LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Епа зашто не земате пример од овие "храбри мажиња" и не признаете сите до еден, што сте и како сте, доста беше криење ко пичка под кошула., покажете барем малку муда од таа рудиментираната, што ви преостанала, колку за споредба во Британија има 6% хомосексуалци, во Австралија 3%, во САД 5%, во Германија 4%, а во Македонија има 15% до сега регистрирани, а колку има нерегистрирани?!?

Можеби уште исто толку. Значи кога во оваа држава, со толкав број на педери, не сте доволно храбри да се покажете кои сте, и да извадите муцка од шкафот, хахахха па јас не знам кај треба да живеете на марс.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Епа зашто не земате пример од овие "храбри мажиња" и не признаете сите до еден, што сте и како сте, доста беше криење ко пичка под кошула., покажете барем малку муда од таа рудиментираната, што ви преостанала, колку за споредба во Британија има 6% хомосексуалци, во Австралија 3%, во САД 5%, во Германија 4%, а во Македонија има 15% до сега регистрирани, а колку има нерегистрирани?!?

Можеби уште исто толку. Значи кога во оваа држава, со толкав број на педери, не сте доволно храбри да се покажете кои сте, и да извадите муцка од шкафот, хахахха па јас не знам кај треба да живеете на марс.
Ти ли си таа што ќе им кажуваш кога да се декларираат?Ти знаеш ли воопшто низ што се поминуваат поради вакви како тебе?Кој притисок го имаат од фамилијата и пријателите?
Во земјава има декларирано хомосексуалци,кога ќе посакаат ќе се декларираат и останатите,немојте воопшто да се грижите.Се по ред.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Ти ли си таа што ќе им кажуваш кога да се декларираат?Ти знаеш ли воопшто низ што се поминуваат поради вакви како тебе?Кој притисок го имаат од фамилијата и пријателите?
Во земјава има декларирано хомосексуалци,кога ќе посакаат ќе се декларираат и останатите,немојте воопшто да се грижите.Се по ред.
Јас не ги осудувам, јас ги охрабрувам, да излезат од шкафот. погрешно си ме сфатила

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас не ги осудувам, јас ги охрабрувам, да излезат од шкафот. погрешно си ме сфатила
Те читам низ темава,ти си онаа со сојата и хомосексуалноста. Те молам, ќе излезат кога сами ќе одлучат дека се подготвени да се соочат со пеколот кој ги очекува.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.153
Поени од реакции
4.037
Од кај извади дека во Германија, Англија, Австралија, САД имало само 3-6% хомосексуалци а кај нас 15%??? На запад 1000 пати почести се него кај нас. Не го викам ова пошто се таму поотворени па така изгледа туку пошто стварно таму многу поголем дел од луѓето се хомосексуалци него кај нас...

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Од кај извади дека во Германија, Англија, Австралија, САД имало само 3-6% хомосексуалци а кај нас 15%??? На запад 1000 пати почести се него кај нас. Не го викам ова пошто се таму поотворени па така изгледа туку пошто стварно таму многу поголем дел од луѓето се хомосексуалци него кај нас...
Google и се е можно, ако на запад се поотворени не значи и дека се повеќе туку дека се само поотворени.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.153
Поени од реакции
4.037
Затоа и нагласив, ова не го викам бидејќи се поотворени туку бидејќи е факт дека таму хомосексуалноста е далеку позастапена него кај нас.

И ај покажи ми ги тие страни што си ги нашла на гугл? Особено за тие 15% во Македонија....

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606

Семејството знае, и најблискиот круг на пријатели. Не гледам потреба било кој друг да знае, ако тие личности мене не ме познаваат, и тоа добро, кога сме кај познавање.

Ако си деклариран јавно, те пцујат што кур се перчиш со својата сексуална ориентација, ако не, еве луѓе како тебе, викаат зошто не излезеш од шкафот. Ај направете консензус што да правиме ние? И така голем број аспекти од нашите животи се водени од хетеро мнозинството, еве за нас одлучете, од кога ќе се согласите, што сакате ние да правиме.

Јас навистина не гледам зошто некој друг мора да знае дали сум хомосексуалец. Ако се доннесе закон со кој јас би можел послободно да се однесувам јавно, нема да има потреба да каќувам, бидејќи би се подразбирало. Секако, не значи дека ептен воочливо ќе биде што и да правам, ама нема да има потреба толку да се кријам.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
"Bilo je to u prvom razredu osnovne škole, :nesvest:jedan dečak kome neću otkrivati identitet jer ne znam ko je danas. Bilo je obostrano, onako zanesenjački, najlepše na svetu. I sećam se da je on toliko plakao kada sam odlazio iz škole jer sam se selio u drugi grad. I ja sam bio tužan", kaže Boris.

Prvi srpski gej političar: Dečka sam imao u prvom osnovne :nesum::nesvest:
http://www.backatopola.in.rs/vesti-iz-zemlje/vesti-iz-zemlje-135.php

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Ах... колку се волшебни тие невини детски игри на глумење возрасен...
ti gi narekuvash nevini „detski igri “ vo prvo oddelenieeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjj -:tapp:
toj se ispofali deka negoviot seksualen zhivot ZAPOCHNAL na 7 godini- koga neznael ni gazot po kakanje da si go izbrishe :uvo:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.990
Поени од реакции
12.634
ti gi narekuvash nevini „detski igri “ vo prvo oddelenieeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjj -:tapp:
toj se ispofali deka negoviot seksualen zhivot ZAPOCHNAL na 7 godini- koga neznael ni gazot po kakanje da si go izbrishe :uvo:
2ца комшии ги имаат начекано со 2 комшивки кај тшо си играат маж и жена во 2 или 3 одделение...а пак едни други четворица комшии(мажи, сега такозвани нормални)ги имаат начекано еден над друг кај што си играат групен геј секс...:toe:

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.153
Поени од реакции
4.037
Kaj bas procita deka negoviot SEKSUALEN zivot pocnal na taa vozrast?? Jas samo procitav deka togas prv pat ima decko. I str8 deca "fakaat zenski" uste na 5-6-7 godini...

L

Liberation

Гостин
Случајно налетав на документарец за руската војска. Преку интервјуа во опуштена атмосфера и под дејство на алкохол, поранешни и сегашни војници и водници, зборуваат за другарските врски меѓу нив, но и за поинтимни врски од другарските :) “Да, има и случаи каде другарството меѓу двајца војници се претвора и во интимно. Ние тоа го сметаме за повисока форма на другарска поврзаност... Со оглед дека воениот рок е две години... Но не ги сакаме тие што отворено се декларираат како геј. Тоа не. Таквите ги претепуваме...“

Последната третина од документарецот (кој трае 64 минути) е за тортурите од повисоките старешини врз војниците и високата стапка на самоубиства меѓу руските војници.

Линк до филмот ТУКА.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom