Џангл ти е најбоље, после неколку добри ганкови на страните тепате 90%
Играм џангл со Maokai, Skarner, Nocturne, Alistar и Olaf и одам одма на 2-3 левел за генкови ама пак и да имам 2-3 добри генкови и нивниот џанглер ќе има барем упола освен ако е ептен глуп, и џабе после кога на енд гејм никој не фокусира, никој не зема вардови и пак губиме...Сакам некој херој ко LeBlanc уште пред мидгејм да ги искршам да се предадат или пак и да стигнеме при крај коа се тепаме во едно комбо им го тепам керито со што 90% тепаме во тепачката со што им бутаме се до крај најчесто...
Leblanc никако !!!! само мид гејм е добра после у лејт гејм ке напраиш едно комбо и толку одма те убиваат.. за ранкед ке играш амуму џунгла и ќе праиш генкови цело време горе и доле и ке им даваш килови, или ке земеш сапорт и после 20-25 мин ке ставаш вардови низ цела џунгла да имате претстава кај се и што се, и тоа е тоа. Ако сакаш ад carry да играш ке земеш гревјс/вејн и ќе се молиш да ти даваат килови од џунгла + мораш добар фарм едно 100 миниони накај 15-16 минута
Абе добро со скоро секој ап херој во едно комбо земаш некој и или бегаш или го јадеш, ама како што пишав погоре ако им го земеш керито готови се, нема сигурно на тенкот да му пуштиш се.Инаку Amumu го имам пробано и ми е интересен но скоро секогаш го банираат...Спаѓа во стандардните банови со Morgana, Rammus, Kassadin,Shaco и Trynd/LeBlanc...Инаку со кери малце се 100 крипци на 15-16 минута, најмалце 100 во 10 прават про играчине и тоа на мид со херои со кои тешко се фарма, а керито едно 120 има најмалце, ама за обични играчи керито во 10 барем 80 треба да има...Јас на мид со херои како Leblanc и Ahri ги праам отприлика 70 на партија до 10 минута, сега зависи дали ќе ми дадат баф па да спамам магии за да ги земам побрзо, дали ќе стигнам да ги земам wraiths секоја минута, а со херои како Gragas, Morgana, Veigar и посебно Vladimir, Galio, Karthus без проблем се прават преку 100 на мид до 10 минута.