LOGING во Беверли горе.:
ако знае некој кај може да најдам ваков скарт во скопје
Na bilo koe pazarce vo Skopje...:
ajde malku okolu lan adapterite na lcd-plazma,denes bev do neptun da zeam kao lan adapter ,ne mi se mknese 7 metra kabel da go povrzam plazmata so internet radi apdejtiranje i slicno,koa 4000 i nesto mi pobaraa,prasanjeto e dali ovie so se univerzalnite ako moze taka da gi kazam (idat od 500 denari pa nagore )ke zavrsat rabota ili najpametno da mknam kabel
Site sto sum gi sretnal do sega sto zemale 32-37 inci so full hd 3d bla bla bla, se kaat sto ne zemale za isti pari pogolem ekran(plazma). Jas koga bi biral bi go zemal ovoj sto go preporacaa panasonic so 3d Full HD 42 plazma i obavezno spremi si usb stikce so razni video fajlovi so kirilicen i latinicen prevod.фала дечки за помош,хм хм хм се меркам за ,,серија G,, штета што нема ,,GT,,серија сепак за нашиот менталитет не е битно и исто така си мислам за ,,U серија,, ,а ако пак немаат на лагер или некое ,,чудна виша сила,, што не ми прави мерак поради звук или слика тогаш втора варијанта ќе земам LG со ЛЦД панел 37 инч.или пак панасоник 37инч ЛЦД, јебига иако сакам плазма 42 инч.
фала,icemaher за корисни информации и не сум знаел дека постои разлика меѓу 3D ready и 3D Full HD, само знам дека постои Full HD и HD ready и кога сме кај усб стик со филмови и дали треба различни филмови со превод да се стави во еден фолдер,а другиот филм во друг фолдер или без фолдери пошо не сум имал такви ТВ-ри, досега имам само стомаци ??? деновиве или наредниот месец ќе земам панасоник 42 инч плазма серија ,,U,, или ,,G,, ќе проценам?! ,а можно е ЛЦД ,,LG,, 37 инч зависи од побарувања и опции,но предност е панасоник.Site sto sum gi sretnal do sega sto zemale 32-37 inci so full hd 3d bla bla bla, se kaat sto ne zemale za isti pari pogolem ekran(plazma). Jas koga bi biral bi go zemal ovoj sto go preporacaa panasonic so 3d Full HD 42 plazma i obavezno spremi si usb stikce so razni video fajlovi so kirilicen i latinicen prevod.
I treba da se vidi dali e Full 3d a ne samo da e 3di tolku gledanje od tie bitni informacii, nemoj posle da ti kaze dokupi si transmiter i naocari a toa ti e 3d ready.
vo tehnomarket... neptun...:
Najdobro e da poneses primer edna hdtv epizoda od 350mb so hrvatski/srpski prevod vo eden folder, vo drug folder stavi ista takva so kirilicen prevod, posle stavi mkv epizoda so isti takvi prevodi, pa stavi i full hd filmce, seto toa mozes da go stavis i na usb hard disk, ovoj kaj brat mi cita bez problem i fat32 i ntfs hard disk. I sekako site video fajlovi i prevodi mora da si nosat isto ime, primer Dexter.avi + Dexter.srt isto i za mkv fajlovi. Vo opcii za prevod na televizorot biras Latin2 ili ako nema toa, baras east europe/central europe, za kirilica cyrilic.фала,icemaher за корисни информации и не сум знаел дека постои разлика меѓу 3D ready и 3D Full HD, само знам дека постои Full HD и HD ready и кога сме кај усб стик со филмови и дали треба различни филмови со превод да се стави во еден фолдер,а другиот филм во друг фолдер или без фолдери пошо не сум имал такви ТВ-ри, досега имам само стомаци ??? деновиве или наредниот месец ќе земам панасоник 42 инч плазма серија ,,U,, или ,,G,, ќе проценам?! ,а можно е ЛЦД ,,LG,, 37 инч зависи од побарувања и опции,но предност е панасоник.
Другар, жити се научи или барем потруди се да пишуваш на кирилица.Najdobro e da poneses primer edna hdtv epizoda od 350mb so hrvatski/srpski prevod vo eden folder, vo drug folder stavi ista takva so kirilicen prevod, posle stavi mkv epizoda so isti takvi prevodi, pa stavi i full hd filmce, seto toa mozes da go stavis i na usb hard disk, ovoj kaj brat mi cita bez problem i fat32 i ntfs hard disk. I sekako site video fajlovi i prevodi mora da si nosat isto ime, primer Dexter.avi + Dexter.srt isto i za mkv fajlovi. Vo opcii za prevod na televizorot biras Latin2 ili ako nema toa, baras east europe/central europe, za kirilica cyrilic.
I jas ne znaev koja e razlika od full 3d i 3d ready, vo tehnomarket mi vika deka za 3d ready samo trebalo naocari kako demek bil spremen za 3d samo trebalo naocari ili tolku e upaten vo toa ili mozebi televizorot imal vgraden 3d transmiter pa samo naocari trebalo, ama na google kazuva deka treba da kupis i 3d transmiter.
Imase edna plazma vo tehnomarket panasonic 50 inch pisuvase premium full Hd 3d i bese 90.000den, znam drugarce koe zema za tie pari full hd led 3d ama 40" sony. Vidi si so panasonik ili lg za plazmi ako gledas, za ostanato ne znam.
Јас го имам .... домаPanasonic P42S30E моделот се распродаде ?
не го гледам веке ни во Нептун ни во Техномаркет ?!?!
дали некој има повеке инфо за ова
Кажи искуства.Си имал ли проблеми со него ова брн ин ме загрижува и разработката во првите 300 часа.Јас го имам .... дома
Земи си ''G'' серија од Панасоник аир да и видиш,за 41.000 нема подобар избор на телевизор.Плус договорисе со продавницата од кај ќе го купиш да ти направат дека си го купил пред 15.01.2012 за да добиеш 5 годишна гаранција има рок за пријавување за гаранцијата до 31.01.2012г.фала,icemaher за корисни информации и не сум знаел дека постои разлика меѓу 3D ready и 3D Full HD, само знам дека постои Full HD и HD ready и кога сме кај усб стик со филмови и дали треба различни филмови со превод да се стави во еден фолдер,а другиот филм во друг фолдер или без фолдери пошо не сум имал такви ТВ-ри, досега имам само стомаци ??? деновиве или наредниот месец ќе земам панасоник 42 инч плазма серија ,,U,, или ,,G,, ќе проценам?! ,а можно е ЛЦД ,,LG,, 37 инч зависи од побарувања и опции,но предност е панасоник.