League of Legends

Абе да, ама и има soft elo reset, пред некој читав. Оние што се како мене со 1500 ело ќе имаат софт ело ресет на 1400,1350, така нешто. Додека другиве од 1200 надоле сите ќе се сведат на 1200. Не знам колку е точно, на форумот читав.
Така е. Тие под 1200 ке им се накачи малку ммр на тие над 1200 ке им се намали ммр.

Така е. Тие под 1200 ке им се накачи малку ммр на тие над 1200 ке им се намали ммр.

Како и да е, секој со свој скил. Верувам дека може да се излезе од ело хел, затоа што успеав да го сторам тоа. Сега сум Голд, не е кујзнае колку голема работа, се среќаваат тролови и фидери и во Голд, ама каде-каде понормална игра и пикови има за разлика од Силвер и Бронзе.
Гледам многу луѓе минатата сезона што биле Голд, сега се платинум/диамонд и слично, се надевам дека и ја ќе бидам еден од тие, оваа сезона Голд, следна Диамонд :D

Како и да е, секој со свој скил. Верувам дека може да се излезе од ело хел, затоа што успеав да го сторам тоа. Сега сум Голд, не е кујзнае колку голема работа, се среќаваат тролови и фидери и во Голд, ама каде-каде понормална игра и пикови има за разлика од Силвер и Бронзе.
Гледам многу луѓе минатата сезона што биле Голд, сега се платинум/диамонд и слично, се надевам дека и ја ќе бидам еден од тие, оваа сезона Голд, следна Диамонд :D
Тролови и Фидери има секаде па и во челенџер. Ама разликата во тимплеј и скил се воочува од ранк во ранк. Ми се дешавало да изиграм и 10/0 и 0/10 а сум константно дајмонд од кога се воведе таму кон крајот на сезона 2.
А тоа дека неможе да се излезе од бронза неможе никој да ме убеди само треба да се изиграат повеќе партии.

Само што чапочнав со играва, ми се здосади од Дота и слично.. Реков да ја пробам, и ми се допаѓа(10 левел сум хех) Играм на Europe Nordic & East - кој сака да ме адд повелете elemeNtB

Minions & Monsters
  • Minions now spawn at 1:00, changed from 1:30.
  • Monster camps spawn at 1:30, changed from 2:05

Baron
  • Baron buff remade: now grants a large % of bonus damage to towers and out-of-combat movement speed boost. No longer grants health regeneration and bonus AD/AP

Towers
  • Outer towers (possibly all towers) now grant 250 gold to the killer and 75 to all other allies

Snowballing
  • First blood within the first 4 minutes now grants 240 gold, reduced from 400

Roles
  • New jungle item gives significantly increased gold income for killing monsters
  • Mid laner will gain some increased damage from the revised Masteries. but he’ll also need to roam more, as there’ll be more objectives to secure
  • The support on bot lane has a much larger potential to carry if the lane is won

Лол што мислите за ова?

По мене мислам дека ваквиве промени беа неопходни. Малце се радикални и мислам дека нема да бидат прифатени на почеток, ама сигурен сум дека на long run новиве промени, особено во делот за map vision, многу ќе значат. Ако се оди по правилен тек би требало да значи подобрување на генералниот гејмплеј, повеќе тимворк.
Баронот е must-win update, превише оп беше неговиот баф, и кога еден тим ќе го земе, а да речеме дека разликата е 13-9 во убиства, разликата е енормна, за послабиот тим нема враќање ако ви идат на тимфајт, и се дешава некој вин на team snowball. Вака иако изгледа дека тоа ќе се реши, пак има ризик да ја изгубиш партијата ради тоа што противничкиот тим земал баф, ама имаш шанса да се одбраниш во текот на минутете доколку го имаат бафот.
За first blood, уште одмаш ќе кажам дека не ми се допаѓа. 4 минути е премалце време, а со новите промени ова ќе му дојде како баф, а не нерф и намалување на snowball. Зошто? Затоа што Mid lane ќе има зголемен damage, ќе направи ганк на една линија, углавном топ, ќе си земе убиство, и оди после играј против него на мид. Така да, мислам дека 4 минути се премалку, ама идејата е добра, само доколку се зголеми минутажата.

Serverov na Riot pokazvit pogolema neposlusnost denojve od kolku ovoj na kajgana :icon_lol:.

• Baron buff remade: now grants a large % of bonus damage to towers and out-of-combat movement speed boost. No longer grants health regeneration and bonus AD/AP
  • Outer towers (possibly all towers) now grant 250 gold to the killer and 75 to all other allies
means push moar

means push moar
2 поста над тебе :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom