League of Legends

Иначе, да се пофалам дека конечно влегов Голд. Сепак било могуче да излезеш од ело хел. Дали е поради тоа што се префрлив на East или поради тоа што се одлучив сериозно да играм, не знам. Важно од Бронзе 2 до Голд in one week bitchez.

Од West се префрли на East и стигна GOLD?

Не е за пофалба тоа младичу... на West е каде каде потешко :)

Од West се префрли на East и стигна GOLD?

Не е за пофалба тоа младичу... на West е каде каде потешко :)

Исто е. И на Вест дур стигнеш Голд 3 ти се паѓаат кретени, после станува избалансирано. И на Еаст е исто, буквално. Ја на еаст се префрлив ради другарчиња, дека сите се на еаст, само ја бев вест. Ама после скоро 2 години како играм на Вест, можам да ти потврдам дека во моето искуство нема апсолутно никаква разлика. Тоа е глуп стереотип за Еаст дека е лесен, и обратно, дека Вест е тежок. И таму и таму се знае што треба за да тепаш.
Ова е мој втор акаунт, првиот го продадов и дечкото направи трансфер во НА, бев голд1 на Вест и таман кога почнав да играм промо за платинум он ми понуди пари да ми го земе и го дадов. Овој го планирав ко за мене, ама ми излегоја други работи и ми требаат пари.

Исто е. И на Вест дур стигнеш Голд 3 ти се паѓаат кретени, после станува избалансирано. И на Еаст е исто, буквално. Ја на еаст се префрлив ради другарчиња, дека сите се на еаст, само ја бев вест. Ама после скоро 2 години како играм на Вест, можам да ти потврдам дека во моето искуство нема апсолутно никаква разлика. Тоа е глуп стереотип за Еаст дека е лесен, и обратно, дека Вест е тежок. И таму и таму се знае што треба за да тепаш.
Ова е мој втор акаунт, првиот го продадов и дечкото направи трансфер во НА, бев голд1 на Вест и таман кога почнав да играм промо за платинум он ми понуди пари да ми го земе и го дадов. Овој го планирав ко за мене, ама ми излегоја други работи и ми требаат пари.

Колку го шитна ако не е тајна? И јас се мислам да го продадам мојов.
Бај д веј ја бев на Истокот па се префрлив на Западот, као демек по профи играчи. Има некоја минимална разлика, на West ги нема пољаците да пцујат: JEBANY KLAWIJATUR !!!!! --> ова коа го прочитав 3 дена се смеев, фората беше што мислам дека ја бев со Сона и пуштив улти и го превртевме teamfight-от у наша полза.
У секој случај ако знаеш да играш немаш гајле, макар и у бразил да си.

Колку го шитна ако не е тајна? И јас се мислам да го продадам мојов.
Бај д веј ја бев на Истокот па се префрлив на Западот, као демек по профи играчи. Има некоја минимална разлика, на West ги нема пољаците да пцујат: JEBANY KLAWIJATUR !!!!! --> ова коа го прочитав 3 дена се смеев, фората беше што мислам дека ја бев со Сона и пуштив улти и го превртевме teamfight-от у наша полза.
У секој случај ако знаеш да играш немаш гајле, макар и у бразил да си.

Тоа и ти викам, ептен е минимална разлика, дури се работи и за нијанса. Вистинските про играчи се во Diamond & Challenger на Вест, доволно е да отидеш на системот да ти ги покаже најдобрите играчи во тие дивизии и да видиш какви све имиња играат. Другово е каша попара и иста калакурница како Еаст.
Ја не се замарам толку за да идам Challenger или Diamond, си играм ради забава и да си тепам време, пошто омилено хоби ми е да гејмам, порано бев заразен со кантер и дота, сега со лол. А од Бронза до Голд стигнав за недела дена кога почнав со ранкед сериозно. Акаунтов го купив од другарче ради рунес затоа што ме мрзеше да играм и да собирам пари за рунес, ваму имам 8 руне пејџ фул направени и си шибам.

Leauge of Legends , за мене е дефинитивно една од игрите кој ме нервира најмногу , не поради гемплејот , него поради играчите , тролови , инсталокери , нубови , сл... И што е најжално , неможам да излезам од таканареченото ело хел , таман ќе победам една , ќе изгубам две партии поради шупаци кои се дисконектираат , фидаат ...

Leauge of Legends , за мене е дефинитивно една од игрите кој ме нервира најмногу , не поради гемплејот , него поради играчите , тролови , инсталокери , нубови , сл... И што е најжално , неможам да излезам од таканареченото ело хел , таман ќе победам една , ќе изгубам две партии поради шупаци кои се дисконектираат , фидаат ...

хиер уи гоу агееен :свиркам:

Јас веќе 3 дена неможам до дојдам до промоција за платинум ... :( Цело време идам од 80 до 90+ лп и неможам никако до 100 да стигнам :(
--- надополнето: 14 октомври 2013 во 19:25 ---
да , ама како ќе отидам во голд кога неможам од бронз да искочам од некои ретардирани деца ?
Мене голд ми е исто како бронз,буквално незнам дали е до мојот ммр али ретко добра партија да изиграм,или ќе изгубам до 20-25 мин или ќе тепам за исто толку време...

да , ама како ќе отидам во голд кога неможам од бронз да искочам од некои ретардирани деца ?

Значи 100 пати сме се објаснувале за ова али ај уште еднаш........
Ќе може ли темава да не ја труете со коментари од типот „нубци во тим, све кретени“ и така натаму... Значи прифатете еднаш засекогаш, ВО КОЈА ДИВИЗИЈА СТЕ, скилот ви е за ИСТАТА.
Се во играта се сведува на балансирање. Поентата на Риот е да имаат балансирани херои (Сите можни херои да се поблиску до 50% win rate). Што сакам да кажам? 90% од играчите на форумов имаат win rate од 45%-50%. Едноставно колку и да си слаб, колку и да незнаеш да играш, пак ќе го имаш овој win rate. Ама ако провериш играчи што се во Diamond или Challanger, тие ќе имаат околу 55%-максимум 57% win rate. Значи целата дискусија се овие 5%-6% проценти во партии се оние партии каде што ТИ ТРЕБА ДА ГИ ДОНЕСЕШ ТИМОТ ДО ПОБЕДА (carry).
Да не зборуваме дека шансите во твојот тим да има трол се ПОМАЛИ затоа што самиот ти не си трол (каде што во нивниот тим од 5 играчи има шанси еден да е трол, додека во твојот од 4). А тоа дека само во вашите партии имало нубци, тоа е bronze 4 муабет :D.
Значи било каква математика да се води за играва, крајниот заклучок ке биде овој што го наведов во постов, според мене.

Прост пример, јас без никаков проблем терав до Силвер 2 - Силвер 1. Значи 1 година седев во овие дивизии и никако да се качам. Го викнав братучедот на помош (кој бтв е платинум) и го дигна акаунтот на Голд 5 за неполни 15 дена. Од тогаш, јас престанав да се замарам и ранкед партии играм кежуал како нормал да ми се, без флејм, без try-hard).

Далек е патот од Бронза до Злато. А сепак многу мала разликата. Ја од Бронза влегов Злато, и стигнав до двојка, играв промоција, останав пак у тројка, изиграв уште еднаш промоција за двојка, пак не успеав. И од тогаш навак сум си на losing streak, си неам гајле, и си гнијам у петка, дур не ми пукне филм да се искачам пак. Чекам празников, среда да фати.:D

2nu0dv8.jpg
Конечно во платинум !

Јас па од силвер 5 никако да мрднам, на една им правам кери со 15+ убиства, на друга ми влегува ненормален џинкс или пак ад кери гарен.:facepalm:

Ајде стрпете се уште малце, на 11/11 завршува сезоната па со нови сили, ресетиран ммр пласирајте се кај мислете дека треба да бидете. Се зависи од вас. Ставај сви на игнор, и играј си на мира.

Ајде стрпете се уште малце, на 11/11 завршува сезоната па со нови сили, ресетиран ммр пласирајте се кај мислете дека треба да бидете. Се зависи од вас. Ставај сви на игнор, и играј си на мира.
Too bad your mmr transfers from last season :D

Too bad your mmr transfers from last season :D

Абе да, ама и има soft elo reset, пред некој читав. Оние што се како мене со 1500 ело ќе имаат софт ело ресет на 1400,1350, така нешто. Додека другиве од 1200 надоле сите ќе се сведат на 1200. Не знам колку е точно, на форумот читав.

Kajgana Shop

Back
На врв