Лига на шампиони 2014/2015

Статус
Затворена за нови мислења.
Од кога ова правилото пример на контра ако напрајш старт за 2 минути и се суди пенал ?
Пред некоја недела вака видов на утакмици од ЛШ па ми падна чудно, а вакво нешто порано немаше, пример си добиваш 2 минути и продолжуваш со нападот, пенал не се судеше...
Прашањето ми е дали од оваа сезона е воведено ова правило ?

Кирца игра во страшна форма. После Фленсбург на кој во две утакмици им начука 19 гола, вчера го торпедираше Алингсас со 12 гола. Со ова коло Кире Лазаров излезе на првото место за најдобар стрелец во Лига на Шампиони.
Можда малку и сум субјективен али со оваа форма се издвојува како најдобар десен бек во светот моментално.

Мистерија за мене останува неговото игнорирање од страна на ЕХФ која до сега ниту еднаш не го спомна ниту пак го стави во екипа на колото...

Од кога ова правилото пример на контра ако напрајш старт за 2 минути и се суди пенал ?
Пред некоја недела вака видов на утакмици од ЛШ па ми падна чудно, а вакво нешто порано немаше, пример си добиваш 2 минути и продолжуваш со нападот, пенал не се судеше...

Значи збориме за контра каде што сите очекуваат да е 95 посто гол и старт за 2 минути така? Не е од оваа сезона, јас имам видено вакво нешто уште пред неколку години. Баш им имав зборено на другарите и ме правеа будала. Убаво ми дојде потврдата на мечот Вардар-Веспрем. :D

Мистерија за мене останува неговото игнорирање од страна на ЕХФ која до сега ниту еднаш не го спомна ниту пак го стави во екипа на колото...

Јачината негова е што е константно одличен. Во поединечно коло можеби и не бил најдобар. Плус како што ги гази Барса противниците, не делат баш нивните играчи поединечно.

Па да речиме истото го имаше и на Вардар-Веспрем примерот со Брумен кога доби 2 минути и пенал за Веспрем на контрата фрлена кога излегваше 1 на 1 противникот. Истото го видов и на некој германски екипи, голманот фрла контра на крилото, противникот го стига одма после центарот му прави фал добива 2 минути и покажва пенал! Прв пат гледам вакво нешто зато прашав, до сега немав видено добиваш 2 минути и играта си продолжува од кај што е направен фалот.

Важи ова само што ретко последен играч прави фаул за да не ризикува обично нели ги оставаат и мене ми е чудно но го имам видено ова веќе.

Кирца игра во страшна форма. После Фленсбург на кој во две утакмици им начука 19 гола, вчера го торпедираше Алингсас со 12 гола. Со ова коло Кире Лазаров излезе на првото место за најдобар стрелец во Лига на Шампиони.
Можда малку и сум субјективен али со оваа форма се издвојува како најдобар десен бек во светот моментално.

Типично за Европа и Запад .... Да негираш и глостифицираш свои ликови .....

Десет години старо правило...2 мин или директен црвен картон и пенал ,зависит од судиите како го проценуваат фаулот ...брутален ...или .

Ла Риоха како го подбра Кил последниве 10 минути, да не знаеш во случајов која екипа е Кил која Ла Риоха. 10 разлика водеше Кил, сега само 2.

Интересни натпревари не очекуваат викендов. После ова коло во повеќето групи ќе добиеме првична слика за тоа кој иде понатаму и на кое место.

Посебно интересни и решавачки ќе бидат два дуели.

Рајн Некар - Веспрем.
Меч каде што непоразениот Веспрем оди во Мајнхајм да ја потврди доминацијата во групата. Додека од друга страна ова е многу битен меч за Рајн Некар, бидејќи со пораз речиси сигурно ги губи шансите за второто место а со победа има големи шанси да биде втор.

Пик Сегед - Киелце.
И ова би требало да биде добра утакмица. Киелце е непоразен до сега, додека Сегед игра одлично и има само еден пораз кој го претрпе во Полска. Дали ќе следува одмазда и борба до крај за првото место во групата, ќе видиме..

Идеме за денес....:icon_mrgr:
Данкерк 1
Ако сакаат да одат понатаму ќе мора да тепаат,тепаа со Алборг,иако беа бааги потценети...
Опасна екипа се Французите,ама многу непредвидлива,исто како и Моторот....
Давам предност исклучиво заради домашниот терен и подобрата одбрана на Данкерк,на чело со голманот Жерар...(еден од топ5 голманите засега според мене во ЛШ)...
Вардар 2ка како планина...
Нема шо да се дискутира овде,се е кажано...
Самс ја има наредено....рубљи,Путин,мајка Русија,Голема Мечка...:cool:
Ако мислат да се втори на крај овај меч мора да го добијат....
И секако,можи и посигурен тип +62.5..
Овие Мадведите и со нас од Кајгана да играат ќе примат 30 гола..да ти ебам дифенсот да ти ебам...:pos:
Пик Сегед-Киелце
Овде одам похрабро и играм на домаќинот,само заради добрата форма....
Хендикеп 1 за Пик Сегед,не е лошо,да не изгубат со 3...
Доста силна екипа се,треба да се држат...
Висла-Барса..
Оваа не ја чепкам,некако голема е разликата за голови +61.5..
Се бива овде...
Висла извади бод со Колдинг таму,добра екипа се.....
Ама ако веќе се игра треба да е двојка,со мала доза на резерва зошто сепак 1.20 е...:facepalm:
Металург-Мешков..
Оваа треба да е чиста двојка..
Мешков по киксот со Ла Риоха мора да тепа денес,ако изгубат толку од нив...
Е сега заебано за Мешков е шо се губат малку на гости и не стабилна екипа...
Имаат добра екипа,добар тренер,имаат ротација,добро се покриени сегде,добар голман,ама пак немаат некој менталитет како Швабите,си шибаат во балканско-советски стил....
Металург од друга страна,и самиот Лино кажа дека повеќе гледаат да опстанат како клуб отколку да тепаат утре..
Ама сепак домашен терен,+ солидна прва постава,+ ако се изгубат оние Белорусите се бива,ништо чудно и да тепа Металург...
И на голови е заебана да се игра,се бива..
Да имаше Металург ротација ќе ја бапнев чист минус и немаше да се замарам,ама вака кога се мачат со 8,9 играчи нон-стоп немаат сила и за напад и одбрана....
Ако веќе играм ќе ја играм или 2ка чиста,или Т1 за Металург 25.5,сепак прв тип ми е двојка...
Пичка му матер...
Цеље 1
Еден од најсигурните кецови ми е...
Едноставно мора да тепаат денес,Монпеље е распашана команда...
Одвај тепаа со Медведи,на ќоро,со ПСЖ во средата им се сличи класичен gang-bang,double anal penetration и други садо-мазо изживувања..:pos:
Во криза се дефинитивно,во одбрана дупка се,во напад исто,а Цеље е полетна екипа,млада,борбена до фанатизам,едноставно гинат на терен кога играат дома..
Треба да е чист кец,кога веќе го чукнаа РНЛ толку лесно овде не смеа да помислат на ништо друго освен на победа...
И на крај шлагерот РНЛ-Веспрем...
Лани Веспрем извади бод во Манхајм...
Оваа година се посилни од лани а РНЛ е послаб....
Се бива овде,не би ја играл на конечен,ако се оди по форма и костантност предност за Веспрем,да не изгуби со два разлика,ама пак веќе се сигурни на прво место,па да не се опуштат....
А и на голови е некако заебана,Веспрем има одбрана,ако запнат како треба не треба да примат 29 гола,па би ја играл Т1-28.5....

Тешка ќе биди Металург за 2ка...
Мешков на гости се сосема друга екипа за разлика од домашните утакмици.
Иако е Металург многу ослабен , очекувам да се игра тесно , гол за гол цела утакмица.
Јас би ја избегнал Металург од тикет денес.
А за Данкерк се сложвам со Томасино . Кец како планина...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom