Zdravo decki i jas imam slusnato mnogu dobri raboti zaovoj LG32LS570S i duri bev poprilicno zagrean da go kupam.Ama denes bev vo Tenomarket i go vidov Panasonic TX-l37E3E i se vooduseviv.televizorot bese smesten bas do edno LG.Stvarno se razlikuvase od site televizori sto gi vidov u prodavnicata.Namerno prodavacot mi ja pusti istata programa so drugite Tv da mozam da napravam sporedba.Mnogu dobar kontrast i boja Na analognite kanali ne se mnogu gleda razlika,ama na digitalnite i pogotovo na HD golema razlika i koga se gleda slikata od agol.Ako nekoj od vas ima prilika neka go vide tv-to u Tehno market ke videte deka e stvarno dobar.Ceata mislam deka bese 25999den.
Сликата може да се споредува само кога телевизорите се од иста класа и имаат исти сетинзи. Можда LG-то било LCD HD ready, а Panasonic-от LCD LED Full HD. Од каде знаеш дека продавачите на сите телевизори баш имаат подесено се да биде горе-долу исто на сите тв и ти само кога ќе дојдеш да видиш кој тв има подобра слика и тој да го земеш?
![Шашав :eek: :eek:](/styles/default/xenforo/smilies/eek.png)
За еден тв во денешно време е многу битно каков панел користи. За подесувања, контрасти и други работи, сликата со ХД квалитет е истата кај сите. Не може кај некој да биде по-ХД отколку кај другите, if you know what i mean
![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)
Ако сакаш некој тв да остане долго време на излог, бапни му low-res слика од било која телевизија од кабловска и ретко кој ќе му се загледа, да го земи, освен ако има некој попуст. Продавачите се служат со секакви можни трикови. Можда во еден период ќе ги туркаат производите на некој одреден производител, во друг период на друг и така..
Јас на пример во амц прашував: LG имате? Има(в)ме ама се продадоа. Ако сакаш убав тв со најдобра слика земи си Philips, ми вика,
![Шашав :eek: :eek:](/styles/default/xenforo/smilies/eek.png)
Најдобри се..Јас и викам не се согласувам со тоа и на излегување ми вика така потивко..абе LG имаат најдобар софтвер ама пак...за слика Philips ти се најдобри..Добро и викам, и си излегов
Гледаш сега? Како можи Philips наводно да имаат најдобра слика, а софтверов не им е толку добар како LG?
Не ме сфаќај погрешно, не дека Panasonic не чини...има тука доста задоволни корисници на таа марка. Исто ги има и доста од LG и Samsung...овие 3 ти се најдобар избор во поглед на вложено-добиено. Што и да избереш нема да згрешиш. Јас имав среќа и ми се падна IPS panel...Некои модели пак имаат исклучиво такви али тоа е повеќе за ексклузивните модели. За овие од 20 до 30 000 сепак е лотарија
--- надополнето: 27 декември 2012 во 10:27 ---
Ако е точно ова што го најдов, тој модел на Панасоник не чита мкв видео и дтс аудио
![Претпазлив :cautious: :cautious:](/styles/default/xenforo/smilies/cautious.png)
исто нема ни лан, ни можност за wi-fi. Али пак, ти треба да си одлучиш какви потреби и желби имаш
• Codecs Video play : MPEG1 • MPEG2 • H.264 (MPEG4 AVC) • Motion JPEG (MJPEG)
• Video formats read : MP4 • MTS (AVCHD) • MOV
• Codecs Audio read :
• MP3 • AAC • LPCM AC3 (Dolby Digital)