Веќе го имам, за дома. Одамна ми е, го зедов за во мојата соба не ми требаше којзнае што, а во дневната имам Филипс 43" UHD со Андроид 8,0 од кој сум многу задоволен, пред две или три години беше 30,000 мислам, од АМЦ. Во право си за Шнајдер -от дека е од кина и дека не е сертифициран. има андроид 7,1,1, не можам да најдам ништо за моделов на интернет.Немој не си ја барај бељата, овa ке да е некој андроид 4/5(сигурно несертифициран), се произведува во Кина со минимална контрола на квалитет и затоа е баш мачка во вреќа.
Grundig, Hitaci се прават во Вестел фабриката во турција и се за нијанса поквалитетни.
Ако мора да е од нептун и ако ти е таа горната граница на буџетот јас би гледал Хитачи(1,2).поготово 2 зш 4k, android,Ghromecast,Netflix. Grundig, па дури и Fuego(нивен е па и да се расипе нема да им се исплати да го поправаат ќе ги натераш да ти го заменат)
И за дали да биде смарт размисли, како ќе се користи?
Има и попусти во сетек Philips за таа цена ама 43 инчи
Гаранцијата 1000% нема да важи а поправка барај си локален мајстор а не фирмиве мада не знам дали се оправа тоа.Imam samsung tv pod garancija na mal udar pri premestuvanje mi se skrsi ekranot vo dolniot del i mi se pojavi linija i toj cel del ne raboti a ostanatoto raboti dali moze da se napravi i dali ke vazi garancijata za taa popravka ako ima nekoj informacija da mi kaze sto da pravam
Moze da e i panelot koj sto e priklucen so folija so T-Con, taa kontaktna folija ili kako ja vikaat neznam, e zalepena so panelot i moze da se otkaci od nego i se dobivaat vakvi linii. Ako nisto ne e skrseno moze da se zalepi povtorno no ne znam koj moze da go popravi zosto e malce komplicirano i precizno i zatoa vikaat podobro da se smeni cel panel odkolku da se popravi koj ne e mnogu evtino.Imam samsung tv pod garancija na mal udar pri premestuvanje mi se skrsi ekranot vo dolniot del i mi se pojavi linija i toj cel del ne raboti a ostanatoto raboti dali moze da se napravi i dali ke vazi garancijata za taa popravka ako ima nekoj informacija da mi kaze sto da pravam
Иди провери и кај друг мајстор шо ке каже.Ми се расипа LG32LD650, на вклучување стои само логото.
Мајстор ми вика дека некој дел од плочата од процесорот треба да се одлеми, залеми убаво, и ми побара 2400ден.
Некои искуства околу цениве и поправки на тв? Се исплати ли да се поправа за таа цена?
Го купив пред 9 год 650е, LCD е твто.
Се исплати да се поправа за таа цена.Ми се расипа LG32LD650, на вклучување стои само логото.
Мајстор ми вика дека некој дел од плочата од процесорот треба да се одлеми, залеми убаво, и ми побара 2400ден.
Некои искуства околу цениве и поправки на тв? Се исплати ли да се поправа за таа цена?
Ќе ти се исплати за поправка само со асален мајстор како што требаМи се расипа LG32LD650, на вклучување стои само логото.