешки,треба да се фрлат повеќе пари за припреми и треба да се стегнат играчите,а не да љокаат по дискотеки цело лето.Разбирливо е да прослават и се тоа,ама ова нивното беше претеризам.Како и да е , одлични се и јас искрено ако би се прашувал пак би ги пречекал на плоштад зошто еве и тука пак играат со срце.

Абе луѓе кој ни е крив ако не самите ние. Каква игра имавме првото полувреме? Само шутеви за 3,немавме никаква акција, колку грешки направија ехеееееее.. али тоа е. МАКЕДОНИЈА и кога победува и кога губи со неа сме !!

Пак судиска грешка која не отпиша предвреме...

Неисе...
Само ќе прашам како можеше Пипан во најголемиот налет на нашиот тим да побара тајм аут за да наполнат батерии Литванците???
FUCK logic...
Многу слабо се покажува досега. Никакви идеи нема во нападот, во одбрана со една те иста факинг акција со НИКАКВО ПРЕВЗЕМАЊЕ ни даваат кошеви. И Црна Гора и Литванија не искинаа со истата акција...
Излегле центриве напред, позади никој нема, мислиш офсајд стапица прават :tapp:

Антиќ со многу слаб натпревар. Катастрофален е во одбана (освен во последните минути)...
Камо да играа како во последниве минути :tapp:

Не знам што кур ја мења првата постава после неколку минути игра. И вчера и денес истата грешка. Да не е заљубен во Чековски :facepalm: Кај можат Гече и Станко со толку млади центри да изиграат. Го јаде во брзина, го јаде во скок... Самарџиски мора да игра во одбрана, едноставно не може да не игра...

И Дамјан и Војдан не се за во исто време да бидат на терен. Бо каков-таков мора да игра, само он знае да раздвижи во напад, ама за одбрана е пациентела овие два меча.

Многу лошо што вака почнавме, но добро е што сеуште сме во игра. Многу лошо ќе биде ако загубиме и од Србија, ама за жал тоа е прилично извесно кога имаш одвај 8 играчи, а имаш три тешки меча во три дена.
На крај ќе се крстиме да ни се наместат резултатите. Литванија и Србија да тепаат се живо, ние да ја тепаме Летонија со два разлика...

Кога веќе Докузовски е таму нека му дадат еден мобилен да му се јавува на Пипан и да му дава инструкции, оти овој очигледно не е за тренерската позиција на репрезентацијава.

Самарџиски беше човекот што денеска не држеше во игра, кењале го ние или не, он беше клучот, т.е. неговата висина. Не убија со тие 2 офанзивни лични што му ги досудија (од кои една беше оправдана). Без него, во рекет не решетаа, а како и не би кога имаат двајца 20цм пониски и еден од 36 години.

Реално цело ова Европско е смешно,од составите на репрезентациете,па се до судиеве.Не дека изгубивмо сеа ради нив,туку генерално гледано,ама ова на крај колку само не беше фаул.

Ajde sedite madro da ne bide modro!

Somnitelen faul dosudi,no ne sum siguren deka nemase kontakt od Gece.
Se vide deka ne odi od perimetar,koj kur Antic ne se spusti na 5-ka.Dva natprevara,dva pati pod prosek odigra.
Reketot ne go zatvoraa dobro a tuka potfrli Gecevski pred se.

Izgubivme sto izgubivme,ama Moteijunas da ti dade dve trojki i okolu 10 poeni e toa e kazna od "GORE".
Takov antitalent ednas se raga.Duri stigna do NBA(facepalm).

игорче и неговата коментаторска генијалност ми ја намалија лутината од поразов :pos:

Го вади Пеџа кој беше он килинг спри го става Гечевски молим ти се Пипан гтфо.

Недисциплина до максимум Антиќ 2 натпревари катастрофа. Распашана команда се ако не се средиме уште утре пакуваме куфери.

И при сета нервоза мораше ова на крајот судијата да го направи :mad: Тоа е кога си мало никој кур не го боли за тебе мада добивме и ние некој ситуации како на пример на 2 пати им избега топката на браќата и добивме топка, а никој не ја допре од литванците али ова беше апла бе ако може фаул да суди :facepalm:

Сума сумарум МИЗЕРИЈА !

Site experti za basket ej... Site experti za basket... i staro i mlado i sakato i kjoro i gluvo.. Site basket experti !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom