LCD телевизори

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
А и нема потреба толку да ми кажува и пријателот. Туку и сам си воочив дека ЛЦД-то е подобро. Имам дома и Плазма. Ги ставив пред некој ден еден до друг и ја видов разликата.
И значи секој ЛЦД е боље од секоја плазма? :)

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Не, но ако споредиме потполно слично модели и ќе се покаже разликата.
Znaci plazmata izleguva poslaba vo slucaj ako LCDto e HIGHEND model, Plazmata nekoj model od 2007 godina.

High end plazma VS high end LCD,LCD/LED

kako sto pisa mac)) pogore NO WAY MAAAAN!!!
--- надополнето: 10 јануари 2012 во 11:45 ---

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Па не би рекол дека ова што го пиша е вистина.Докажи ми спротивно и јас ке бидам првиот што одма ке оди да купи плазма со оглед колку бев загреан за тоа.Денес бев низ техномаркет и нептун.И во двете продавници гледав и плазми и лцд-еа.Иако одма очите идат на тие модели што се далеку над финансиските можности застанав на тие модели кој ме интересираа и видов навистина дека има разлика во рефлектирачкиот сјај кај плазмите и кај овие другите.Па уште и кога го видов LG 42 pt353 а бе тоа екранот како огледало и детали на лицето си гледав :mad: Што е уште полошо и на модели панасоник и тоа доста поскапи ништо подобри не беа :(:( Кај ЛЦД телевизорите овој проблем го немаше.
можеби си во право,но не можам да докажувам бидејќи секоја марка ТВ плазма е различна и не се исти сите некои се перфектни,а некои шкарт како и да е се уште не сум купил ама плазмата ни треба затоа што кое е повеќе над 42 инчи препорачано е плазмата,а помалку од 42 е ЛЦД оти дневната соба ми е нешто повеќе од 40м2 така да најдобра е моментално само на македонски пазар што ни нуди за плазма е panasonic а второто не знам кое и се уште проучувам???

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
можеби си во право,но не можам да докажувам бидејќи секоја марка ТВ плазма е различна и не се исти сите некои се перфектни,а некои шкарт како и да е се уште не сум купил ама плазмата ни треба затоа што кое е повеќе над 42 инчи препорачано е плазмата,а помалку од 42 е ЛЦД оти дневната соба ми е нешто повеќе од 40м2 така да најдобра е моментално само на македонски пазар што ни нуди за плазма е panasonic а второто не знам кое и се уште проучувам???
Kako da ti kazam Panasonic gi izmisli plazmite :) ne bukvalno ama najdobri plazmi pravat vo svetot.
Od TOP 10 televizori vo svetot site 10 se plazmi, 7 se panasonic, 1 LG,1 Sony i 1 samsung.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Kako da ti kazam Panasonic gi izmisli plazmite :) ne bukvalno ama najdobri plazmi pravat vo svetot.
Od TOP 10 televizori vo svetot site 10 se plazmi, 7 se panasonic, 1 LG,1 Sony i 1 samsung.
оние што имаат по продавниците во МК пазар добро би ми дошол твое мислење кое да ги земам плазма или ЛЦД 42 инч имајќи предвид
нашите ТВ сигнали се очајни освен MAX-TV зборувам за близу,телекабел и boom-tv,а за игри-ПЦ не ми треба за дневна соба е и кое подобро плазма или ЛЦД??? за цената да е 45000ден помалку или повеќе зависи дали вреди да се доплати?! добро ќе ми дојде твое мислење??

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
оние што имаат по продавниците во МК пазар добро би ми дошол твое мислење кое да ги земам плазма или ЛЦД 42 инч имајќи предвид
нашите ТВ сигнали се очајни освен MAX-TV зборувам за близу,телекабел и boom-tv,а за игри-ПЦ не ми треба за дневна соба е и кое подобро плазма или ЛЦД??? за цената да е 45000ден помалку или повеќе зависи дали вреди да се доплати?! добро ќе ми дојде твое мислење??
ajde za pola saat ili saat ke postiram tv do taa cena pa ke vidime dali ti se sviga prvo tebe pa posle i drugite moze nekoe mislenje da dadat pozitivno ili negativno.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Kako si sakas Pane, jas bi zemal za 35500den 50" Lg 353 plazma i za 10000 nekoj saraund. Kaj brat mi jas ne primetiv razlika vo gledanje vo dnevna svetlina ili vo temno, isto e a i doma imam 42" samsung plazma isto nema promeni. Inaku za istite pari ke najdes nekoj LCD LED 3D od 40tina " pa ti razmisli dali e podobro da frlis 45000 za 100cm ili 35.500 za 127cm.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Kako si sakas Pane, jas bi zemal za 35500den 50" Lg 353 plazma i za 10000 nekoj saraund. Kaj brat mi jas ne primetiv razlika vo gledanje vo dnevna svetlina ili vo temno, isto e a i doma imam 42" samsung plazma isto nema promeni. Inaku za istite pari ke najdes nekoj LCD LED 3D od 40tina " pa ti razmisli dali e podobro da frlis 45000 za 100cm ili 35.500 za 127cm.
да,да и еЛЏи е добар ќе го имам предвид но само за 37инч е многу подобро одколку 42инч за ЛЦД, а за 3D ЛЦД е малку сиромашна,а за плазма има перфектен 3D ефект,сепак за 3D не се замарам многу .

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

Моја препорака ти е овој
PANASONIC TX-P 42 G 30 E

40.999,00​
•42"(107cm) full hd plazma tv •neo pdp panel •резолуција: 1920x1080 •контраст: 5.000.000:1 •600hz ifc pro •24p smooth film playback •viera image viewer, viera tools, viera link •viera connect internet tv •4xhdmi, pc in, scart, component •3xusb 2.0 (jpeg, mp3, wma, avi, divx hd, mkv) •sd card reader, usb rec​
•wi-fi ready, lan •dvb-t/c mpeg-4​

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Za 45000 ovoj
http://panasonic.net/avc/viera/eu2010/product/g_plasma.html
Ako imas uste nekoj (dzoker/8000 den) moze i KINO MILENIUM
http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/ut_plasma.html

Se rabira moze i ostanatite kajgandzii da pisat svoe mislenje dokolku ima nekoj podobra ideja pa da se prokomentira...
--- надополнето: 11 јануари 2012 во 00:47 ---
I pred se mora da otides do prodavnica i da go proveris vo zivo televizorot toa e mislam deka najbitno...
ke mu kazes na prodavacot da ti dade daljinsko i pukanki i procepkaj go celosno...
Najbitnata rabota e SLIKA I ZVUK drugoto +/- ne e tolku bitno.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Не ме сфаќај негативно, ама според кого е ова топ 10 изборов? Ако можеш некој извор да наведеш.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
фала дечки за помош,хм хм хм се меркам за ,,серија G,, штета што нема ,,GT,,серија сепак за нашиот менталитет не е битно и исто така си мислам за ,,U серија,, ,а ако пак немаат на лагер или некое ,,чудна виша сила,, што не ми прави мерак поради звук или слика тогаш втора варијанта ќе земам LG со ЛЦД панел 37 инч.или пак панасоник 37инч ЛЦД, јебига иако сакам плазма 42 инч. :)

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
ajde malku okolu lan adapterite na lcd-plazma,denes bev do neptun da zeam kao lan adapter ,ne mi se mknese 7 metra kabel da go povrzam plazmata so internet radi apdejtiranje i slicno,koa 4000 i nesto mi pobaraa,prasanjeto e dali ovie so se univerzalnite ako moze taka da gi kazam (idat od 500 denari pa nagore )ke zavrsat rabota ili najpametno da mknam kabel :) :) :)

Kajgana Shop

На врв Bottom