LCD телевизори

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Некој да не имал искуство со Hyundai телевизориве, одлични цени и 3 години гаранција имаат, панелите чиви се да не знаете, гледав некои 42-ки едната беше 3D, и ме изненади всушност, прашав за сервисери им биле Кончар.. Било какви информации би ми биле добредојдени, благодарам.. :)
Марката ти е корејска така да тоа ти е ок (y), исто и гаранцијата... е сега кај имаат отворено странска инвестиција кај шо прават телевизори не знам...ако е ЕУ, како ЛГ на пример (Словачка) пак е ок, за каков панел ќе ти стават тоа никој не знае...ако има некој купено нека ти кажи искуство, тие се релативно нови на нашиов пазар. А за кој модел конкретно си заинтересиран?

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Некој да не имал искуство со Hyundai телевизориве, одлични цени и 3 години гаранција имаат, панелите чиви се да не знаете, гледав некои 42-ки едната беше 3D, и ме изненади всушност, прашав за сервисери им биле Кончар.. Било какви информации би ми биле добредојдени, благодарам.. :)
Сериозно тиња се. Т.е кажи што модел е. Иако јас ен би земал. Наместо тоа би земал LG за истата цена. Ама ако тебе ти прави мерак, зашто да не, не за џабе се и тие телевизори.:icon_mrgr:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Сериозно тиња се. Т.е кажи што модел е. Иако јас ен би земал. Наместо тоа би земал LG за истата цена. Ама ако тебе ти прави мерак, зашто да не, не за џабе се и тие телевизори.:icon_mrgr:
Оти тиња бе? :eek: Дека Хјундаи се најпознати по коли и сега ви е чудно оти имаат и телевизори. Па сигурно и за ЛГ и Самсунг порано било така, пошто пред високата технологија правеа само фрижидери и правосмукалки... Корејците се машини, пред се квалитетни...така да ич да не му се плашите..можда не прават свои панели, ама 99% ги земаат од Самсунг или ЛГ, си ја штитат тие својата економија, знаат како се работи.
Еве еден текст, не знам колку е веродостоен, сепак е само блог...http://roseannhermano.wordpress.com/latest-hardware/hyundai-32-inch-full-hd-wxga-led-tv/
ама се спомнува некаде ЛГ тука, па не ме чуди ако и целата технологија ја имаат земено од нив, само го лепат своето лого на телевизорите...што пак ќе кажам не е воопшто страшно, поради тоа што потекнуваат од 12-та светска економија, која цврсто граби напред. (y)

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
Само што нарачав LG 42LM620S,ме интерсира како да гледам 3д филмови дали ги чита од usb во каков формат ке требе да биде file и за превод бидејќи на интернет сите 3д се side-by-side како ке функционира преводот,и дали ако го поврзам со PC ке можам да гледам 3д како што треба

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Па пред да нарачаш си требал да појдеш со стикче со 3д некој мал фајл со превод, па ќе си знаеш, а не купиш, па после еј дали ќе чита.

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
па само прашав,ако не чита има и друго решение Plex media centre немора ни да губам време да ги копирам на стик,и само позитивни работи слушнав за овој LG а со него има и magic remoto controller.

Член од
10 мај 2009
Мислења
89
Поени од реакции
16
Иста класа тв како мојот погоре...LG 32 LS570S исти функции, иста цена....исто квалитетни марки...е сега каков панел ќе ти се погоди тоа е лотарија...али ако си решен. земај, не му ја мисли (y) Упс...сега видов дека го качиле мојот за 1000-ка, хахах браво Нептун, таман за пред Нова Година (y)
Zdravo decki i jas imam slusnato mnogu dobri raboti zaovoj LG32LS570S i duri bev poprilicno zagrean da go kupam.Ama denes bev vo Tenomarket i go vidov Panasonic TX-l37E3E i se vooduseviv.televizorot bese smesten bas do edno LG.Stvarno se razlikuvase od site televizori sto gi vidov u prodavnicata.Namerno prodavacot mi ja pusti istata programa so drugite Tv da mozam da napravam sporedba.Mnogu dobar kontrast i boja Na analognite kanali ne se mnogu gleda razlika,ama na digitalnite i pogotovo na HD golema razlika i koga se gleda slikata od agol.Ako nekoj od vas ima prilika neka go vide tv-to u Tehno market ke videte deka e stvarno dobar.Ceata mislam deka bese 25999den.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Zdravo decki i jas imam slusnato mnogu dobri raboti zaovoj LG32LS570S i duri bev poprilicno zagrean da go kupam.Ama denes bev vo Tenomarket i go vidov Panasonic TX-l37E3E i se vooduseviv.televizorot bese smesten bas do edno LG.Stvarno se razlikuvase od site televizori sto gi vidov u prodavnicata.Namerno prodavacot mi ja pusti istata programa so drugite Tv da mozam da napravam sporedba.Mnogu dobar kontrast i boja Na analognite kanali ne se mnogu gleda razlika,ama na digitalnite i pogotovo na HD golema razlika i koga se gleda slikata od agol.Ako nekoj od vas ima prilika neka go vide tv-to u Tehno market ke videte deka e stvarno dobar.Ceata mislam deka bese 25999den.
Сликата може да се споредува само кога телевизорите се од иста класа и имаат исти сетинзи. Можда LG-то било LCD HD ready, а Panasonic-от LCD LED Full HD. Од каде знаеш дека продавачите на сите телевизори баш имаат подесено се да биде горе-долу исто на сите тв и ти само кога ќе дојдеш да видиш кој тв има подобра слика и тој да го земеш? :eek: За еден тв во денешно време е многу битно каков панел користи. За подесувања, контрасти и други работи, сликата со ХД квалитет е истата кај сите. Не може кај некој да биде по-ХД отколку кај другите, if you know what i mean ;) Ако сакаш некој тв да остане долго време на излог, бапни му low-res слика од било која телевизија од кабловска и ретко кој ќе му се загледа, да го земи, освен ако има некој попуст. Продавачите се служат со секакви можни трикови. Можда во еден период ќе ги туркаат производите на некој одреден производител, во друг период на друг и така..
Јас на пример во амц прашував: LG имате? Има(в)ме ама се продадоа. Ако сакаш убав тв со најдобра слика земи си Philips, ми вика, :eek: Најдобри се..Јас и викам не се согласувам со тоа и на излегување ми вика така потивко..абе LG имаат најдобар софтвер ама пак...за слика Philips ти се најдобри..Добро и викам, и си излегов

Гледаш сега? Како можи Philips наводно да имаат најдобра слика, а софтверов не им е толку добар како LG? :P

Не ме сфаќај погрешно, не дека Panasonic не чини...има тука доста задоволни корисници на таа марка. Исто ги има и доста од LG и Samsung...овие 3 ти се најдобар избор во поглед на вложено-добиено. Што и да избереш нема да згрешиш. Јас имав среќа и ми се падна IPS panel...Некои модели пак имаат исклучиво такви али тоа е повеќе за ексклузивните модели. За овие од 20 до 30 000 сепак е лотарија :)
--- надополнето: 27 декември 2012 во 10:27 ---
Ако е точно ова што го најдов, тој модел на Панасоник не чита мкв видео и дтс аудио :cautious:
исто нема ни лан, ни можност за wi-fi. Али пак, ти треба да си одлучиш какви потреби и желби имаш (y)
Codecs Video play : MPEG1 • MPEG2 • H.264 (MPEG4 AVC) • Motion JPEG (MJPEG)
• Video formats read : MP4 • MTS (AVCHD) • MOV
Codecs Audio read :

• MP3 • AAC • LPCM AC3 (Dolby Digital)

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.752
Поени од реакции
2.564
Татко ми зема пред повеќе месеци, само што ги донесоа, 32" модел, на акција беше. Супер е телевизорот, сликата е одлична, менито и менувањето канали се многу брзи. Има и усб, од она што пробав го пушти без проблем и со превод. Не го тестирав што се пушта или не, ама тој и онака не го користи.
А јас имам хјундаи монитор за компјутер, купен 2006-та, работи секојдневно, супер се погоди. Иако и тогаш имаше коментари не ги бива, брзо цркале, лоша слика ова она. Мониторот има огромен агол на гледање, колку и да го гледаш одстрана под агол, истите бои остануваат, што не е случај со голем број од денешниве монитори што се продаваат по нашиве продавници. Ова за аголот важи и за телевизорот.

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
здраво ме интерсира дали можам да приклучам тастатура и маус на smart tv lg lm620s

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
Само што стигна телевизорот,сликата е одлична,3д неверојатно го гледав IMAX UNDER THE SEA,рибите не знајш дали ти се во соба или во телевизор,само ме интерсира имам кабелска телевизија на предходниот телевизор имав 40 програми,е сега имам 135,и поделени се во cable tv i Cable DTV во ова cable dtv ima preku 20 full hd programi незнам од каде излегоа во пакетот кабелската ги нема тие програми.И пробав со usb стикче чита и mp4 .avi i mkv,само незнам како да пуштам превод го ставам во флолдерот со филмот со исто име се но не го покажува,на далинското има subtitle но кога штракам на него ме носи во settings а во settings ника нема subtitles

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Само што стигна телевизорот,сликата е одлична,3д неверојатно го гледав IMAX UNDER THE SEA,рибите не знајш дали ти се во соба или во телевизор,само ме интерсира имам кабелска телевизија на предходниот телевизор имав 40 програми,е сега имам 135,и поделени се во cable tv i Cable DTV во ова cable dtv ima preku 20 full hd programi незнам од каде излегоа во пакетот кабелската ги нема тие програми.И пробав со usb стикче чита и mp4 .avi i mkv,само незнам како да пуштам превод го ставам во флолдерот со филмот со исто име се но не го покажува,на далинското има subtitle но кога штракам на него ме носи во settings а во settings ника нема subtitles
LG зеде? :vozbud: Welcome to the club...А за преводите, полека, прочепкај и на тв и на компјутер среди го прво фајлот. Мора да проработи. И јас на почеток така сиот бев збунет ама сега се си е во ред. Прво и најосновно подеси во виндовсот да се гледаат наставките на фајловите. Само така ќе можеш да бидеш сигурен дека филмот и преводот го имаат истото име и секој со својата соодветна наставка. На пример:

Under.The.Sea.BrRip.mkv
Under.The.Sea.BrRip.srt

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
LG зеде? :vozbud: Welcome to the club...А за преводите, полека, прочепкај и на тв и на компјутер среди го прво фајлот. Мора да проработи. И јас на почеток така сиот бев збунет ама сега се си е во ред. Прво и најосновно подеси во виндовсот да се гледаат наставките на фајловите. Само така ќе можеш да бидеш сигурен дека филмот и преводот го имаат истото име и секој со својата соодветна наставка. На пример:

Under.The.Sea.BrRip.mkv
Under.The.Sea.BrRip.srt
да LG 42Lm620s,преводот го решив многу лесно Under.The.Sea.BrRip.srt го променив во Under.The.Sea.BrRip.sub i tera

Kajgana Shop

На врв Bottom