LCD телевизори

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Поврзувањево на лаптоп преку лан е ракетна наука :eek:

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Поврзувањево на лаптоп преку лан е ракетна наука :eek:
Инсталирај Plex Media server на лаптопот, креирај си видеотека со филмчиња и преку LAN си ги стримај директно на ТВ-то.
Плус и интернет ќе добиеш преку лаптопот. Само направи Bridge на WLAN и LAN конекциите и готово.

Еве моја рецензија на 42 LS 570 S, имам пишано доста работи околу овој модел.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Инсталирај Plex Media server на лаптопот, креирај си видеотека со филмчиња и преку LAN си ги стримај директно на ТВ-то.
Плус и интернет ќе добиеш преку лаптопот. Само направи Bridge на WLAN и LAN конекциите и готово.

Еве моја рецензија на 42 LS 570 S, имам пишано доста работи околу овој модел.
Одлично објаснето, браво :) Мене ме ебава малце тоа што на мојот лаптоп мрежната не работи :( Пробав на тој од сестра ми, ама тој Плексот многу кочеше бе :eek: дали дека до лаптопот, послаб процесор или таква е по природа програмата...а и вака треба и лаптопот да ти е вклучен за да гледаш филм на пример...а со усб си рајат..си ставаш тоа што ти треба и толку...за тоа време лаптопот е исклучен, не го оптоваруваш, не ти се мота пред тебе, на маса и сл...а како го површуваш со лан? Директно од лаптоп на тв или преку рутер? Оти јас имам рутер и од него земам интернет безжично. Нема ли подобро решение да е, да го поврзам и тв-то на рутерот со лан кабел и да напраам share на одредени фолдери од лаптопот и така тие да бидат достапни и преку тв-то?

И јас сум задоволен за овие 2-3 дена колку што го користам. Сликата на 720п и 1080п фајлови е неверојатна!!! :vozbud: А и оние со ниски резолуции многу добро ги прикажува. Уште не ми е пробан интернетот, треба подолг кабел да купам...како и снимањето на екстерен хдд (y). А сега и ќе проверам шо панел ми имаат шибнато :D
--- надополнето: 19 декември 2012 во 18:43 ---
LG 32LS570S ZB.BEEWLJP :D

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.677
Поени од реакции
14.559
bobipp olikomerc

Значи кога ќе земам телевизор да ја барам обавезно кутијата што иде со него, мислам дека мора да можат да ми го дозволат тоа

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
bobipp olikomerc

Значи кога ќе земам телевизор да ја барам обавезно кутијата што иде со него, мислам дека мора да можат да ми го дозволат тоа
Зависи кај ќе купуваш. Ако купуваш во Скопје можда и ќе има повеќе кутии од тој модел па ќе можеш да бираш, ама ако си во помало место, ко мене во Прилеп...во Нептун имаја само една кутија од овој модел и да сакав, не можев да бирам. Среќа не им беше ни изложен, оти не сакам да купувам тв кој стоел по 10 саати вклучен на ден, цел месец :) Ете јас имав среќа, ти пожелувам и тебе :)

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
bobipp Секако најдобро е да го поврзеш директно со рутерот на LAN, јас го поврзав вака пошто на вториот компјутер у спална имам бежичен нет и само го споделив истиот на тв-то, да не влечам плус кабли од рутерот и за тв.
Послето у комп инсталирај програмата плекс, иначе да малку е тешка на почеток додека ги вчита филмовите треба да почекаш, али после нема гајле. И да у право си за лаптопот не ти се исплати да ти е вклучен нонстоп кога гледаш филмови, али мене на усб ми е мука ептен да префрлам едни па други филмови, вака директно од пц-то ги пуштам :D Плус овој ПЦ у спалната ми е како Home Media Server и е уклучен скоро по цел ден.

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
Здраво,во план сум да купам телевизор што мислите за
LG 42LM620S

42"(107cm) Full HD 3D Led TV
•Cinema 3D, SMART TV функција, DLNA
•INFINIA дизајн
•Резолуција: 1920x1080
•400Hz MCi
•2D/3D конверзија
•Dual Play
•DVR-USB ready
•Wi-Fi ready, Wi-Di
•Skype™, Social TV Center
•4xHDMI 1.4, 3xUSB 2.0, Scart, Lan, PC in
•Dolby Digital MS10, 3D Sound zoom
•DVB-T/C/S2 HD
•3D наочари, Magic remote
цена 40 990 , вреди ли за тие пари и дали добар

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Здраво,во план сум да купам телевизор што мислите за
LG 42LM620S

42"(107cm) Full HD 3D Led TV
•Cinema 3D, SMART TV функција, DLNA
•INFINIA дизајн
•Резолуција: 1920x1080
•400Hz MCi
•2D/3D конверзија
•Dual Play
•DVR-USB ready
•Wi-Fi ready, Wi-Di
•Skype™, Social TV Center
•4xHDMI 1.4, 3xUSB 2.0, Scart, Lan, PC in
•Dolby Digital MS10, 3D Sound zoom
•DVB-T/C/S2 HD
•3D наочари, Magic remote
цена 40 990 , вреди ли за тие пари и дали добар
Подобар здравје :vozbud: Сите LG телевизори од Смарт ТВ серијата, а посебно овие ексклузивните модели Cinema 3D ти се топ избор. Ете поназад можеш да видиш дека има тука задоволни корисници на LG, па ич не му ја мисли, земај и бегај...а ако плаќаш во готово, побарај, сигурно ќе ти пуштат 1-2000 сигурно :)
(y)

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Edno prasanje za Plex Media server.Kako koga ke pustam film da go namestam da ima prevod,vo folderot imam prevod so isto ime kako filmot no ne go prepoznava i uste nesto koga odam vo My libraru filmovite mi gi prepoznava samo vo tv shows,ako gi stavam vo Movies ili Home movies ne gi cita.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Абе...која земја ја избирате кога правите акаунт на www.lgappstv.com? Од Европа слаб избор има, Британија, Шпанија, Италија, Португалија...а пак на тв во сетинзите има само од нашево соседство: Србија, Бугарија, Романија, Словачка... Не можам да се логирам на акаунтот преку ТВ пошто земјите се различни :(

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
здраво дечки сакам да го земам овој телевизор http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=201705 што мислите ќе се исплати ?
Иста класа тв како мојот погоре...LG 32 LS570S исти функции, иста цена....исто квалитетни марки...е сега каков панел ќе ти се погоди тоа е лотарија...али ако си решен. земај, не му ја мисли (y) Упс...сега видов дека го качиле мојот за 1000-ка, хахах браво Нептун, таман за пред Нова Година (y)

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
Некој да не имал искуство со Hyundai телевизориве, одлични цени и 3 години гаранција имаат, панелите чиви се да не знаете, гледав некои 42-ки едната беше 3D, и ме изненади всушност, прашав за сервисери им биле Кончар.. Било какви информации би ми биле добредојдени, благодарам.. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom