Ќе може ли темава да не ја труете со коментари од типот „нубци во тим, све кретени“ и така натаму... Значи прифатете еднаш засекогаш, ВО КОЈА ДИВИЗИЈА СТЕ, скилот ви е за ИСТАТА.
Се во играта се сведува на балансирање. Поентата на Риот е да имаат балансирани херои (Сите можни херои да се поблиску до 50% win rate). Што сакам да кажам? 90% од играчите на форумов имаат win rate од 45%-50%. Едноставно колку и да си слаб, колку и да незнаеш да играш, пак ќе го имаш овој win rate. Ама ако провериш играчи што се во Diamond или Challanger, тие ќе имаат околу 55%-максимум 57% win rate. Значи целата дискусија се овие 5%-6% проценти во партии се оние партии каде што ТИ ТРЕБА ДА ГИ ДОНЕСЕШ ТИМОТ ДО ПОБЕДА (carry).
Да не зборуваме дека шансите во твојот тим да има трол се ПОМАЛИ затоа што самиот ти не си трол (каде што во нивниот тим од 5 играчи има шанси еден да е трол, додека во твојот од 4). А тоа дека само во вашите партии имало нубци, тоа е bronze 4 муабет

.
Значи било каква математика да се води за играва, крајниот заклучок ке биде овој што го наведов во постов, според мене.
Прост пример, јас без никаков проблем терав до Силвер 2 - Силвер 1. Значи 1 година седев во овие дивизии и никако да се качам. Го викнав братучедот на помош (кој бтв е платинум) и го дигна акаунтот на Голд 5 за неполни 15 дена. Од тогаш, јас престанав да се замарам и ранкед партии играм кежуал како нормал да ми се, без флејм, без try-hard).