Личните сајтови можат да бидат опасни?

• Креатор на темата Креатор на темата ani4
  • Време на започнување Време на започнување
Темава воопшто не е лоша или за исмејување. Кога ќе размислите малку, ќе ја сфатите поентата и реалната опасност што е прикажана.
Нормално дека некое девојче сликано во секакви провокативни пози може еден ден да му падне во рака на некој манијак, кој долго време и го разгледувал профилот и се палел на неа. Што е чудно?
Ќе јадете банови ако продолжите со детски муабети. Ако ви е мака да размислувате, одете во играчница.

Темава воопшто не е лоша или за исмејување. Кога ќе размислите малку, ќе ја сфатите поентата и реалната опасност што е прикажана.
Нормално дека некое девојче сликано во секакви провокативни пози може еден ден да му падне во рака на некој манијак, кој долго време и го разгледувал профилот и се палел на неа. Што е чудно?
Ќе јадете банови ако продолжите со детски муабети. Ако ви е мака да размислувате, одете во играчница.

Дивне ако некоја не се сликала провокативно не верувам дека некој манијак ќе се запалел на обични фотографии.
Значи до девојчињата е.
Тие се криви што се сликаат во провокативна гардароба, низ вециња со секси пози, по долна облека и тоа не го прават за самите да си ги гледаат сликите. Него за да ги споделат со другите и за да ги фасцинираат машките.
И после зашто се зголемил бројот на силувања или нападнати од манијаци. Па нормално е да се зголеми се и свашта се става на интернет.
Девојчињата се криви!

Да де ќе стави на хи5 слика по боксерки и прслук ... добива едно чудо дудлачи на мсн ..... со некој од нив ќе си излезат на кафе,пивце и после се чуди зошто некој манијак и се закачил :toe:

Ај пошо ја не ја сфаќам поентата кажете ми ја Вие?

Да се укинат тие сервиси, да не се ставаат слики, што? :toe:

Дивне ако некоја не се сликала провокативно не верувам дека некој манијак ќе се запалел на обични фотографии.
Значи до девојчињата е.
Тие се криви што се сликаат во провокативна гардароба, низ вециња со секси пози, по долна облека и тоа не го прават за самите да си ги гледаат сликите. Него за да ги споделат со другите и за да ги фасцинираат машките.
И после зашто се зголемил бројот на силувања или нападнати од манијаци. Па нормално е да се зголеми се и свашта се става на интернет.
Девојчињата се криви!

Да, де, јас воопшто не ги бранам нив. Секако дека се тие криви што не бираат начин како да привлечат поголемо внимание или да бидат повеќе посакувани од спротивниот пол, како да е тоа најважното нешто во животот. Затоа мислам дека не е за фрлање темава ... треба да има поука, која би требало да допре до повеќе млади девојки, ако се може ...:toe::smir:

Значи до девојчињата е.
Девојчињата се криви!

Точно. Криви се. Меѓутоа, тоа што се криви не значи дека треба да ги оставиме да горат во пеколот. Проблемот нема да се реши ако само кажеме дека криви се девојчињата.
Не ги оправдувам девојчињата што се сликаат провокативно, ама тоа е фаза во која некои од нив влегуваат. Значи, за некое време би требало да се свестат и да сфатат дека правеле глупости со апаратот. Ама сега, не се свесни кого би можеле да привлечат и какви последици би можело да има.
Манијаци имало и секогаш ќе има без разлика дали ќе гледаат провокативни слики, тоа им е само мотив плус. Решението е во зголемени рестрикции и пазење какви слики се ставаат на сајтовите. Зошто многупати Репорт Абјус не е активирано, иако треба да биде.

И да, темава е сериозна и издржана. :smir:

Една од причините поради која ја отворив темата е тоа што моја другарка се има запознаено со некој тип (на hi5) кој на сајтот имал анимирани слики(не од него). И јас дознав за тоа откако си размениле и мсн, па и мобилен број. И сега сакале да се запознаат, им одел муабетот не знам ти што. Можеби биле сродни души бла бла бла, а другарка ми не ни знае како изгледа. Нормално дека и реков дека не е добра идеја, ама овој ја напнувал, не сакал да ја гледа само на слики туку и лично да ја запознае...

Btw, ако не ви се допаѓа темава, слободно избришете ја, јас само барав ваши мислења:toe:

Верувам дека сте запознаени со hi5, myspace, facebook, piczo и други веб страни кои ви овозможуваат да си направите сопствен сајт. На него не само што (намерно или случајно) откривате многу детали од вашиот живот, туку и ставате слики (од кои луѓето на улица можат да ве препознаат), пишувате коментари и слично. Имам читано многу случаеви каде (најчесто) девојките се препознаени на улица, па за жал има многу силувања и убиства. За запознавања на мирц или мсн не правиме муабет, фала Богу дека таквите запознавања се опасни, но дали би отвориле некој таков сајт и не би се плашеле дека утре некој манијак ќе ве препознае на улица и ќе ве нападне?

па сега зависи ако ставиш провокативни слики со малку голотија на себе си ( важи само за женски ) по голема е веројатноста да те нападнат манијаци. а сепак мислам и дека тиа манијаци нема прво да си бараат жртви на интернет, па после во акција на улица. тиа таквите манијаци не користат интернет и се болни луѓе, а и не им треба на тие да видат нешто па да нападнат, напаѓаат секакви. а инаку женските се криви како што е кажано погоре, покажувајќи голи слики и слично. инаку пак има смисла ова ти што го кажа, возможно е, па недај боже да дојде и до најлошото, силувања. пазете се жени :toe:

Епа јас мислам ако си ставаш провокативни слики од кои си појќе слечена отколку облечена многу јасно дек ќе има и такви шо ќе те препознает па после catch me if you can... иначе ако има такви педофили и без тие сајтови ќе те најдат на улица а фала богу мојш hi5 да си го напрајш прајват и да не прифаќаш секого за пријател а богами и piczo стај си пасворд и решен проблем, а на тие шо сакет цел свет да ги види дека се многу секси нека си трпет после проблеми никој не им е крив

Значи до девојчињата е.
Девојчињата се криви!
Лично тебе ќе те земам дека ти ги имам видено сликите во профил и не се баш така „скромни„ нели?Зошто напаѓате нешто што и самите тоа го правите?Ти ќе си крива ако еве утре те нападне некој манијак,нели и кајгана е доста посетуван форум,уствари да се корегирам е и најпосетуван...Ги споделуваш сликите да некој кхм.. на нив?

Не отварајте такви срања,не оставајте провокативни слики и се ќе си биде в ред.Ни лук јал ни лук мирисал.И така и онака под сликата се само коментари од другари и другарки од типот „јаооо срце колку си убава кис4е,mwa,pozzzz се гледаме во школо„па коментарот може и во живо да се добие,отколку некој нездрав да се лигави врз вашите слики.

..ништо не преставуа проблем ако стаеш слики прилагодни, има силувања (сеа не сум чула ова уште дека се десило) доколку стаеш слики разголени, кои денес тоа им е уживанција на младава популација да става, мислам дека со сето тоа провоцира!! ЗАшто денес има луѓе кои се многу постари од младите девојки па со разговор, со подароци ги мамат и можат тие гадно да завршат. Тоа е трагично зашто самиот тој чин покажува колку тој повозрасен човек нема контрола врз себе, самодоверба нема, па дека не може да привлече девојка*жена* на негова возраст тој пробува и понекогаш успева кај млади девојки кои се зелени и им треба добра лекција. Зарем сака некоја да биде силуана? Се разбира дека не.
Инаку сметам дека ваков сајт не преставуа проблем ако знаеш како да го користиш.Ја имам на хајффајф и до сеа *да чукнем у дрво * ништо такво слично не ми се десило :pipi:

Немам профил на ниту еден од овие т.н. лични сајтови, ниту пак ќе имам. Со сета почит, но за мене е тоа глупост, тотална. Ич не ме интересира кој и што си има, и мои блиски пријатели имаат, па го знаат моето мислење за нивните страници. Доволно време сум поминала во проучување на профили, што од молење, што самоиницијативно, и дефинитивно не треба Фројд да си за да ја укапираш психологијата на (најголемиот дел од) членовите на Хајфајв или Мајспејс.

Стандардните Me, me & only me, Me&My FrIendS, B-day, Vikendi, Na skolo, ~^*Pw|nc3Zi4K@*^~ и на нив слични наслови на албуми не се ништо повеќе од сајд ефект од недостаток на внимание. Ајде, еве, јас ај кју имам колку бројот на патиката, која е поентата на сликите? Не ја виделе синоќа доволно па мора да ме информира дополнително? Мислам, ме заболе бе кај била, колку смувала или со колку се степала или колку испила. Шо треба, да паднам на гз пошто се сликала во не знам кој шема клуб у нешто што треба да личи на сукња? ...Се извињавам, нема да може. Има кој ќе падне на тоа, мене не ме бројте. Ако сакам да привлечам сељак, да, онда ќе се потрудам прописно да изгледам доволно евтино. Е на истото се сведува. Таквиот пристап привлекува единствено некој со ментална конституција компатибилна со нејзината.

И после апсолутни медиокритети, во полниот свој сјај и буквално значење на зборот, ќе изјавуваат како се они убави, згодни и секси, пошто маса напалени 15 годишњаци (или постари личности со мозок на хормонално неурамнотежен пубертетлија) ќе им` полнат егото само зашто покажале мевце. Нешто што треба да е софистицирано и префинето, они го сведуваат на вадење цицките надвор. Просечната и обична девојка, која не знае како поинаку, импровизира. Само што нашите се самоубедени дека е тоа - тоа па шо сака нека е. Епа пардон мај ленгвиџ, тоа не алудира на ништо друго, освен на простотија. Ординарна.
Да се укинат тие сервиси, да не се ставаат слики, што? :toe:
Веројатно најконструктивниот предлог до сега. Језда не е предлог твоево, ама ок, нема проблем, ете јас го поставувам како таков. Иако нема луѓето кои до вчера преживуваа со минимум, а заработија милиони и милиони благодарение на популацијата жедна за пажња да ја слушаат Emma, секако. :tv:

Една од причините поради која ја отворив темата е тоа што моја другарка се има запознаено со некој тип (на hi5) кој на сајтот имал анимирани слики(не од него). И јас дознав за тоа откако си размениле и мсн, па и мобилен број. И сега сакале да се запознаат, им одел муабетот не знам ти што. Можеби биле сродни души бла бла бла, а другарка ми не ни знае како изгледа. Нормално дека и реков дека не е добра идеја, ама овој ја напнувал, не сакал да ја гледа само на слики туку и лично да ја запознае...

Btw, ако не ви се допаѓа темава, слободно избришете ја, јас само барав ваши мислења:toe:

Кога и е роденден на другарка ти? Уствари не мора да чекаш роденден, иде нова година, повод да и купиш мозок. Или без повод воопшто. Се имам и лично запознавано со луѓе по хајфај(пример), ама критериум освен добар муабет, ми се слики и понекогаш заеднички другари.

А, на темава, за тие што знаат да се пазат, нема толкава опасност. Примерни слики, приватен профил и никакви информации за контакт. И да, памет:helou:

Да де ќе стави на хи5 слика по боксерки и прслук ... добива едно чудо дудлачи на мсн ..... со некој од нив ќе си излезат на кафе,пивце и после се чуди зошто некој манијак и се закачил :toe:

Se slagam sosema so tebe GeGo <3
Devojcinja od 13-14 godini stavaat polu razgoleni sliki na hi5, a uz toa ostavaat i mesto na ziveenje, msn i tako dalje..
Jas lichno vinata ja gleam kaj niv.

Se slagam sosema so tebe GeGo <3
Devojcinja od 13-14 godini stavaat polu razgoleni sliki na hi5, a uz toa ostavaat i mesto na ziveenje, msn i tako dalje..
Jas lichno vinata ja gleam kaj niv.

Брат, понекогаш претерано го корисиш знаков.

Него, манијаците ќе ги има безразлика дали хормонски потресените девојки ставаат полуразголени фотки oд нив на нет.
Што, ако нема слики ке нема манијаци?
Меh.
Манијаците ке си ја вршат потребата безразлика од поставените или не слики.
Leave hi5 alone !!1!!! :tapp:

:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom