Љубовен Каскадер
fekalija
- Член од
- 28 декември 2011
- Мислења
- 4.371
- Поени од реакции
- 6.210
2 поста над тебе![]()
Абе сакав да те цитирам па да пишам дека ова е напраено со цел moar push, али не сум те цитирал ко шо треба.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
2 поста над тебе![]()

Добри се промениве.Барем сите ке имаат сега по 1 вард и не мора да му се курчат на супортот зошто не става повеќе...Мада скурчено ми е од промени..Секоја сезона нешто ново.Здосадува по малце...
Pointeresno imet napraeno support da igras ali zato so wardojve epten retko gank da se slucit...
Конечно support-ите можат да добијат некое денарче и не мора сите денарчиња да ги потрошат на 102402460345305603565674905679405679357039673095670325697210 wards.
Значи според мене.. Промениве имаат и pros и cons, али најверојатно мора секад да има негативни ефекти / коментари... Сигурно Riot тестирале иљадници саати пред да пуштат live...Интересно е со измениве. Малце без везе ми е со новите монстери у џунгла, али шоако. Свиѓа ми се шо имаш вардови на располагање без пари, исто гејмплејот шо е подобрен ми се свиѓа. За друго, системски шо има ново не сум простудирал, само две изиграв од сабајле и тоа е тоа.
Значи според мене.. Промениве имаат и pros и cons, али најверојатно мора секад да има негативни ефекти / коментари... Сигурно Riot тестирале иљадници саати пред да пуштат live...
Значи, добрите ствари:
- Секој играч има по 1 бесплатен вард.
- Support-овите сега генерираат повише голд (минатата сезона беше - сите имаат 5 итеми комплетирано, а сапортот едвај 2 цели).
- Исто и за џанглерот, имаше многу мал голд income особено ако фаилне генк или го убијат, автоматски паѓаше многу назад. Сега не е више така ради новиов камп, реворковите на џанглерските итеми, и нешто промените на смајтот (има чарџови некои и ако се напунети дава 90голд од тој новиот монстер).
- Тие другите тринкети за скаутирање се супер, значи со мал тимворк би имало добра визија на мапата.
Има и доста лоши страни, зависи како гледаме:
- Сега може некако доле и без сапорт зашто има нови итеми кои даваат APish ствари (мана, цдр, ап, + голд per 5 и такви ствари) и уствари можеш да земеш нешто како Annie/Elise/Zyra/Morgana/Lux/Liss/Теемо и ќе праиш многу демиџ со тек на време, дури сличен со оние другите што фармаат. Малце не фер. Дури и обичен сапорт ќе праи доста демиџ сега....
- Максимум 3 варда од играч. Ова е многу лошо, рачунај ако играш сапорт и имаш ставено еден вард од тринкетот, ќе можеш уште максимум два :/ Најчесто во послабите лиги како бронзе/силвер 4 < уствари никој нема ни да се замара да купува вардови освен што од време на време ќе го стави тој вард од тринкетот кој иначе трае доста малце..........
- Не знам што е поентата што розевите вардови се visible. Ако поминам до него, вардот се гледа. Лол. Џабе би имал вард на драгон пример, кога некој ќе дојде да ганка, и да не знае дека има вард, ќе помине кроз него ненамерно и ќе го убие.. немаш време да реагираш. Башка се 100 голд .. Useless.
- Сеа некои џанглери ќе фармаат цело време во џунгла ради новиот камп и ништо друго нема да праат.. (башка подолга рута е сега џунглата)
Иначе горе спомна некој досадно било со промени. Нели обратно е бе?
Муабетот е дека на никој не му се игра support пошто никој нејќе да ја пројде партијата серејќи ward-ови по мапа. Пошто офкорс дека цел плеер бејз флејма супорти пошто немало доволно вардови. Затоа таа улога се распределува, за да нема пицајзли што го флејмаат супортот пошто минимапот им седи за украс.
Плус, никој нејќе да биде фацата што ќе дреме цела партија со ајониан, шурелијас и 1205460459360479808567309687259062476582345629857930673826925863 вардови у инвентори и најчесто да е морална поддршка у team fight. Не знам као ова ти е нефер. Според мене нефер беше досеа.
Авторот на постот е исфрустриран дота и лол супорт играч.
Не е така друже. Супорт е многу повише од ставање вардови на мапа. Уствари, супорт = најбитен во играта. Јас порано мразев сапорт, но поради тоа што бев приморен да го избирам, го научив многу добро и сфатив дека уствари он е најбитен во играта. Еве ќе искористам прилика да се пофалам. Сите се изиграни у сезона 3 со старите итеми и механики..кај што според тебе немал никаква улога.....
Значи којзнае колкав дел од овие 71% победи се ради мене. Ако не и сите. Не си свесен колку е битен супортот. Во тим-фајт, повторно - ти и позиционирањето на адц-то се најбитни. Со сите твои CC магии и exhaust го disable-нуваш нивното адц и толку.
Пак не со во право. Другар, 13.7 асистенции по партија е премногу добро. Јес да имам малку партии изиграни, али еве колку за споредба, првите 20 типци со Јанна од сите сервери на играва.... Запази им assists per game......Нигде не реков дека немаш улога, туку дека више нема да те гледаат ко да немаш улога. Може се ради тебе победите, може не. Не знам, али со 13 асистенции од игра искрено и не си баш најбоље супорт. Далеку дека си најбитен у играта, пошто нема најбитен. А во team fight поголема е веројатноста дека некој друг ќе го disable-не нивното адц отколку ти пошто ќе треба да ги спречиш нив да стигнат до твоето. Али настрана тој муабет, повторно е неизбежен факт дека никој нејќе да заостанува у левели и ајтеми пошто треба да пројде пола партија стаајќи вардови. Со оглед на тоа дека вардови треба да купуваш по 5-10 на секои 3-4 минути тоа се 4-5k дадени само на вардови за на крај ПАК на некој да не му чини. Епа ако сакаш вардови стај си ги.
Болд - како мислиш?Fair enough, во право си. Во врска со тоа дали треба да става вардови само супортот или сите повторно не се согласувам. И не се согласувам дека треба да играш улога која во поголемиот дел од партијата ќе заостанува во xp/min и g/min.