League of Legends

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Се гордееме со вас момци,кога ќе почнете со стримови ? :)
Тешко е да се занимаваш со стримање ако не играш професионално. Плус LoL во македонија е премногу Underrated (стварно не разбирам зошто... во другиве земји на балканов е многу популарна). За да правиш пари од стрим треба да имаш најмалце 300-400 гледачи, а треба и јака машина за добар фпс и HD стрим :)

Btw, овие познати стримери велат дека константни 1000 гледачи се доволно за да заработиш за еден подпросечен живот. Епа сеа замислете колку пари прават hotshot, gmanbob(мање-више), oddone, кои нонстоп имаат по 10к гледачи :)
--- надополнето: 14 март 2012 во 02:36 ---
Е, и ај да направима листа од играчи на форумов со summoner name и server :)

Summoner name : RockMaster
Server- Eu West

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Тешко е да се занимаваш со стримање ако не играш професионално. Плус LoL во македонија е премногу Underrated (стварно не разбирам зошто... во другиве земји на балканов е многу популарна). За да правиш пари од стрим треба да имаш најмалце 300-400 гледачи, а треба и јака машина за добар фпс и HD стрим :)

Btw, овие познати стримери велат дека константни 1000 гледачи се доволно за да заработиш за еден подпросечен живот. Епа сеа замислете колку пари прават hotshot, gmanbob(мање-више), oddone, кои нонстоп имаат по 10к гледачи :)

Server- Eu West
Додај на тоа и реклами и спонзори и доаѓа добра бројка...од стримување можеш да праиш доста пари особено на twitch.tv зашто таму да направиш sub на некој стример треба да платиш 5$ на месец а глеам многу луѓе плаќаат .

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866

Server- Eu West
Дај бе брат да те аднам заглавив во ова 1550 ело греота сум. Ајде да ме однесеш до 1900 :)

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Дај бе брат да те аднам заглавив во ова 1550 ело греота сум. Ајде да ме однесеш до 1900 :)
Џабе брат и јас сум 1550 на Вест сеа :( На нордик-ист играв во 1950 ело 2-3 месеци али мораше да се префрлам пошто ми скурчи да чекам 15 минути за queue solo q. Кога дојдов на вест за еден месец паднав на 1500 . Незнам што е проблемот. На ист е ваљда полесно или пак јас сум имал среќа.
Сеа малку правам пауза од ранкед и се изживувам во нормал со твич :D

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
Џабе брат и јас сум 1550 на Вест сеа :( На нордик-ист играв во 1950 ело 2-3 месеци али мораше да се префрлам пошто ми скурчи да чекам 15 минути за queue solo q. Кога дојдов на вест за еден месец паднав на 1500 . Незнам што е проблемот. На ист е ваљда полесно или пак јас сум имал среќа.
Пробај го твич jungle ептен е јако ама без рунови многу тешко е ќе умираш од бафот ако не ти помогнат на почеток :D
Ама затоа за генкови му нема рамен!

I

Iblis

Гостин
Server- Eu West
2$ од 1000 гледачи на реклама на twitch.tv, ~3$ кај ow3ned.tv
just my share....

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Знам и ја играв на Ист ама не беше тоа тоа. Тука неможам да мрднам од 1500 затоа што соло идам цело време или многу тролови и фидери ми се паѓаат. Ја се пребацив на Доминион малце да се смеам. Ќе те аднам покасно па ако сакаш ке плеснеме некоја да видиме како ќе иде.

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
2$ од 1000 гледачи на реклама на twitch.tv, ~3$ кај ow3ned.tv
just my share....
А по колку реклами смеат да пуштат дневно? Јас гледам често пуштаат по 3 реклами одеднаш. Да речеме ако пуштаат 15 реклами дневно тоа се 450 $ за некој што има 10000 гледачи?? :confused:
--- надополнето: 14 март 2012 во 19:45 ---
Знам и ја играв на Ист ама не беше тоа тоа. Тука неможам да мрднам од 1500 затоа што соло идам цело време или многу тролови и фидери ми се паѓаат. Ја се пребацив на Доминион малце да се смеам. Ќе те аднам покасно па ако сакаш ке плеснеме некоја да видиме како ќе иде.
Има еден куп тролови и на 1900 али се гледа разликата во скил.
Абе јас добивам фидери и тролови во последно време ама имам приметено дека и јас правам многу безвезе грешки така да, во мене е проблемот што сум заглавен во 1550.
Последниве 5-6 ранкед партии стварно се трудев да играм добро али ги изгубив 5 од 6 или 4 од 6 така нешто, па реков ај ке земам малце на нормал да тренирам некои херои :D

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Те аднувам сеа да знаеш :)

I

Iblis

Гостин
А по колку реклами смеат да пуштат дневно? Јас гледам често пуштаат по 3 реклами одеднаш. Да речеме ако пуштаат 15 реклами дневно тоа се 450 $ за некој што има 10000 гледачи?? :confused:
Да под услов да е изложеноста цело време 10 000.Често пати цели региони не добиваат реклами, а и Ад Блок ги блокира.
Сметај, 3 реклами на пола саат, со изложеност од 10% од вкупен број на гледачи 10к, за 5 саати се 90$ што и не е малку,
(изложеноста ми е потценета, бројот на гледачи преценет ). Треба и со стримсајтот да склучиш договор, а за тоа предходно треба да имаш публика.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Со кој херои играте, или да кажам кој херои ви се Main? И ме интересира со кој херои сте почнале? Јас ја земав Ashe, и добро се снаоѓам. Односно пробав повеќе улоги, ама range и carry најмногу ми легнаа

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
Јас највеќе играм mid и тоа преку 10 херои има што ми се купени и ги мењам стално и онака со сите сум добар, а main ми e Veigar.Eвентуално ако треба одам и jungle или solo ама многу ми е помaл изборот, jungle со Nocturne, Skarner, Olaf, Tryndamere, Nunu и Singed a solo со Irelia, Singed, Cho Gath, Teemo, Tryndamere, Nasus.
Моментално собирам ip за Kassadin и Swain :)

Kajgana Shop

На врв Bottom