Абе не си збори на памет работи. Како може да кажеш дека не постои поголемо ЛЦД од 32инчи. Имаа до 40 инчи во техномаркет а и во други продавници. Сега донесоа 47инчи ЛЦД. Со живот ти гарантирам дека сум во право. Слободно провери на Сони, Самсунг страниците дека имаат такви модели.Вака сеа, LCD се далеку подобри од плазма, но ако ти треба телевизор поголем од 32 инча ке мора да земеш плазма оти LCD идат до 32 максимум.
А за HDTV не се гњавете многу, како што кажа Мистичен, ке ја има таа технологија кај нас за едно 10 години. Едино ако имате PS3 или X360 па да се секирате за HD.
Не, ЛЦД е.Plasma е.
Vino ako si za 40" LCD moja preporaka ti e Samsung R81B mislam deka go ima vo tehnomarket i e okolu 82.000.Spored mene ti e "best bang for the buck" Ima top slika,jak kontrast,2 HDMI priklucoka,dizajn dobar, i najbitno od se kvaliteten panel(se prepoznava po vidot na pikseli).Ne e full HD tuku 720p ama mislam deka i nema potreba od tolku zabegavanje za full HD posto kaj nas uste nekoe vreme ke se gleda SD televizija od kablovskive edino nekoj koj sto e "anal" za televizija pa ide preku risiveri i takvi cuda kade mislam deka veke ima HD prenos kao Discovery,HBO itn.Не знаев баш кај да го ставам ова, па решив во хардвер зашто освен како телевизори овие LCD-то и Plasma-та се користат и како монитори, епа сега прашањето ми е што е подобро еден LCD телевизор од 40" или еден Plasma телевизор од исто така 40", но сепак главнато прашање е што е подобро од овие две и зошто? Mоже да правите споредба и меѓу различни големини на овие телевизори.
Е ова да му га кажеш на Sephiroth. Како може 32инчи да е најголемо. А за 42 инчи ЛЦД непостои. Такви се стандардите. Тетин ми беше директор во техномаркет и ова ми е од него кажано. Исто е ко да купиш 16 или 18 инчи ЛЦД монитор. Значи НЕПОСТОИ. Се што е 42 а напишале ЛЦД е плазма. Плазма ми има речено никако. Стара и не доволно добра технологија. ЛЦД- понова и подобра технологија.Inaku za dimenziite zavisi od proizveduvacot i sega veke ima sto sakas..primer nekoj pravi 40",drug proizveduvac nema 40" ima 42" kao standard i taka.Inaku samsung ima izbaceno 70" Full HD LCD.
Пак ќе речам дека е плазма. Прво види го името 42PFL9632D/10 има pfl така им почињаат ознаките за плазми. Истиов модел е и во АМЦ. Баш коментиравме со тетин ми истово. Барав на некоја официјална страна од Филипс и неможев да најдам.Jane ima drugarce 42" LCD.Eve ti primer Philips pravat takvi i toa puno modeli
http://www.consumer.philips.com/consumer/en/gb/consumer/cc/_productid_42PFL9632D_10_GB_CONSUMER/Flat-TV+42PFL9632D-10?proxybuster=TERZGJV3P1IVLJ0RMRCSHP3HKFSESI5P
Јане, линкот води кон официјална страна од Phillips на која е прикажан 42" LCD со резолуција од 1920х1080.. 42" плазма одат до 1024х768, 50" до 1366х768. Плазма не прикажува повеќе од 768 пиксели во вертикала, освен 65" и 103" верзии кои одат до 1080 пиксели. Од друга страна, LCD телевизорите имаат резолуција 1920х1080 веќе на 37", а има еден модел на Toshiba што оди до 3840 x 2160 пиксели..Пак ќе речам дека е плазма. Прво види го името 42PFL9632D/10 има pfl така им почињаат ознаките за плазми. Истиов модел е и во АМЦ. Баш коментиравме со тетин ми истово. Барав на некоја официјална страна од Филипс и неможев да најдам.