Лига на шампиони 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе навистина не ми е јасно, еве во Вардар пример дојде руска тројка во екипата плус сега го имаат и шпанецот Малумбрес како се разбират на тајм аут, овај Кастратовиќ си збора на македонски или во Металург го имат Атман, Лино збора хрватски, тие се гледат ко телиња :D пак треба некој да му преведи шо ќе се игра, или пак русите научиле Македонски :P

Русите мислам и до некаде разбираат.На Малумбрес нема што многу да му се збори а на Душебаев мислам дека Доне му преведуе (y)

:tapp:
ehf-so-kazna-za-metalurg-da-igra-bez-publika
http://press24.mk/ehf-so-kazna-za-metalurg-da-igra-bez-publika

Нема шанси ова да се деси.Наводно тој куртонот ќе се жалел кај ЕХФ - but who cares.
Ќе биде ова за ЕХФ - сам себи убијал.

Нема шанси ова да се деси.Наводно тој куртонот ќе се жалел кај ЕХФ - but who cares.
Па дај боже да не се деси,пази го тегнеле за рака покрај аут линијата,кој Червар може го тегнел:pos::pos:,море куротни скапани.

Posle mecot so seged kazav deka mozime da go pobedime psg. Igracivr od psg ne se nisto posebno samo se preceneti. Narcis e poslab od naumce , samo drzi cena oti e cokoladno francuzince. Abalo....sta reci, neka uci malce od dejan I od gockata. Kopljar bese dobar edno vreme sega e klasicen duduk, vugrinec za nego e maestro. Se na se mislam oti ne se jaki kako sto izglefa na hartija, odbrana bijano sirenje, si se setaa niz niv, vanco topki kako od sala si dobivase... Ako lgrase zuti I ako ne pogodeja tolku stativi ke gi posereja. Isto taka I golema pofalba za kedjo vo odbrana, a I kako de raduva, dusicka :)

Нарсис и Абало биле послаби од Наумче и Манасков :facepalm:. Знаеш дека Нарсис беше прогласен за најдобар играч за 2012 во светот така? Хансен за 2011, Абало е едно најдобрите светски крила, Вори еден од најдобрите пикери во светот во историјата...

ПСЖ не се воопшто преценти, само цела екипа им е нова, повеќе нови играчи имаат и од Вардар. Треба време да се уиграат, а и тренерот не мислам дека е добар. Тука е проблемот, а не кај играчите. Тие ако се уиграат ќе бидат страв и трепет за противниците.

^Друже батали го, не вредело толкав пост да пишуваш за овој. И онака сите овие по прв пат ги гледа како играат, само Хансен 3 пат го гледа веројатно, дека има играно против Македонија 2 пати претходно. :D

Posle mecot so seged kazav deka mozime da go pobedime psg. Igracivr od psg ne se nisto posebno samo se preceneti. Narcis e poslab od naumce , samo drzi cena oti e cokoladno francuzince. Abalo....sta reci, neka uci malce od dejan I od gockata. Kopljar bese dobar edno vreme sega e klasicen duduk, vugrinec za nego e maestro. Se na se mislam oti ne se jaki kako sto izglefa na hartija, odbrana bijano sirenje, si se setaa niz niv, vanco topki kako od sala si dobivase... Ako lgrase zuti I ako ne pogodeja tolku stativi ke gi posereja. Isto taka I golema pofalba za kedjo vo odbrana, a I kako de raduva, dusicka :)
Каква анализа човече,неам коментар,едноставно ме остави бес зборови:pos::pos::cuc:

Абе не ли разбирате ова е НАМЕРНО за да играат против Вардар барем еднаш во празна сала :pos:... Хулигани едни :pos:

Нарсис и Абало биле послаби од Наумче и Манасков :facepalm:. Знаеш дека Нарсис беше прогласен за најдобар играч за 2012 во светот така? Хансен за 2011, Абало е едно најдобрите светски крила, Вори еден од најдобрите пикери во светот во историјата...

ПСЖ не се воопшто преценти, само цела екипа им е нова, повеќе нови играчи имаат и од Вардар. Треба време да се уиграат, а и тренерот не мислам дека е добар. Тука е проблемот, а не кај играчите. Тие ако се уиграат ќе бидат страв и трепет за противниците.

Napisav eden dolg post kako objasnuvanje ama ne znam zosto mi isceznal.
A ti znajs deka naumce bese cetvrt strelec vo ls lani, manaskov najdobro levo krilo do 21, stanic najdobar golman?
Ako se tolku jaki narcis,abalo, karabatic zosto francija zavrsuva de 12 ta de 8 ma ?

A ti znajs deka naumce bese cetvrt strelec vo ls lani, manaskov najdobro levo krilo do 21, stanic najdobar golman?
Ako se tolku jaki narcis,abalo, karabatic zosto francija zavrsuva de 12 ta de 8 ma ?

Чекај сакаш да ми кажеш дека Франција има слаба репрезентација ?

Раде, не се брукај аман.

Чекај сакаш да ми кажеш дека Франција има слаба репрезентација ?

Ne deka ima slaba reprezentacija, koga bi igrale so niv najverojatno bi izgubile. Sakav da kazam deka ne se nesto vonzemsko kako sto se zboruva, dodeka site tresea zeleni kako psg nema koj da go pobedi jas rekov deka metalurg mozi da gi pobedat I sega pak jas sum tresel zeleni. Ama ajde si znaat deka e taka samo ne si priznavaat...

Ne deka ima slaba reprezentacija, koga bi igrale so niv najverojatno bi izgubile. Sakav da kazam deka ne se nesto vonzemsko kako sto se zboruva, dodeka site tresea zeleni kako psg nema koj da go pobedi jas rekov deka metalurg mozi da gi pobedat I sega pak jas sum tresel zeleni. Ama ajde si znaat deka e taka samo ne si priznavaat...

1. Според составот ПСЖ е најблиску можно до вонземски што постои. Едино Барселона има појак колектив на играчи.
2. Напротив повеќето коментиравме дека е возможно изненадување, и дека ако некогаш има шанси да се победи ПСЖ сега е моментот бидејќи се крајно неуиграни.

:facepalm:

3. Никој никогаш не кажал дека Металург нема добри играчи. Напротив сите сме со фалби (особено понеутралните) до Станиќ, Мојсовски, Вугринец, Манасков и компанија.
4. Листата на стрелци не е скоро никакво мерило за тоа колку е квалитетен некој играч. Огромно влијание тука има шутирањето на пенали, минутажата, улогата во тимот итн. Најјаките тимови е скоро невозможно да имаат играчи при врвот на листата на стрлеците, затоа што ја делат минутажата и одговорноста помеѓу сите играчи.
5. Никој не спори дека Станиќ е еден од најдбрите светски голмани. Напротив коментарите повеќе се движат во насока дека тој е главниот играч на Металург и дека пред се заради него имаат резултати.
6. Манасков е огромен талент и може да биде едно од најдобрите светски крила. Ама лигата на шампиони не е за играчи до 21 година. Има многу подобри играчи од него сеуште.
7. Оваа генерација на Франција е можеби најдобрата генерација на една репрезентација во историјата на ракометот. Па знаеш ли ти што се имаат освоено? Од 2006-2007 па се до 2012 ги освоија сите можни турнири и Европски и Светски и Олимпијади. Имаат освоено златни медали во овој период колку ние што имаме освоено бодови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom