bowl
.
- Член од
- 30 јануари 2007
- Мислења
- 8.344
- Поени од реакции
- 1.307
Application Replacement : F-Spot
There are suggestions that F-Spot will be replaced with gThumb or Shotwell.Also gThumb is not suggested replacement for F-spot but and for Eye of Gnome (default image viewer) because gThumb is faster and better.Shotwell is also suggested replacement for F-spot because it is lighter and faster version of it.
sudo apt-get install gnome-shell
gnome-shell --replace
А зошто си разочаран? Кои работи ти се допаднаа а кои не? (ако можеш пиши )Денес го испробував GnomeShell - тоа што треба да ги замени горната и долната default панела на GNOME во GNOME 3.0 и некако повеќе сум разочаран одколку изненаден за идеава нивна. Еве како тоа треба да изгледа:
http://live.gnome.org/GnomeShell/Tour
Доколку сакате да го пробате ова пишете во терминал
доколку користите убунту/дебиан,Код:sudo apt-get install gnome-shell
па после инсталацијата пишетеКод:gnome-shell --replace
Ептен ограничен се осеќам ко ќе го користам чудово, ги нема сите тие widget-и на панелите, плус секогаш ко ќе минимизирам некој прозорец треба да го отворам тоа црното од страна за да најдам шо имам отворено, пошо ми го нема долу на панелата.А зошто си разочаран? Кои работи ти се допаднаа а кои не? (ако можеш пиши )
Јас читав за ова пред некое време и по сликите изгледаше супер. Го немам инсталирано, па затоа те прашувам. Исто така, ако не ти е тешко стави некој твој слики да видиме дали навистина излгеда како што го најавуваат.
Фала, и поздрав.
А што е толку подобро во Федора?Зш не користите fedora според мене мислам дека е подобра дистрибуција.