Литванија - Maкедонија | 05.09, четврток 21 часот |

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Реално, ептен слаби бевме. Сите под просекот денеска, од Антиќ, преку браќата, до Бо. Владо што беше така помитивиран и Самарџиски даде некои битни поени. Не ми се допаѓа тоа што претеруваат со шутот, ем гледат не бива, ем пак мават цело време. Ни фалеа пробивите на Бо денес - факт.

Уште ми е мака за поразот од вчера. Искрено, се осеќам ептен измочано. Сега ќе ни биде пеколно тешко до крај. Мора да ги тепаме трите утакмици што следуваат. Знам дека и со 2 победи ќе поминеме, не е тоа тоа. :)

Пуу да ти ебам шутот само 20 и нешто % имавме, колку и да игравме лошо сепак според мене поразот вечерва е поради тој лош шут за три поена, а и одбраната во рекетот може 50 коша ни ги дадоа од таму.
Али добро е свака им част барем се борат не се откажуваат и со толку лоша игра пак бевме во егал со Литванциве кој се меѓу првите фаворити за освојување медал.

Секогаш кога губиме, судиите се криви :facepalm:.
Ми ајде ќе се лажеме. Што убаво победивме.

Повторно лошо судење, али овојпат никако нема да ги окривам судиите за поразот. Едноставно појаки беа Литванците од нас. Пипан ме разочарува во овие два натпревари, не знае кога да побара тајм аут, не знае да ја погоди правата петорка. Денес ја игравме нашата стандардна игра која не красеше овие 20тина години, рогај тројки па што биде нека биде. 6/28 за три поени, 28 шутнати еееееееј, 28 на тренинг вкупно не шутираат.

Можеме ние да го хејтаме колку сакаме али денеска кога беше Самарџиски во игра ние се држевме, а кога ќе влезеа Гечевски или Чековски се одеше наопаку. Гече изигра катастрофално, ама не е он крив, крив е Пипан што го ставаше во борба со младите литвански центри, кои во секој сегмент се појаки од него, освен во шутот.

Перо спушти се под кош боту еден види се колкав си ебате човекот :facepalm:

Ете им го медалот што го освоија уште пред да тргнат...
Иначе за утре нека отвори тема тој што отвори за со Црна Гора, зошто кога ќе отвори dragonsky дури и Бо игра очајно :D

Илиевски - добро, мотивирано
Самарџиски - се трудеше, понеогаш пречеше
Бо - изигра колку што можеше но не беше во форма, повреда???
Антич - дрво
Гечевски - дрво
Стојановски - дрво на квадрат
Чековски - дрво стани, дрво седни

Па кажи шума, што се мачиш толку да пишуваш :D.

За Илиевски капа доле, останатите реално мизерија. Нервоза никогаш не е добра, ама кога веќе ја има нека ја искористат на терен а не кога одат на клупа. Во прекини све факмани за пцуење меѓу себе и по судии, кога треба да се спушти на -5 еден пар муда не можеш од пет души да собереш.
Ќе видиме утре што ќе биде, ама ова не изгледаше добро ни вчера, а посебно денес.

а со кој се кара Перо цело време?
Со себе, тоа е втора фаза. Во третата сам си се мава а во четвртата љут си е и не си збори :D.

Самарџиски го пцуе цело време, од немоќ мора да се истури негде.

Очајни сите,од прва до последна четвртина,па сите експерти нека кукаат по судиите и по ФИБА.

Антиќ не се виде,договорот со Атланта и влезот во НБА му удри во глава изгледа.
Самарџиски најпожртвуван ама џабе на таа висина бе кога имаш страв да закуцаш како и секој голем кошаркар.
Браќата очајни,заедно со Бо.
Гечевски инвалид,Станко не се виде,Владо пробуваше да напраи нешто.
Пипан изгубен цела текма како Стојанка у Веро.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom