LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.692
Поени од реакции
34.208
Ама нема третман за него ;)
Патетично е да респондирате само на детските провокативни постови. Ај да симплифицирам, пошто гледам ме изигнориравте минатиот пост, можда ме дискриминирате, шознам, што ти е целта? Да те прифатат? Дополнителни права? Што сакаш да ти донесе залагањево овде на форум? Секс? Внимание? Ширење пропаганди? Објасни се чедо. Па и покај се.

Обрни внимание и на минатиот ми пост.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
За што се залага еден хомофоб? Ако сакаат да ве колат, бесат, палат, клада, етц само затоа што сакаш ти дома во твојата спална да примаш кур, тогаш hell, ќе дојдам да ве поддржам на парадите. Но, ако вие парадирате за бракови, посвојување деца, и остали додатни закони кои уствари го дискриминираат обичниот човек, барајќи додатни закони за вас, пошо и вие имате исти права (да се жените ви е дозволено, да си направите дете ви е дозволено) тогаш јас сум хомофоб со потпис. Потпишувам со 2 раце. Онака, буквално. Дека двете раце ги користам за пишивање на тастатурава. :)
Патетично е да респондирате само на детските провокативни постови. Ај да симплифицирам, пошто гледам ме изигнориравте минатиот пост, можда ме дискриминирате, шознам, што ти е целта? Да те прифатат? Дополнителни права? Што сакаш да ти донесе залагањево овде на форум? Секс? Внимание? Ширење пропаганди? Објасни се чедо. Па и покај се.

Обрни внимание и на минатиот ми пост.
Кој што решил да тера таков живот овде, нека се бори за права, јас немам ништо со тоа. Овде сум затоа што сум претставник на една страна од дискусијава, ако воопшто може така да се нарече.

А останатото што го спомна го има како права во други земји, и таму ќе идам, нит ми треба твојата подршка, нити на некој друг. И без неа сум стигнал до тука, без неа ќе одам и подалеку. Не сум тука да убедувам некој кој не прифаќа нешто плус освен своето лично мислење (а кога е така, зошто и да не бијам шега, како со некои од моите постови).

Еднакви права не е исто што и посебни права/дополнителни права/ плус привилегии, а не е исто што и идентични права. Гледаш некоја разлика? Очигледно не. А астрономска е.

Кога разликата не се гледа, јас нема што да дискутирам ни со тебе, ни со останатите во однос на правата кои имаат/немаат или ги бараат нехетеросексуалното население.

Што сум добил од ова учество на форумот? Една голема група луѓе кои ме мразат поради тоа што сум, и два-тројца плус пријатели поради истото. И според мене вреди. Сексот си го добивам доволно често, не се грижи, а не е резултат на мојата активност овде, туку мојата активност на други места, со други цели :P.

Ширење пропаганди? И така сме малку души на форумов, па на секое про-мислење, има едно десет контра. Ако преку вакви теми се шири пропаганда, таа пропаганда ама ич не ни оди нам во корист, туку повеќе вас.

И да не се чудиш зошто си игнориран/а или заобиколен/а во однос на реплики. Има зошто.

И немам што да се покајам, бидејќи ништо не сум згрешил. Нека се каат тие кои веруваат во Господ, гревови и грешки казниви со вечност во пекол. Јас сум "грешник" од моментот од кога прв пат сум зел кислород во белите дробови, се до овој момент, и само се редат :).

PS: И со задоволство ќе продолжам да "грешам" и во 2011. Нека ви среќна и полна "гревови" на сите ;)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.692
Поени од реакции
34.208
Кој што решил да тера таков живот овде, нека се бори за права, јас немам ништо со тоа. Овде сум затоа што сум претставник на една страна од дискусијава, ако воопшто може така да се нарече.

А останатото што го спомна го има како права во други земји, и таму ќе идам, нит ми треба твојата подршка, нити на некој друг. И без неа сум стигнал до тука, без неа ќе одам и подалеку. Не сум тука да убедувам некој кој не прифаќа нешто плус освен своето лично мислење (а кога е така, зошто и да не бијам шега, како со некои од моите постови).

Еднакви права не е исто што и посебни права/дополнителни права/ плус привилегии, а не е исто што и идентични права. Гледаш некоја разлика? Очигледно не. А астрономска е.

Кога разликата не се гледа, јас нема што да дискутирам ни со тебе, ни со останатите во однос на правата кои имаат/немаат или ги бараат нехетеросексуалното население.

Што сум добил од ова учество на форумот? Една голема група луѓе кои ме мразат поради тоа што сум, и два-тројца плус пријатели поради истото. И според мене вреди. Сексот си го добивам доволно често, не се грижи, а не е резултат на мојата активност овде, туку мојата активност на други места, со други цели :P.

Ширење пропаганди? И така сме малку души на форумов, па на секое про-мислење, има едно десет контра. Ако преку вакви теми се шири пропаганда, таа пропаганда ама ич не ни оди нам во корист, туку повеќе вас.

И да не се чудиш зошто си игнориран/а или заобиколен/а во однос на реплики. Има зошто.

И немам што да се покајам, бидејќи ништо не сум згрешил. Нека се каат тие кои веруваат во Господ, гревови и грешки казниви со вечност во пекол. Јас сум "грешник" од моментот од кога прв пат сум зел кислород во белите дробови, се до овој момент, и само се редат :).

PS: И со задоволство ќе продолжам да "грешам" и во 2011. Нека ви среќна и полна "гревови" на сите ;)
Господ и покајувањто беа додадени ради драматичен ефект. Гледам ти прилега драма како и кај другите твои. А којзнае, можда сум површен и генерализирам. Аналогно на тоа, претпоставувам и си хив позитивен? :)

Oкеј, шала на страна, кога ти целава дискусија не ја сфаќаш сериозно, и како што велиш не си тука да правиш некоја разлика, бараш права и остало, не си баш некој конпетентен претставник на таа една поинаква страна на дискусијата. Него, да ми дефинираше што се еднакви права? Значи да излеземе од контекст на законските правила и норми донесени од заедницата, тебе ПРИРОДАТА не ти дозволува да имаш дете со твојот партнер. Чиста логика, ако си направиш, имај си. Значи законски му е дозволено на СЕКОЈ да се жени и слободно да си направи дете. Сега ти дека си од поинаква врста, го кривиш системот и бараш некои поинакви права од тие што важат за сите. Си донесол избор, живеј си по него.

А штом ќе бидеш во Холандија, не ме засегаш. Под чиј покрив си - по негови норми ќе се однесуваш. Бунтовноста во овој случај е бесцелна.
И пак ќе си ја спомнам логиката, пред 50 години ве лечевме сега сакате посвојување дете. Сега лечиме педофили, по 50 години ќе се повикуваат на вашите кампањи за дискриминација, и ќе бараат права за посвојување.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Еве една паметна личност

Les, gay, bi, trans or str8 we are all pink inside.

--- надополнето ---

пред 50 години ве лечевме сега сакате посвојување дете
Не познавам ни еден случај на успешно "лекување" од хомосексуалност

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Пак почнавте педофилијата во иста кошница да ја ставате бре бре

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Господ и покајувањто беа додадени ради драматичен ефект. Гледам ти прилега драма како и кај другите твои. А којзнае, можда сум површен и генерализирам. Аналогно на тоа, претпоставувам и си хив позитивен? :)

Oкеј, шала на страна, кога ти целава дискусија не ја сфаќаш сериозно, и како што велиш не си тука да правиш некоја разлика, бараш права и остало, не си баш некој конпетентен претставник на таа една поинаква страна на дискусијата. Него, да ми дефинираше што се еднакви права? Значи да излеземе од контекст на законските правила и норми донесени од заедницата, тебе ПРИРОДАТА не ти дозволува да имаш дете со твојот партнер. Чиста логика, ако си направиш, имај си. Значи законски му е дозволено на СЕКОЈ да се жени и слободно да си направи дете. Сега ти дека си од поинаква врста, го кривиш системот и бараш некои поинакви права од тие што важат за сите. Си донесол избор, живеј си по него.

А штом ќе бидеш во Холандија, не ме засегаш. Под чиј покрив си - по негови норми ќе се однесуваш. Бунтовноста во овој случај е бесцелна.
И пак ќе си ја спомнам логиката, пред 50 години ве лечевме сега сакате посвојување дете. Сега лечиме педофили, по 50 години ќе се повикуваат на вашите кампањи за дискриминација, и ќе бараат права за посвојување.
Не сум хив позитивен, нема ни да бидам. Ако некој нема грам мозок во тиквата, било да е геј, би, или хетеро, нека тера како мисли, и како до сега што е "трендот" нека фаќа разно разни болести, влучувајќи и СИДА.

Ако се борам за права би се борел за лични права, бидејќи никои не зеле иницијатива да се изборат за правата на една цела група. Едно време се лажев дека нехетеросексуалното население во Македонија ќе застане на нозе да си ги побара своите права, ама очигледно како што е типично за Македонијава да се плука по хомосексуалците, така и за нив типично е да водат каков-таков живот во сенка. Ако така им годи, нека тераат, мене не ми годи, затоа и планирам да заминам на место каде што можам да го живеам животот каков што сум го замислил, или барем приближно на тоа. И патем, не е Холандија :)).

A, и не мора посвојување, зошто ќе имам (и) свои деца. Секако не сакам да растат во трула околина како оваа, со нездрави вредности. А тоа како ќе ги добијам, не мора да знаеш, ама чим не само што не сум стерилен, но и да имам мои деца, очигледно природата и причината зошто создава хомосексуалци е многу погрешно интерпретирана. Продолжете со интерпретација, а јас ќе продолжам со реализација (на мојот живот).

На форумов сум присутен за да дискутирам и изразам мислење, не сум тука за убедување некој. Ако убедување според тебе е = на сериозна дискусија, сериозно треба да се преиспиташ. Можеби терам хумор на оваа тема кога стигнам, ама не значи дека себе си не се сфаќам сериозно, кога треба.

А кога не сакате да воочите разлика, ни вие не покажувате сериозност во однос на темава.

А чим не сум компетентен претставник на другата страна од дискусијава, бујрум, изволте, наоѓај си одговори на друго место, од мене не ги добиваш. особено за правата, правен е тој муабет страници и страници наназад, до најмал детал. Ако навистина те интересира, можеш да си провериш, и кои се тие права, и колку се "посебни" во однос на тие ти кои ги имаш и сл.

L

Liberation

Гостин
Нептуне, брате, одамна не си се исповедал или што е работава?

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Нептуне, брате, одамна не си се исповедал или што е работава?
Цели 15 години :vozbud:.

Инаку сериозно, на што мислиш? Постов горе? Онака ми дојде, малку нервоза избивам од себе :).

V

Vollstandig

Гостин
Да се биде геј е вродено. Заради тоа почнаа да се произведуваат за најмладите гејчина и геј кукли и во македонија:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Еден хомофобик стравува за иднинат н своето дете и се обидува да му покаже дека хомосексулност како појв е штетна за човештвото. Ако хомофобикот му опишува на своето дете дека хомосексуалецот (геј) е феминизиран, сака да се шминка, носи фустанчиња, лакира нокти, има пискав глас, си игра со кукли,.... сигурно ќе го насочи по погрешен пат и детето нема во иднина да ја збележи вистинката опасност. :(

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Wow, ова беше hella драматично - "Вистинската Опасност"! :aplauz:

Ти фали уште звукон на бош тапани кои изразуваат некаков пресврт на настаните кон полошо :vozbud:

L

Liberation

Гостин
Еве што се дешава по светот кога некој од средното доба или после завршената кариера, ќе сфати дека не е се’ во популарноста и глумата:
Пратеникот на британската Конзервативна Партија и моментален заменик-министер за Затвори и Малолетничка правда при Министерството за правда на Обединетото Кралство, Криспин Блант (50), објави дека е хомосексуалец и дека ќе се разведе од сопругата Викторија Џенкинс, со која е во брак 20 години и со која има две деца.

Во 2001 година, Блант гласаше против законот со кој се изедначи возраста за легално стапување во интимни односи на хомосексуалците со онаа на хетеросексуалците. Подоцна, Блант гласаше и против законот со кој на истополовите партнери им се дозволи посвојување деца, а го поддржа предлог-законот со кој им се оневозможуваше на лезбејките ист пристап до ин-витро оплодувањето како што имаа хетеросексуалните жени, што не беше изгласан.

Роден во Германија, Блант има дипломирано на Кралската Воена Академија во Британија и е добитник на “Медалот на Кралицата“. Од 1979 до 1990 година има служено во Британската Армија, каде е унапреден во капетан. Во 1990 поднесува оставка од функцијата и започнува да се занимава со политика. Од 1997 година е член на Британскиот Парламент. Минатата година е избран за заменик-министер во Министерството за правда.

34-годишниот австралиски пливач и четирикратен олимписки освојувач на медали, Даниел Ковалски, објави дека е геј, наведувајќи дека “му е смачено да живее живот во лаги“. Како причина за ваквиот чекор, Ковалски го посочува минатогодишното излегување на велшкиот рагбист Гарет Томас, за кој вели дека го инспирирал. Всушност, од неговите зборови, изгледа дека станувало збор за љубомора. “Бев разлутен поради тоа што чуствував љубомора... Тој излезе и се чувствуваше слободен... Ме натера да размислам дали вреди да живеам прикриен живот.“

Ковалски, како што вели, веќе им открил на блиските и пријателите дека е хомосексуалец уште во 2006 година. “Се обидував да го потиснам тоа што сум. Уште повеќе, поради фактот што сум врвен спортист. Многу често осеќав дека имам недостаток на самодоверба. Поради тоа се јавуваше страв. Секогаш ќе се запрашав: дали тој страв беше заради тоа што не сакав да прифатам кој сум навистина.“

“На планот на спротот, изгубив многу значајни натпревари. Нема да бидам далеку од вистината ако кажам дека причината заради тоа беше токму тој страв и недостатокот на сопствен идентитет кој ме оддалечуваа од мојот вистински потенцијал.“

Ковалски додава: “Го барам тоа што го бараат и стрејт луѓето. Сакам да се вљубам, да бидам среќен и горд на тоа што сум“. На неговата страна на Твитер, Гарет Томас наведува: “Прекрасен пријател, а сега и слободен човек кој ќе им помогне на многу луѓе да се прифатат, особено на младите.“

Ковалски се натпреваруваше во дисциплините 200, 400 и 1.500 метри слободен стил. На светскиот натпревар во пливање во 1994 година освои златен медал на 4х200 и бронза на 1. 500м., четири години подоцна сребро на 1.500 метри слободен стил, на Олимпијадата во 1996 година освои сребро на 1.500 метри и две бронзи, на 200 и 400 метри, а во 2000 злато на 4х200 слободен стил.

Во 2002 се пензионираше, а во 2003 дипломираше спортски маркетинг на Бонд Универзитетот.
_________________________________________________________________________________
Пред две години Рики Мартин откри дека е бисексуалец, со коментар дека се одлучи да не каже дека е геј со намера да не ги загуби стрејт-фановите. Минатата година Рики Мартин го направи и последниот чекор во неговиот coming out, и изјави дека причината што толку долго ја криел својата сексуална ориентација, било токму тоа: стравот да не изгуби дел од фановите.

За списанието Plus 7 Days пред неколку години, Рики рече: „Ако сум геј, зошто не би признал? Јас сум нормален маж, кој сака жени и секс. Јас сум вистински Порториканец со жешка крв, но никогаш не ме привлекувале мажи“. Вчера стана јасно дека не било баш така.

“Горд сум што можам да кажам дека сум среќен хомосексуален маж и се чувствувам благословен поради тоа што сум. Денес ја прифатив својата хомосексуалност како подарок кој ми го дава животот“, изјави Рики на својата службена страница. Тој на својот сајт открива дека ја криел својата сексуална ориентација со години, бидејќи многу луѓе од шоу бизнисот го советувале да се крие бидејќи би можел да ги загуби обожавателите и „да го урне она што го градел со години“.

38-годишниот пејач од Пуерто Рико вели дека причината за неговиот coming out се неговите две синчиња, родени од сурогат мајка во 2008 година, кои го инспирирале да ја каже вистината на светот. „Да продолжам да живеам како што сум живеел досега би значело индиректно да ја затемнам светлината со која беа родени моите деца. Што е доста, доста е. Ова мора да се промени. Ова не требало да се случи пред 5 или 10 години, требало да се случи сега. Денес е мојот ден, денес е моето време, и ова е мој момент,“ изјави Рики и додаде дека признавањето го исполнува со сила и храброст.

Рики Мартин е еден од најпопуларните пејачи на Латинска Америка, а стана славен уште како дете пеејќи во порториканскиот бенд Менудо. Тој се прослави ширум светот и продаде околу 60 милиони албуми, а добитник е и на пет Греми награди. Пред две години посвои близнаци, кои му ги роди сурогат мајка. Основач е на непрофитна хуманитарна организација, RICKY MARTIN FONDATION, која се бори за правата на децата.
________________________________________________________________________________
Сенаторот од американската сојузна држава Калифорнија Рој Ешбурн, кој е познат по хомофобското дејствување во својата кариера и острата борба против правата на хомосексуалците, откако бил уапсен пијан признал дека всушност и самиот е геј.

Конзервативниот републиканец минатата година беше уапсен, бидејќи возел под дејство на алкохол. Отогаш во јавноста проструила информација дека сенаторот се враќал од ноќен клуб што го посетувале хомосексуалци.

“Јас сум хомосексуалец... Тоа се зборовите што за мене долго време беа тешки. Но кога го прекршив законот и бев закана по нечиј живот, тоа веќе прави разлика и им должам објаснување на луѓето,“ изјавил сенаторот во интервју за радиото “Керн“ на водителката Инге Баркс, пренесува “Телеграф“.

Медиумите следниот ден објавиле дека сенаторот од геј клубот Faces заминал со непознат маж во својот државен автомобил.

Политичарот кој има 55 години и е татко на четири деца рекол дека до приведувањето успешно го одвојувал приватниот од професионалниот живот. Посочил дека иако е хомосексуалец, тоа не му влијаело во извршувањето на неговата работа. За 14 години колку што има сенаторски стаж Ешбурн неколку пати гласал против мерките насочени кон правата на хомосексуалците.
__________________________________________________________________________________

William Daro "Billy" Bean (11 мај 1964, Санта Ана, Калифорнија) е поранешен леворак бејзбол играч во Големата бејзбол американска лига. Во 1999 година тој јавно се декларираше како хомосексуалец.

Кариера:
Detroit Tigers (1987-1989)
Los Angeles Dodgers (1989)
Kintetsu Buffaloes (1992)
San Diego Padres (1993-1995).

Неговиот живот во бејзбол лигата, како и неговиот приватен живот, ги има забележано во неговата автобиографија, насловена како “На друг начин: Лекции од животот во и надвор од Бејзбол Лигата.“

Учесник е во панел-програмата “Јас имам тајна“ на една од американските тв-канали и член на Gay and Lesbian Athletics Foundation. Во 2007 беше дел од една комедија каде главната улога ја толкува еден геј-бејзбол играч кој стапува во врска со девојка, во намера да опстане во спортот. Бин се има појавено и во неколку други серии.

Во 2008 година, тој излезе од 13 годишна врска со Ефреин Веига, сопственик на “Јука“ рестораните во Мајами. Моментално живее во Мајами, Флорида и работи како агент за недвижности.

Иан Робертс е Англичанец, роден е на 31 јули 1965 година. Во осумдесетите и деведесетите беше еден од најпознатите професионални играчи на англиско рагби. При крајот на својата кариера, тој јавно изјави дека е геј.

Кариера:

Тимови:
1986–89 South Sydney
1990–95 Manly-Warringah
1997–98 North Queensland

Репрезентации:
1990–94 New South Wales
1990–94 Australia

Пред да им соопшти на родителите дека е геј, Робертс водел двоен живот. Иако добро познат на Сиднејските геј-кругови, својата хомосексуалност јавно ја изнесе во 1995 година, на телевизиска емисија и во еден локален магазин.

Во 2004 година беше избран меѓу 17-темина дрим-тим играчи на сите времиња од Јужен Сиднеј. Својата професионална кариера ја заврши во 1998 година, по што се посвети на глумата.

Филмови:
Little Fish
Superman Returns
Underbelly: A Tale of Two Cities
The Cut (TV series)
Cedar Boys

Џон Емеичи (John Amaechi, 2,08м, 122кг) е роден на 26 ноември 1970 година, од татко Британец со Игло-потекло од јужна Нигерија и мајка Англичанка. Израснат е во Хетон Мур, Стокпорт, Англија. Подоцна се преселува во Толедо, Охајо, САД, каде две сезони игра во првиот состав за колеџот Вандербит.

Кариера:
Panathinaikos (1996-97)
Kinder Bologna (1997-98)
Orlando Magic (1999–2001)
Utah Jazz (2001–03).

На Комонвелтските игри, тој постигна 18 погодоци, а Англија го освои бронзениот медал. По пензионирањето, Емеичи работи како водител и политички активист во Велика Британија. Во 2008 беше коментатот на Олимписките игри за ББЦ. Моментално ја поседува компанијата Анимус консалтинг, која обучува коментатори и водители. Вклyчен е и во АБЦ фондацијата од Манчестер која ги мотивира децата да се вклучат во спортот. Го има финансирано градењето на Емеичи кошаркарскиот центар каде тренираат екипите на Manchester Magic (мажи) и Manchester Mystics (жени), двете во негова сопственост. Во моментот, Емеичи е на докторски студии.

Во февруари 2007, Емеичи ја пушти во продажба својата автобиографија, насловена како Man in the Middle, каде го опишува својот живот како професионален спортист и прикриен хомосексуалец , по што се појави на каналот ESPN и зборуваше за својата хомосексуалност. Претходно неколкумина други професионални спортисти јавно ја имаа изнесено својата хомосексуалност, меѓу кои рагбистите Esera Tuaolo, Roy Simmons и Dave Kopay, професионалниот англиски-рагбист Ian Roberts, како и бејзбол играчите Glenn Burke и Billy Bean.

По неговото “излегување“, Емеичи наиде на поддршка од Шекил О’Нил, Грант Хил и Чарлс Баркли, но имаше и такви кои негодуваа. Емеичи има добиено неколку престижни спортски и научни награди, а се има појавено и во неколку тв-серии.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom