LCD телевизори

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Јас на мојот LG смарт тв користам најмногу за домашната видео колекција зашто програмот ми ги подредува филмовите и сериите посебно, бара превод ако е потребно, додава омот и кратка содржина, многу прегледно и добро изгледа. Чат-пат гледам од јутуб чуда со друштво и толку. Другите миљон опции не ми се потребни.

Инаку, мислам дека на флаер од СЕТ има 42 или 47 инчен 3D телевизор за 32 000 само не заприметив ни марка ни модел ни ништо. Провери си.
A го поврзуваш тв со компјутерот па оттаму ги вчитува информациите или преку екстерен хдд? А за се шо е поголемо од 37 инчи и поскапо од 30 000 немам ни простор ни финансии :cautious:

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
Значи вака сега...конечно и за мене дојде “Денот Д“ :vozbud: Утре конечно ќе се оди за конкретно гледање и купување, зависно шо имаат на лагер и дали може нешто дополнително да порачаат ако имаат во другиве градови..
Изборот се врти околу:
1. LG 32LS5600 за 22 000 (прашањето таму ќе биди дали ќе може да обезбедат 37-инчна верзија на овој модел) кој има се што ми треба освен Смарт ТВ...

2. Еквивалентниот модел на Самсунг кој е за 1000-ка поефтин

и од овие шо имаат Смарт ТВ:

1. LG 32 LS 570S за 25 000 (од овој 37-инчи би бил сигурно 30 000)
2. Samsung 32 EH5450 ( исто и овде самсунгов е за 1000-ка поефтин)

Финтата е шо се думам дали да земам најстандарден со common опции и евентуално 37 инчи (28 000, има можност и за попуст за во готово) или пак 32 инчи ама со сите оние смарт тв џиџи-миџи додатоци кои звучат и изгледаат супер ама не знам колку би бимал корист кога немам некој јак интернет, а за тоа се знае, ти користи компјутер, а не тв. 37 инчи со смарт тв не доаѓа во предвид поради цената...30 000+

Има ли некој земено од овие со Смарт тв да сподели тука да кажи дали стварно се корисни и потребни да се имаат или е џабе фрлање пари...и дали го даваат онај фенси далечински управувач? :vozbud:

Панасоник немаат некои понуди ко за мене, а Филипс и остали не ме интересираат (y)
Другар го има LG-то LS 570S само 42инчи и навистина немам зборови за него.Чита се што ке му спремиш,на интернет сурфаш од тв има апликации јутуб и триста други работи кој подржува смарт тв-то.Сликата е преубава без разлика дали е 720p или 1080p.На сите сајтови пред да го земеме што ги гледавме само на позитивни коментари наидовме.Гледам на сајтот на нептун 37 инчи е 31 000 а буџетот твој е до 30 000.Можам само да кажам дека дефинитивно би вределе тие 1000плус денари за повеќе инчи од овој модел (y)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Другар го има LG-то LS 570S само 42инчи и навистина немам зборови за него.Чита се што ке му спремиш,на интернет сурфаш од тв има апликации јутуб и триста други работи кој подржува смарт тв-то.Сликата е преубава без разлика дали е 720p или 1080p.На сите сајтови пред да го земеме што ги гледавме само на позитивни коментари наидовме.Гледам на сајтот на нептун 37 инчи е 31 000 а буџетот твој е до 30 000.Можам само да кажам дека дефинитивно би вределе тие 1000плус денари за повеќе инчи од овој модел (y)
Уствари буџетот ми е околу 25 000 :D

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
Уствари буџетот ми е околу 25 000 :D
Хахаха па гледам погоре во постот си напишал дека повеќе од 30 000 немаш ни простор ни финансии.Немој да ме сфатиш погрешно ова сфати го како добронамерна критика а бе позајми укради земи од картичка од што и да е ама за 1000ден не се остава поголемиот тв ако ти е буџетот 30 000.Е сега ако е само до 25 000 тогаш се 100 еур во прашање :D

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Хахаха па гледам погоре во постот си напишал дека повеќе од 30 000 немаш ни простор ни финансии.Немој да ме сфатиш погрешно ова сфати го како добронамерна критика а бе позајми укради земи од картичка од што и да е ама за 1000ден не се остава поголемиот тв ако ти е буџетот 30 000.Е сега ако е само до 25 000 тогаш се 100 еур во прашање :D
Абе за 1-2000 и јас не правам проблем али првичните планови беа за 20-ина илјади, па со ребаланс станаа 25 :pos:за 30 веќе треба да се контактира ММФ :pos:

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
Абе за 1-2000 и јас не правам проблем али првичните планови беа за 20-ина илјади, па со ребаланс станаа 25 :pos:за 30 веќе треба да се контактира ММФ :pos:
Секогаш е така друже.И јас се заебав така.Еднаш сакав 32 па после испадна 37 па на крај да сакам 42 инчи па после излезе дали плазма или лцд па сега и лед потоа дали помал со смарт или поголем нормален и кога излезе на крај искочија некој домашни проблеми и отидоа парите на друго место.Сега се сликам дома со телевизорот стар 10 години.Поентата ми е нема крај со желбите за што подобро и поефтино да се земе.Ама реалноста е друга.Така да што и да земеш гледај ти да си задоволен со тоа (y)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Секогаш е така друже.И јас се заебав така.Еднаш сакав 32 па после испадна 37 па на крај да сакам 42 инчи па после излезе дали плазма или лцд па сега и лед потоа дали помал со смарт или поголем нормален и кога излезе на крај искочија некој домашни проблеми и отидоа парите на друго место.Сега се сликам дома со телевизорот стар 10 години.Поентата ми е нема крај со желбите за што подобро и поефтино да се земе.Ама реалноста е друга.Така да што и да земеш гледај ти да си задоволен со тоа (y)
А јас ко шо сум со Горење стар 26 години сега треба здраво да удрам а? :D Абе види..јас ќе бидам задоволен со 37-ка тој обичниот...ама и 32-ка со смарт ќе прави ми се чини поголем кеф...мада мислам дека сликата шо се однесува до квалитет би требала да е иста и на двата модели. Далечината на гледање ќе биде 2-2.5 метри, шо мислиш дали 32-ка ќее доволен?

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.784
А јас ко шо сум со Горење стар 26 години сега треба здраво да удрам а? :D Абе види..јас ќе бидам задоволен со 37-ка тој обичниот...ама и 32-ка со смарт ќе прави ми се чини поголем кеф...мада мислам дека сликата шо се однесува до квалитет би требала да е иста и на двата модели. Далечината на гледање ќе биде 2-2.5 метри, шо мислиш дали 32-ка ќее доволен?
Кога станува збор за телевизор многу ми имаат кажано...Што поголемо е подобро.И така е навистина.Сум бил кај другари од 32 па чак до 50 инчи и искрено навистина поголемо е навистина подобро ако веќе се има пари.Најубаво би било да е 42 инчи е сега ако се нема пари за тој тогаш 37инчи се доволни.Сепак пак ке кажам тоа е најчесто мислење помеѓу нас младите.А дали е доволно 32 инчи доволно е али 37 или 42 би било многу подобро :D

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.785
Поени од реакции
6.214
....Има ли некој земено од овие со Смарт тв да сподели тука да кажи дали стварно се корисни и потребни да се имаат или е џабе фрлање пари...и дали го даваат онај фенси далечински управувач? :vozbud:...
Вчера бев во Нептун и прописно ги измалтретирав за овие Смарт Тв...
Гледав ЛГ, 32“, Фул ХД, 200 Мх.....25.000 денари. Значи, имаат комплетен интернет со веб пребарувач. Како што ми кажаа, поевтините модели имаат интернет само со одредени апликации, Фејсбук, Јутјуб....Јас се интересирав за гледање веб страни со филмови, при што сајтот го отвара, но филмот не го пушта и ти бара дополнителни програмчиња...Е сега, никој не знаеше што треба Јава, Плеер... и никој не беше сигурен дали воопшто може да се инсталира такво нешто на Тв.
На овој модел пребарувачот го работиш со истото даљинско, само не е баш практично работењето...Подобра опција било да земеш Вифи тастатура.....За поскапите модели од овој идело и тоа фенси даљинско...

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
ако може некој да ми каже некое инфо за телевизоров, квалитет, производство, искуства и слично.

ФАЛА ОДНАПРЕД:
Мој совет не купувај телевизор од фирма што нема ни веб - страна, освен ако не сакаш да одиш на ризик. При што во најдобар случај ке добиеш телевизор кој ке има слаб контраст и ке потрае 3+ години...

Подобро земи го овој модел, сепак не купуваш ТВ секоја година, добиваш модел од проверен производител кој ќе ти ги чита сите фајлови од УСБ. Размисли дали ти се исплати да ризикуваш со no-name брендови.
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=3&product_id=202535

Види ако може да најдеш и некоја Тошиба на акција во City Mall, едно време ги имаше за добра цена, сега не знам како е.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 20:32 ---
Значи вака сега...конечно и за мене дојде “Денот Д“ :vozbud:Утре конечно ќе се оди за конкретно гледање и купување, зависно шо имаат на лагер и дали може нешто дополнително да порачаат ако имаат во другиве градови..
Изборот се врти околу:
1. LG 32LS5600 за 22 000 (прашањето таму ќе биди дали ќе може да обезбедат 37-инчна верзија на овој модел) кој има се што ми треба освен Смарт ТВ...

2. Еквивалентниот модел на Самсунг кој е за 1000-ка поефтин

и од овие шо имаат Смарт ТВ:

1. LG 32 LS 570S за 25 000 (од овој 37-инчи би бил сигурно 30 000)
2. Samsung 32 EH5450 ( исто и овде самсунгов е за 1000-ка поефтин)

Финтата е шо се думам дали да земам најстандарден со common опции и евентуално 37 инчи (28 000, има можност и за попуст за во готово) или пак 32 инчи ама со сите оние смарт тв џиџи-миџи додатоци кои звучат и изгледаат супер ама не знам колку би бимал корист кога немам некој јак интернет, а за тоа се знае, ти користи компјутер, а не тв. 37 инчи со смарт тв не доаѓа во предвид поради цената...30 000+

Има ли некој земено од овие со Смарт тв да сподели тука да кажи дали стварно се корисни и потребни да се имаат или е џабе фрлање пари...и дали го даваат онај фенси далечински управувач? :vozbud:

Панасоник немаат некои понуди ко за мене, а Филипс и остали не ме интересираат (y)
Штета што го пропушти Панасоникот додека беше на акција.

Е сега за овие телевизори што се мислиш. Ако ти е буџетот околу 25000, прво треба да одлучиш дали ке ти треба Смарт ТВ. Сега видов LS5600 има и подршка за ЛАН па ке може да го поврзеш со компјутер и така да си гледаш филмови преку ЛАН. Ако сакаш да гледаш и клипчиња на youtube и да користиш и другите апликации, но на помал екран тогаш оди на СМАРТ ТВ. Тука ти треба да си одлучиш што ти е поважно.

И Samsung и LG се добри фирми и најчесто за иста цена LG има попрецизни бои, а Samsung подлабока црна. Со LS570 може да добиеш и IPS панел ама тоа е панел - лотарија.

Јас за тие пари би го одбрал 37LS5600, за таа далечина 37" би требало да е одлична големина и пак може филмови да си гледаш од компјутер без проблем, иако не е смарт

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Мој совет не купувај телевизор од фирма што нема ни веб - страна, освен ако не сакаш да одиш на ризик. При што во најдобар случај ке добиеш телевизор кој ке има слаб контраст и ке потрае 3+ години...

Подобро земи го овој модел, сепак не купуваш ТВ секоја година, добиваш модел од проверен производител кој ќе ти ги чита сите фајлови од УСБ. Размисли дали ти се исплати да ризикуваш со no-name брендови.
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=3&product_id=202535

Види ако може да најдеш и некоја Тошиба на акција во City Mall, едно време ги имаше за добра цена, сега не знам како е.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 20:32 ---

Штета што го пропушти Панасоникот додека беше на акција.

Е сега за овие телевизори што се мислиш. Ако ти е буџетот околу 25000, прво треба да одлучиш дали ке ти треба Смарт ТВ. Сега видов LS5600 има и подршка за ЛАН па ке може да го поврзеш со компјутер и така да си гледаш филмови преку ЛАН. Ако сакаш да гледаш и клипчиња на youtube и да користиш и другите апликации, но на помал екран тогаш оди на СМАРТ ТВ. Тука ти треба да си одлучиш што ти е поважно.

И Samsung и LG се добри фирми и најчесто за иста цена LG има попрецизни бои, а Samsung подлабока црна. Со LS570 може да добиеш и IPS панел ама тоа е панел - лотарија.

Јас за тие пари би го одбрал 37LS5600, за таа далечина 37" би требало да е одлична големина и пак може филмови да си гледаш од компјутер без проблем, иако не е смарт
По свикувањето на Советот доцна вечерва донесена е одлука за LG 32 LS5600. Стопати го премерив и празниот простор и изгледа 32 инчи ќе биде доволно, со 37 ризикувам за 1 цм да не го собира :D

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.559
Едно прашање - Имам лаптоп Асус и дали може на новите Смарт ТВ да праќам преку WiFi од лаптопот на пример филмови, музика или фотографии (значи да не користам HDMI) или WiFi-то на телевизорот служи само за негово сопствено поврзување на Интернет? Фала однапред

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Едно прашање - Имам лаптоп Асус и дали може на новите Смарт ТВ да праќам преку WiFi од лаптопот на пример филмови, музика или фотографии (значи да не користам HDMI) или WiFi-то на телевизорот служи само за негово сопствено поврзување на Интернет? Фала однапред
Јас така праќам. Самсунг имам и работи одлично. Гледај телевизорот да ти е со ЛАН, нормално уредите да ти се врзани на истиот рутер за да се гледаат. Во Win7 има опција "Play To" каде го бирам телевизорот и безжично се пушта тоа на ТВ.

Проблемот е што така се пуштаат одредени екстензии на видеа. Пример преку УСБ, Самсунгов чита се живо и диво, ама преку Play Tо, пушта само обични avi фајлови, а mkv не сака да пушти (или јас нешто немам подесено, ама не ми се верува).

Како и да е, одлична опција е, гледај да земеш со ЛАН влез, па и да не е безжично, ќе ги стримаш директно од компјутер.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
sluzi samo za internet drugo nisto nemoj da ocekuvas internetot da ti bide isto kako na kom

Kajgana Shop

На врв Bottom