Lidl маркети и во Македонија

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    271

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.619
Поени од реакции
29.332
Eden od pogolemite lanci na marketi vo Rusija, Semafor, otvori marketi vo MK pod brend Mere. Eden imase vo Sk, na Pero Nakov, mislam deka go zatvori, Kumanovo imase na vlezot, ne znam sto bidna..

Isto I Kam, pogolemite marketi imaat pekara
За рускиов маркет првапт слушам. Башка имаше руски производи како Лидл што ќе има одреден процент нивни, германски ?
Зошто ако само е обичен прекупец на локални производи тури му кур. Сега рамстор скоро ништо посебно турско не продава.

Пекарата не знам дали е во склоп на маркетот (освен ако не им е многу успешно скриена). Мислам дека секој ден од сабајле им доставуваат.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.824
Поени од реакции
6.307
За рускиов маркет првапт слушам. Башка имаше руски производи како Лидл што ќе има одреден процент нивни, германски ?
Зошто ако само е обичен прекупец на локални производи тури му кур. Сега рамстор скоро ништо посебно турско не продава.

Пекарата не знам дали е во склоп на маркетот (освен ако не им е многу успешно скриена). Мислам дека секој ден од сабајле им доставуваат.
Znaci, ne site marketi imaat pekara, samo pogolemite.
Taa "pekara" u praksa e pecka (konvektomat) so dimenzii nekade 70x70 cm I visina cca 1,8 metri. Duri I poveketo hoteli I restorani imaat isto vaka :)

Член од
12 јануари 2022
Мислења
706
Поени од реакции
1.396
Ти живееш во Бугарија, сега кажи искрено, пазариш во КАМ?
Колку луѓе прашав, повеќето не ги познаваат и не пазарат во нив - били одвратни , валкани и продават производи со низок квалитет.

Тоа се некакви колиби и навистина изгледаат одвратно - како онаа руска продавница што ја отворија во Скопје.
Кам во Бг е на ниво квартална продавница. ништо посебно
обично во подблок простории, без паркинг. релативно евтина стока
Влегов од љубопитност, а не да пазарувам

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Затоа Лидл е крем де ла крем.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Кај да е ќе признаеш и дека секој ден пазаруваш, само уште малку да те притиснеме со аргументи :pos:

Член од
12 јануари 2022
Мислења
706
Поени од реакции
1.396
Кај да е ќе признаеш и дека секој ден пазаруваш, само уште малку да те притиснеме со аргументи :pos:
рај за пензионери кои бараат евтина стока - точно за тебе

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.706
Поени од реакции
3.994
рај за пензионери кои бараат евтина стока - точно за тебе
Значи - да направиме резиме - во Бугариja има
65 Хипермаркети Kaufland во 42 града
МАГ.jpg

152 Супермаркети BILLA во 52 града
МАГ1.jpg

115 Маркети LIDL во 50 града
МАГ2.jpg

115 Т-Market во 63 града
МАГ3.jpg

45 Супермаркети Фантастико во 6 града
Ф2.jpg

125 Кооп Маркет во 35 града
МАГ5.jpg

11 METRO Cash and Carry во 10 града
МАГ4.jpg
И уште 10 други регионални ланци чии имиња не ги знам.
Но според форумските пензионери и нинџи тоа се продавници за странци,а бугарите се тепат да пазаруваат во 20 -те бараки на КАМ. :D

Leopeo

SpaceTe
Член од
12 септември 2021
Мислења
87
Поени од реакции
21
Значи - да направиме резиме - во Бугариja има
65 Хипермаркети Kaufland во 42 града
Прегледај го приврзокот 383694

152 Супермаркети BILLA во 52 града
Прегледај го приврзокот 383695

115 Маркети LIDL во 50 града
Прегледај го приврзокот 383696

115 Т-Market во 63 града
Прегледај го приврзокот 383697

45 Супермаркети Фантастико во 6 града
Прегледај го приврзокот 383698

125 Кооп Маркет во 35 града
Прегледај го приврзокот 383700

11 METRO Cash and Carry во 10 града
Прегледај го приврзокот 383702
И уште 10 други регионални ланци чии имиња не ги знам.
Но според форумските пензионери и нинџи тоа се продавници за странци,а бугарите се тепат да пазаруваат во 20 -те бараки на КАМ. :D
Само да кажам Лидл И Кауфланд се една иста компанија. Во врска со маркетите во Бугарија е Лидл и Била во Софија се најпознати и највеќе се пазарува , исто така заборави да ги спомнеш CBA која што е бугарска и таа е многу познат маркет.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
12 јануари 2022
Мислења
706
Поени од реакции
1.396
Само да кажам Лидл И Кауфланд се една иста компанија. Во врска со маркетите во Бугарија е Лидл и Била во Софија се најпознати и највеќе се пазарува , исто така заборави да ги спомнеш CBA која што е бугарска и таа е многу познат маркет.

Sent from my iPhone using Tapatalk
тие се една компанија, но тоа не ги спречува да се тужат меѓу себе..:sneaky:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
А што поише заслужува цигански народ што се шитка за една мастика и половни фармерки?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
А што поише заслужува цигански народ што се шитка за една мастика и половни фармерки?
Жива комедија се бугариве. Да не чинеше толку КАМ одамна ќе беа затворени а не да се шират. Нели е срамота една Македонија да има кај вас свој маркет а вие ниеден маркет надвор од Бугарија. И тие што беа наброени 95% се странски маркети кои им продаваат странски производи.
Мирослав Мишковиќ во својата книга "Ја тајкун" ќе каже: оној што ги има маркетите тој и одредува што ќе се продава во таа држава. Ако најголем дел се странски маркети тогаш тие ќе туркаат роба од своите држави на штета на локалните производители. Глупиве се палат на големите магацини што ги изградил ЛИДЛ. Па тие магацини и се изградени за да ја донесат робата од странство како кромидот од Холандија кој се продаваше во ЛИДЛ маркетот во Разлог.

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.706
Поени од реакции
3.994
Обично вакви муабети се прават после 7-8 пива пред маалска продавничка.Не дека очекувам нешто повеке. Гроздето е кисело ... :D
Дополнително- Орце е бугарски државјанин, така што КАМ може да се гледат како бугарски маркети. :D

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.694
Поени од реакции
11.808
Eden od pogolemite lanci na marketi vo Rusija, Semafor, otvori marketi vo MK pod brend Mere. Eden imase vo Sk, na Pero Nakov, mislam deka go zatvori, Kumanovo imase na vlezot, ne znam sto bidna..

Isto I Kam, pogolemite marketi imaat pekara
Отворија и во топанско ама затворија за брзо веројатно проблем беше што им лупнаа санкции па немаа можност за логистика
Автоматски споено мислење:

Обично вакви муабети се прават после 7-8 пива пред маалска продавничка.Не дека очекувам нешто повеке. Гроздето е кисело ... :D
Дополнително- Орце е бугарски државјанин, така што КАМ може да се гледат како бугарски маркети. :D
Их оно Исус бил бугарин па што остана за Камчев да праиме муабет дали бил или не

Kajgana Shop

На врв Bottom