Лига на Шампиони 2009-2010

• Креатор на темата Креатор на темата GavolRulz
  • Време на започнување Време на започнување
Како прво и прво барем јас ниеднаш не напишав на форум дека Манчестер ќе го гази Баерн. Ова е сепак ЛШ и сепак гостински терен. Пред натпреварот реков очекувам Јунајтеда да постигне гол и да заврши 1 - 1 или можеби 2 - 2, па ако имаат среќа и да победат со 1 - 2. Речиси заврши 1 - 1 така што бев блиску си прогнозите.

Друга работа не потценувам туку сум реален. Со играчите што ги има Баерн во екипа, треба да биде минимум 10 бода на врв во првенство, а не да губи од Франкуфурт, Нирнберг, Келн и да ги тепа истите одвај со голови во 85 минута на домашен терен.

ti za manchester si ako si ne mi se veruva deka navivac na manchester mi kazuva deka sme davale golovi pri kraj na utakmicite. Manchester titula osvoija taka so golovi posle 90 ako si gi gleal ke znaes i ako si realen

ДЕКА ЖИВЕЕМЕ ВО ИСТОРИЈА!!!!!

Е ЗАТОА.............:baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:

to_be_continued_1.jpg

....живеењето во историја. :smir:

А стварно мислиш дека е иста мотивацијата како против Манчестер????Еве вечер се покажа спротивното.

Стварно мислиш дека им е гајле дали ќе имаат 100 или 101 титула во Германско?????

Тоа што ги интереисира во моментов е ЛШ и враќање на голема врата на европската сцена.Тоа е долгорочна цел,која полека се остварува.Тоа е тоа.

Незнам како може да споредувате тоа што се случува во Германско со ова во ЛШ.Нема логика.......
Па и Барса нема иста мотивација против Ксерез и Тенерифе, и Челзи против Астон Вила и Интер против Ливорно па не гледам толку често да киксираат против ваквите тимови.
Мене уште помалку ми е важно колку титули ќе земе Баерн во германско, важно ми е кога ќе ми го турат на ливче со коеф. 1.25 против тим како Нирнберг, а тоа се случи повеќепати сезонава:)

Дури и да помине Баерн, во 1/2 финале никој не им гарантира победа (2 пати го јадеа од Бордо), а во финале против било кој од другиот пар пак за мене ќе биде Баерн послаб тим.

Јас немам ништо лично против тимот, едноставно нивната игра не е на ниво за шапион на ЛШ.

Квалитет имат напаѓачите, денеска имаа, ама им фале уште 1 коњ, готован.

Ама Манчестер го имаа ВДС, таа ми е целата поента.
Човеко спаси страшни шутеви

Баерн М имаа доста повредени а барем Робен да играаше 99% сум сигурен оти Манчестер со 3 комада у мрежата ќе си одаше дома.

Едноставно... таа беше нивна вечер :toe:

Епа спомнуваш среќа, ако се биле толко квалитетни напаѓачето на Баерн ќе се даделе повеќе голове од тие 10 ударе кон голо, нема шо да се спомнува среќа, не е тва да пишеш лото и да чекаш да ти излезат бројките...
Ного сте интересни :) Ако играаше Робен, од дека знааш оти така ќе се одвиваа нештата? Ако дааше Видич голо со глава и Олич тај шуто, утакмицата ќе завршеше 3-2 нели? :pos2:

Па и Барса нема иста мотивација против Ксерез и Тенерифе, и Челзи против Астон Вила и Интер против Ливорно па не гледам толку често да киксираат против ваквите тимови.
Мене уште помалку ми е важно колку титули ќе земе Баерн во германско, важно ми е кога ќе ми го турат на ливче со коеф. 1.25 против тим како Нирнберг, а тоа се случи повеќепати сезонава:)

Дури и да помине Баерн, во 1/2 финале никој не им гарантира победа (2 пати го јадеа од Бордо), а во финале против било кој од другиот пар пак за мене ќе биде Баерн послаб тим.

Јас немам ништо лично против тимот, едноставно нивната игра не е на ниво за шапион на ЛШ.

Џабе им го објаснуваш ова друже, они си имаат зацртано у глава дека Баерн е најјак тим на планетава и готово !
Ти кажувам од искуство :) пошо истово им го зборев и ја пред недела дена...

ti za manchester si ako si ne mi se veruva deka navivac na manchester mi kazuva deka sme davale golovi pri kraj na utakmicite. Manchester titula osvoija taka so golovi posle 90 ako si gi gleal ke znaes i ako si realen

Па сите тимови даваат голови во последните минути затоа што се физички поподготвени и ги притискаат противниците, ама Баерн има 3 пати посилен тим од Шалке, Вердер, хамбургер и сличите така што срамота е да зависи од голови во финишот на натпреварот.

Не ми споредувај гол во 90+ на домашен терен против Келн, Фрајбург, Нирнберг со гол во 90+ против Манчестер Сити, Евертон итн.

Баерн можеби имаат пад во лигата но според имиња според мене имаат многу јак тим што би можел да се носи со секого во ЛШ. Многу ги потценуате затоа што не ги гледате на ТВ, освен англиско, шпанско и италијанско ништо друго не гледаме. Инаку Баерн да не се мачеше со повреди на Рибери, Робен, Швајни и во буднес лига ќе беше далеку понапред. Сепан со германците нема потценување имаат некој си менталитет за докажување на другите народи. Пример и репрезентацијата многупати ја сметале за аутсајдер но секогаш знаела да дојде до финале полуфинале.

Со ова несакам да кажем дека сигурно Баерн дека ќе оди но според постовите премногу ги поттценувате.

Реален резултат вечерва - очекувам реванш за историја на ОТ, со Робен, Швајни и ГОмез и секако се надевам и со Руни зш вакви мечеви заслужуваат такви играчи :salut:

А Гомез беше сега во скоро време повреден или подолго време? Немам гледано годинава воопшто германско, а на livescores којзнае од кога немам видено да има гол. Или можеби не беше во форма.

А Гомез беше сега во скоро време повреден или подолго време? Немам гледано годинава воопшто германско, а на livescores којзнае од кога немам видено да има гол. Или можеби не беше во форма.

Се повреди со Фиорентина на реваншот, и сега прв пат влезе од тогаш. Гомез е секогаш во форма. :)

Се повреди со Фиорентина на реваншот, и сега прв пат влезе од тогаш. Гомез е секогаш во форма. :)

Ете сега проверив статистика, во Бундес има 25 настапи и 10 гола што и не е баш најсјајно со оглед на минатите сезони како растураше:) Ама ок гледам има и 5 асистенции, како и да е веројатно е подобар избор од младиот Милер, иако и овој сезонава доста голови даде.

Ете сега проверив статистика, во Бундес има 25 настапи и 10 гола што и не е баш најсјајно со оглед на минатите сезони како растураше:) Ама ок гледам има и 5 асистенции, како и да е веројатно е подобар избор од младиот Милер, иако и овој сезонава доста голови даде.

Сепак, од Штудгарт до Баерн има голема разлика. Тоа го осети Гомез кога се пресели, и затоа не може да биде како што играше таму, таму царуваше. Ама мислам дека супер се вклопува полека полека во екипата. Па вечерва после месец и нешто неиграње, прв додир со топка и прекрасна шанса (секоја чест за ВДС).

За Баерн, едноставно не коментирам ништо. Си искоментираа играчите на терен се што требаше. Сакале вие или не, Баерн БИЛ, Е, и ЌЕ БИДЕ на врвот на светскиот фудбал, заедно со уште неколку екипи.

Добро де,кажи дека не ти се свиѓаме,или дека не мрзиш и готово....

Сосема нема врска ова,сооглед на тоа дека никој не прати Бундес.Имамвме серија од 14 утакмици без пораз,од кои 10 последователни победи.Тоа беше се до Ајнтрахт Франкфурт и Штутгарт кога кикснавме за прв пат сезонава.И незнам што е тука толку страшно.

Веројатно и да го тепавме Манчестер 5:0 вчера,пак немаше да биде доволно.

Но во ред,пак ќе речам,подбро е што не потценуваат.Меракот е поголем после!

Баерн е Баерн и неможи туку така да биди потценет..сепак е германска екипа каде знаеме сите каков менталитет имаат и плус е екипа со голема историја и почитуван противник..но да не се лажеме баерн минхен од кога му заминаја од тимот баслер и ефенберг не направија асолна екипа т.е. неможат од тогаш да се носат со најсилните европски екипи..па и сега не се лоши добра екипа имаат но тоа што сака the mummy returns да ви го кажи е дека баерн во моментов нема шампионски карактер кој што го красеше низ годините иако има одлични играчи..за мене секогаш најдобар тренер во германија бил и ќе остане феликс магат(чуда прави човекот каде и да оди) но румениге и бекенбауер со потегот набркување на Магат(кој му донесе две двојни круни за две години) полоши испаднаја и од калдерон и мијатович во реал м кога го избркаја капело( е тоа беше невиден потег:kesa:)...не велам дека ван гал е лош туку само магат му треба на овој тим на баерн...ама и кога би ја погледнал одбраната на баерн во споредба со манчестер,интер,барселона,арсенал(:toe:)..изгледа и помалку смешна скоро на исто рамниште со лион ..освен лам таму сите се за бркање(посебно антиталентот ван бојтен, ако сака нека дава и 15 голови во сезона ама според мене е меѓу најнеталентираните фудбалери на денешницата два грама мозок нема а е и спор плус..:toe:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom