LCD телевизори

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.677
Поени од реакции
14.559
Нешто знам дека има ебавање со DLNA сервери ако сакаш телевизорот да чита СЕ што му дадеш преку ПЦ, али кој да се заебава...
А мислам дека идеално би било со HDMI Wireless, ама ова цепидлачење е

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Едно прашање - Имам лаптоп Асус и дали може на новите Смарт ТВ да праќам преку WiFi од лаптопот на пример филмови, музика или фотографии (значи да не користам HDMI) или WiFi-то на телевизорот служи само за негово сопствено поврзување на Интернет? Фала однапред
За ви-фи ти треба и дополнително стикче, што се плаќа плус.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.677
Поени од реакции
14.559
Сега друго прашање - дали вреди 3Д на телевизор од 30к ?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Сега друго прашање - дали вреди 3Д на телевизор од 30к ?
Оти да не? 3Д-то на ЛГ и Самсунг се супер, а веќе се достапни за 500-600 евра.
А јас да прашам...дали видео со ниска резолуција, од овие на компјутер шо ги гледаме, со 360п, 480п и сл...подобро би изгледале на HD ready или на Full HD? Има некој приметено како е, или нема разлика?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Дадоа 1000-ка попуст и се зеде LG LS 570S за 24 000 :vozbud: Е сега одма ако може да помогне некој, прво: дали воопшто има негде safe remove во менито или само да го извадам стикот? и второ: како да наместам превод на филм? Треба ли некој посебен тип на фајл или исто .срт како што се на компјутер?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Колку инчи и какви импресии имаш?
32 инчи и таман ми е..да беше 37 ќе беше кнап залепен до зидовите на регалот или па дури и подизлезен малку од празнината. Импресиите..СУПЕР :vozbud: Е сега на аналогна ТВ не може да се види, пошто е катастрофа, али видео фајл од усб дури и со резолуција 480п излега супер. уште немам пробано 720п и 1080п..Само ме мачат преводите, не знам како да наместам. Во мениво се мести јазик, тип на букви (unicode, cyrilic) ама преводот не излегува, а со исто име ми се како видеото и пробав со .srt и .txt фајлови...не дава.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.677
Поени од реакции
14.559
Немам искуство со такви СМАРТ телевизори, на мојот ЛГ беше доволно да ти е ист називот на филмот и на преводот, овде веројатно не е таков случај

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Дадоа 1000-ка попуст и се зеде LG LS 570S за 24 000 :vozbud: Е сега одма ако може да помогне некој, прво: дали воопшто има негде safe remove во менито или само да го извадам стикот? и второ: како да наместам превод на филм? Треба ли некој посебен тип на фајл или исто .срт како што се на компјутер?
За усб, кај мене е во Q.Menu на даљинско -> USB -> Eject ама никогаш не го правам ова.

А за превод треба да има исто име како филм само наставка .srt. Пример филмот е
Pulp.Fiction.1994.720p.BluRay.x264.DTS-KiNGS.mkv
преводот треба да ти биде
Pulp.Fiction.1994.720p.BluRay.x264.DTS-KiNGS.srt
Ако ти е на кирилица превод бираш Cyrillic, ако е на српски/хрватски кај мене е latin2

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Е сега одма ако може да помогне некој, прво: дали воопшто има негде safe remove во менито или само да го извадам стикот? и второ: како да наместам превод на филм? Треба ли некој посебен тип на фајл или исто .срт како што се на компјутер?
Честито за телевизорот и со среќа да го користиш и долго да те служи, па во иднина да си земеш поголем пошто ќе сакаш а овој у спална :icon_mrgr:.

Јас не ни знам дали има опција safe remove, само го вадам стикот/хард дискот и не сум имал проблем.

Како што ти кажа @genius2 погоре, треба да ти биде: imenafilm.avi - imenafilm.srt
Значи истото име, со тоа што екстензијата за филмот е avi, mkv, ts, mov, mpg, wmv..... а за преводот srt, sub....зависи какви ти поддржува.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.677
Поени од реакции
14.559
ама преводот не излегува, а со исто име ми се како видеото и пробав со .srt и .txt фајлови...не дава.
Изгледа не го прочитавте дечкото, и така не му работело (а ја сум сигурен дека е така правилно)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Честито за телевизорот и со среќа да го користиш и долго да те служи, па во иднина да си земеш поголем пошто ќе сакаш а овој у спална :icon_mrgr:.

Јас не ни знам дали има опција safe remove, само го вадам стикот/хард дискот и не сум имал проблем.

Како што ти кажа @genius2 погоре, треба да ти биде: imenafilm.avi - imenafilm.srt
Значи истото име, со тоа што екстензијата за филмот е avi, mkv, ts, mov, mpg, wmv..... а за преводот srt, sub....зависи какви ти поддржува.
Фала..и ти да си купиш и поголем и поубав...(y)
Го најдов тоа за eject фала до genius2 само со преводите уште се маткам сега..ставив и наставка срт башка од онаа што ја знае windows-от, значи во самото име не фајлот додадов .srt ама пичка му матерна не сака, не знам зошто..али ќе се мачам, ќе пробувам, мода да сака :D

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Фала..и ти да си купиш и поголем и поубав...(y)
Го најдов тоа за eject фала до genius2 само со преводите уште се маткам сега..ставив и наставка срт башка од онаа што ја знае windows-от, значи во самото име не фајлот додадов .srt ама пичка му матерна не сака, не знам зошто..али ќе се мачам, ќе пробувам, мода да сака :D
Ти правиш некоја грешка не е до телевизорот, јас имам малку постара серија од LG, не е smart и чита преводи без проблем.

Прво види дали ова ти е отштиклирано
http://www.indezine.com/products/other/windows/showfileextensions.html

После копирај го името на филмот и смени само наставка во .srt

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Ти правиш некоја грешка не е до телевизорот, јас имам малку постара серија од LG, не е smart и чита преводи без проблем.

Прво види дали ова ти е отштиклирано
http://www.indezine.com/products/other/windows/showfileextensions.html

После копирај го името на филмот и смени само наставка во .srt
Не реков дека е до телевизорот, само јас не сум уходан уште не знам да наместам ама реков, ќе пробам се, мора да проработи :) Ама сега нека гледаат старциве дома серии глупи па после ;)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Решено е и со преводите ;)
Дај кажете уште ова, ако не ве мрзи, тие шо имате ЛГ Смарт ТВ, кој сетинзи за слика и звук ги имате вообичаено? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom