LCD телевизори

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Моја грешка, има уште една црвена порта за инпут кај двд-то, под таа жолтата што е поврзана на сликата, немам кабле за црвената.

Во право си, ни јас не знам што ми текна да го поврзам после толку време, ваљда дека видов прашина само фаќа. За свадба ќе почекаме малку :icon_mrgr:
П.с. И за таква ситуација, го пуштам цд-то на пц, и со hdmi кабелче поврзувам на тв, така да апсолутно немам потреба никаква, точно.

Проверив, вака е поврзано како што ми нагласи, жолто двд, во зеленото од тв + пуштив на тоа cvbs, ама no signal дава.
Како и да е, небитно, кујзнае што му е проблемот.
Фала на сите на обидот за помош.
ама двд уклучено ли ти е? ако е исклучено нормално ќе кажува дека нема сигнал. да не има дугме на даљинското за бирање излез?

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
13.676
ама двд уклучено ли ти е? ако е исклучено нормално ќе кажува дека нема сигнал. да не има дугме на даљинското за бирање излез?
Нормално дека е уклучено, си свири ако е музика, само сликата не знам дали е поврзано бидејќи не знам да се снајдам каде да уклучам на далечинското ако воопшто само треба да се поврзе зеленото со жолтото. Од тие опции на скринот на минатата страна ниедна не е за двд-то, no signal си даваат. Може и не сум на право место со далечинското, а добро сум поврзал каблите. :unsure:

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.416
Поени од реакции
608
Нормално дека е уклучено, си свири ако е музика, само сликата не знам дали е поврзано бидејќи не знам да се снајдам каде да уклучам на далечинското ако воопшто само треба да се поврзе зеленото со жолтото. Од тие опции на скринот на минатата страна ниедна не е за двд-то, no signal си даваат. Може и не сум на право место со далечинското, а добро сум поврзал каблите. :unsure:
По сликите што ги имаш постирано, би требало вака да иде : жолтиот пин во монитор аут кај двд-то, а другиот крај од кабелот треба да иде во зелениот отвор на телевизорот.
Од искуство мое, би ти препорачал да пробаш со друг (нов) жолт кабел, може и да не ти чини кабелот.
Или пак, најдобро е да појдеш до Логинг електроникс во Беверли (на први кат), објасни им на дечките (покажи им ги сликите), гарант ќе најдете чаре некое. Сепак, греота е двд-то да остане неискористено

Sent from my Huawei P20 using Tapatalk

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
13.676
тој жолтиот кабел во тоа monitor out ти е приклучен, така? не како овде на сликата? надесно нема други конекторит двд-то?
Тоа било проблемот, сум го приклучил единствениот кабел во портата каде што пишува aux in како на сликата бидејќи и таа е жолта, а не во monitor out, дека две жолти порти и двете пасуваа и не обрнав внимание дека е погрешно... Ни на крај памет немаше да ми текне да не ми посочеше вака уште еднаш. Иначе немаше надесно други, тие што беа на сликата тие се. Фала ти многу, конечно средив. :D

Член од
14 февруари 2018
Мислења
98
Поени од реакции
46
Сетек највеке не сакаат, ама ако си жустар враќаат, па после веќе си непожелен у таа продавница :LOL:.
Дури денес го земав од салонот направен од сервис... Си работи ок се али приметив нешто дека софтверот не е ист... нема ни update за да можам да го средам. Ми дава дека е од 2016. А кога го купив пред да настане некаков си дефект баш знам дека кога го проверував софтверот беше последен пат updated на 11 месец 2018, овие или курташак се прават или не си ја завршуваат работата целосно. Далечинското си има Netflix посебен дел и кога кликам нема знак. Ја нема никаде апликацијата како што беше... А за YouTube да не зборам...

Sent from my iPhone Xs Max using Tapatalk

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.129
Поени од реакции
1.291
истото го приметив по вратен тв од сервис само јас од амц,
нема нетфликс а и апликациите со кои го контролирав тв-то преку телефон не работат, со јутјуб нема проблем се пушта и од телефон и од лаптот но само ако претходно ја уклучам апликацијата преку даљинското, а пред тоа не беше така дури и тв-то да беше изгасено ќе се вклучеше :-( ,
ама тоа е ако го вратам пак на сервис ем пак кој знае колку време ќе треба да чекам а и може уште нешто друго да не работи ММЕ :-( .

Член од
30 јануари 2014
Мислења
1.022
Поени од реакции
708
доста вакви текстови се шират по Интерентов https://www.spijunskaoprema.org/opasnost-od-smart-televizora-prisluskivanje/. Постои можност некој да ве шпијунира и то преку телевизор кој може да се поврзе на Интернет (паметни ЛЦД телевизори). Не е проблем тоа да го прави државата или полицијата, повеќето луѓе нема што да кријат, но може било кој тоа да го прави. Не треба некоја специјална опрема

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.395
Поени од реакции
9.313
истото го приметив по вратен тв од сервис само јас од амц,
нема нетфликс а и апликациите со кои го контролирав тв-то преку телефон не работат, со јутјуб нема проблем се пушта и од телефон и од лаптот но само ако претходно ја уклучам апликацијата преку даљинското, а пред тоа не беше така дури и тв-то да беше изгасено ќе се вклучеше :-( ,
ама тоа е ако го вратам пак на сервис ем пак кој знае колку време ќе треба да чекам а и може уште нешто друго да не работи ММЕ :-( .
Тоа пошто излегуваат модели на секој месец а самите производители не се замарааат со софтвер и update, па можно е после update телевизорот поради несразмерноста на хардверот и софтверот да не функционира јутуб или воопшто да се избрише. Кај мене тоа се случи со Самсунг и Сони смарт телевизори после кое рикна јутубот или паѓаше а апдејт како варијанта немаше. Па мораше да купам Google Chromecast приклучок и да не се замарам со глупости

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.822
Дури денес го земав од салонот направен од сервис... Си работи ок се али приметив нешто дека софтверот не е ист... нема ни update за да можам да го средам. Ми дава дека е од 2016. А кога го купив пред да настане некаков си дефект баш знам дека кога го проверував софтверот беше последен пат updated на 11 месец 2018, овие или курташак се прават или не си ја завршуваат работата целосно. Далечинското си има Netflix посебен дел и кога кликам нема знак. Ја нема никаде апликацијата како што беше... А за YouTube да не зборам...

Batce, cak sea ptimetiv deka si pisal. Nem da kazes deka nesi im kazal za vaa gluposti so ti ja napravile. Nov TV koj bil defekt uste u prodavnica ti go sutnale i namesto da ti dadat drug ispraven ti go popravile i toa so postar sovtver , ako ne i nekoj star del. Vrmi im go i baraj da ti go zamenat za drug model ili neka ti gi vrnat parite. So zakon do 15 dena mora zamena ili pari nazad, a ne faklin servis, ama seuste aloooo seuste u 2019ta godina kaj nas gledat da izlazat koj mozat. Bar za Neptun imav mislenje deka ne se vakvi majmuni, ali..................

Член од
15 март 2013
Мислења
960
Поени од реакции
633
Batce, cak sea ptimetiv deka si pisal. Nem da kazes deka nesi im kazal za vaa gluposti so ti ja napravile. Nov TV koj bil defekt uste u prodavnica ti go sutnale i namesto da ti dadat drug ispraven ti go popravile i toa so postar sovtver , ako ne i nekoj star del. Vrmi im go i baraj da ti go zamenat za drug model ili neka ti gi vrnat parite. So zakon do 15 dena mora zamena ili pari nazad, a ne faklin servis, ama seuste aloooo seuste u 2019ta godina kaj nas gledat da izlazat koj mozat. Bar za Neptun imav mislenje deka ne se vakvi majmuni, ali..................
Пробуваат па ако можат бутаат!

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.822
Пробуваат па ако можат бутаат!
Чим трае другарчето изгледа се помирил со факто дека го заебале.....
Е заради таквите така се понашаат у продавниците. Незгодно им е да се бунат за сопствените пари, а не се свесни дека на тај начин ги подржаваат идиотите да бидат уште поголеми идиоти. Не ми е јасно зашо тражеше помош тука коа си остави стварите да си течат по "природен" пат како си функционира у продавниците?! :yid:

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Neptun според мене е фирма каде штом излезиш од продавница со купеното веднаш забораваат на тебе

Член од
14 февруари 2018
Мислења
98
Поени од реакции
46
Чим трае другарчето изгледа се помирил со факто дека го заебале.....
Е заради таквите така се понашаат у продавниците. Незгодно им е да се бунат за сопствените пари, а не се свесни дека на тај начин ги подржаваат идиотите да бидат уште поголеми идиоти. Не ми е јасно зашо тражеше помош тука коа си остави стварите да си течат по "природен" пат како си функционира у продавниците?! :yid:
Брат јас не се помирив со фактот дека тв ми го бутнале така како што сакаат. Направив доста врева во Нептун и на вработените им кажав да ја средат работата. Едноставно несакав да чекам пак да ми е носен на сервис, пошто како што кажуваш мајмунски на велико се прават како да не се разбирам од технологија или софтверски проблем... Земаа видоа контактираа, и тој модел бил последен веќе... Ок кажав да ми биде заменет и неможеле нешто такво... Како и да е ги отерав у триста пм го фатив тв во кола и веќе од нептун амин купување. Само жал ми е за едно нешто... Јас во готово си купив уред... што ќе кажат тие ако земале на рати и имаат ваков проблем... А се прават дека се некоја компанија...

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Брат јас не се помирив со фактот дека тв ми го бутнале така како што сакаат. Направив доста врева во Нептун и на вработените им кажав да ја средат работата. Едноставно несакав да чекам пак да ми е носен на сервис, пошто како што кажуваш мајмунски на велико се прават како да не се разбирам од технологија или софтверски проблем... Земаа видоа контактираа, и тој модел бил последен веќе... Ок кажав да ми биде заменет и неможеле нешто такво... Како и да е ги отерав у триста пм го фатив тв во кола и веќе од нептун амин купување. Само жал ми е за едно нешто... Јас во готово си купив уред... што ќе кажат тие ако земале на рати и имаат ваков проблем... А се прават дека се некоја компанија...

штом е FUEGO, тоа нивен бренд е колку што знам, они си го увезуваат па нема каде на друго место да го носиш
другите брендови си имаат овластени увозници и сервиси па може директно таму да го носиш, вака загласен си со Нептун и нивната „услужливост“

а ако не можат да го заменат за истиот модел треба за друг со исти карактеристики или подобри да го заменат

Kajgana Shop

На врв Bottom