Vino cestito tv, jas vo petokot go zemav istiot model i sum prezadovolen.Vednas pojdov i kupiv DVI/HDMI kabel i go povrzav so PC-to...vo prv moment ne mi se veruvase deka go gledam desktopot na 40" ekran Stvarno vadi fenomenalna slika,imam HD klipovi simnato od net,gledav DVD so super slika,samo sto SD kablovskata e za nijansa poslaba nego na CRT televizor ama toa e opsto poznato.Фала, фала да си купиш уште поубав LCD, односно сите што се на форумов да си купат уште поубав телевизор од мојот.
сега баратав, израмнети се до негде на околу 60,000 саати гледање! мада и 30,000 да се, МНОГУ СЕ! доволни де. работата е што кај плазмите, на околу 30,000 саати ослабуваат боите, т.е.LCD. Различни технологии, подобра слика, подолг век на траење (работни часови).
At half life, the phosphors in a plasma screen will glow half as brightly as they did when the set was new. There is no way to replace these gases; the display simply continues to grow dimmer with use.
грешка.Toj дечкичот во продавницата стварно ги измешал работите од обуката изгледа - кога станува збор за лаг при брзи движења, плазмата има далеку поголем лаг и сликата станува една голема размачканица.
плус спецификации:FAST-MOVING VIDEO PLAYBACK
Plasma gets the nod here because of their excellent performance with fast-moving images and high contrast levels. There are still some 2nd tier manufacturers whose plasma product displays some phosphor lag, a drag time in scenes changing from bright to dark.
While the "response time" of LCD TVs has markedly improved in the last couple of years, they still suffer from a slight "trailer" effect, where the individual pixels are just slightly out of step with the image on the screen. During fast moving sports scenes, the most discerning eyes can detect this slight motion response lag.
ADVANTAGE: Plasma
На продавачи да невервате оти појма немат шо зборат, а на овој твојов од Нептун информацијата му е од пред 3 години, кога стварно се мислеше дека плазмите ќе престанат да се произведват.сеа ми улета една информација-плазми веќе не се произведувале. зашто? LCD биле полесни за производство и склапање и поевтина крајна изработка за разлика од плазмите. шо викате?
кажано од продавач во нептун -)