За ви-фи ти треба и дополнително стикче, што се плаќа плус.Едно прашање - Имам лаптоп Асус и дали може на новите Смарт ТВ да праќам преку WiFi од лаптопот на пример филмови, музика или фотографии (значи да не користам HDMI) или WiFi-то на телевизорот служи само за негово сопствено поврзување на Интернет? Фала однапред
Оти да не? 3Д-то на ЛГ и Самсунг се супер, а веќе се достапни за 500-600 евра.Сега друго прашање - дали вреди 3Д на телевизор од 30к ?
32 инчи и таман ми е..да беше 37 ќе беше кнап залепен до зидовите на регалот или па дури и подизлезен малку од празнината. Импресиите..СУПЕРКолку инчи и какви импресии имаш?
За усб, кај мене е во Q.Menu на даљинско -> USB -> Eject ама никогаш не го правам ова.Дадоа 1000-ка попуст и се зеде LG LS 570S за 24 000Е сега одма ако може да помогне некој, прво: дали воопшто има негде safe remove во менито или само да го извадам стикот? и второ: како да наместам превод на филм? Треба ли некој посебен тип на фајл или исто .срт како што се на компјутер?
Честито за телевизорот и со среќа да го користиш и долго да те служи, па во иднина да си земеш поголем пошто ќе сакаш а овој у спалнаЕ сега одма ако може да помогне некој, прво: дали воопшто има негде safe remove во менито или само да го извадам стикот? и второ: како да наместам превод на филм? Треба ли некој посебен тип на фајл или исто .срт како што се на компјутер?
Изгледа не го прочитавте дечкото, и така не му работело (а ја сум сигурен дека е така правилно)ама преводот не излегува, а со исто име ми се како видеото и пробав со .srt и .txt фајлови...не дава.
Фала..и ти да си купиш и поголем и поубав...Честито за телевизорот и со среќа да го користиш и долго да те служи, па во иднина да си земеш поголем пошто ќе сакаш а овој у спална.
Јас не ни знам дали има опција safe remove, само го вадам стикот/хард дискот и не сум имал проблем.
Како што ти кажа @genius2 погоре, треба да ти биде: imenafilm.avi - imenafilm.srt
Значи истото име, со тоа што екстензијата за филмот е avi, mkv, ts, mov, mpg, wmv..... а за преводот srt, sub....зависи какви ти поддржува.
Ти правиш некоја грешка не е до телевизорот, јас имам малку постара серија од LG, не е smart и чита преводи без проблем.Фала..и ти да си купиш и поголем и поубав...
Го најдов тоа за eject фала до genius2 само со преводите уште се маткам сега..ставив и наставка срт башка од онаа што ја знае windows-от, значи во самото име не фајлот додадов .srt ама пичка му матерна не сака, не знам зошто..али ќе се мачам, ќе пробувам, мода да сака![]()
Не реков дека е до телевизорот, само јас не сум уходан уште не знам да наместам ама реков, ќе пробам се, мора да проработиТи правиш некоја грешка не е до телевизорот, јас имам малку постара серија од LG, не е smart и чита преводи без проблем.
Прво види дали ова ти е отштиклирано
http://www.indezine.com/products/other/windows/showfileextensions.html
После копирај го името на филмот и смени само наставка во .srt