Lady Gaga

• Креатор на темата Креатор на темата alokin15
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми се допаѓа стилот нејзин личен девојче, мислев јасна сум, ама тебе изгледа не сум ти. Јас слушам поп музика меѓу другото, така да кај виде дека поп музика мразам ќе остане енигма. А музиката Тинуле генерално се состои само од акорди? Или текстот заедно со музиката ја прави една песна? Копија е жената тоа лесно се гледа. Башка ти се моља не ми се мешај во пост, кога очигледно не го разбираш или додуша не сум начисто дали е чист инат. Сакаш дообри текстови од поп пеач? Можам да ти постирам мал милион, кој не вклучува неартикулирани звуци наместо текст. Тука вклучително од Бијонсе која ја почитуваш.
Значи да расчистиме, не ја сакаш Гага, ниту пак јас. Ама се најде должна да ме цитираш за да ми појасниш што треба да негирам :pos:
Ај ептен си помала па ти опроштавам.

Еј жими се, многу го мразам ова со годиниве на форумов.
Бијонсе, не си ги праи сама лириките. Ги вклучува и сестра и, мајка и и што ти незнам уште кој.
Неможеш да го негираш квалитетот на Гага. Бијонсе пее добро, да. Нека седне и нека го отсвири ова што малава сама си го смислила.
Не се сомневам дека Гага не може да ги отпее сите песни на Бијонсе, и те како може.
И јас можам да ти цитирам лејм текстови на ете, Бијонсе нека биде, кога веќе заредивме со неа:
All the single ladies !
Now put your hands up
Woo oh ooh oh oh ooh oh oh ooh oh oh oh !
Wooooooooooooooow, lyrics. How deep -.-
И не си многу постара, не си ласкај (: <3

Она што ја напраи Гага позната е тоа што е препознатлива.Исто како што препознатлив е

Исто така и

Кого го копира Гага :?

Пред да сфати дека за пари не е доволен само талент:

Затоа и не ја сакам, дека заради пари се фолира.

Што знам, интересна е.Се глупира, се облекува чудно, спотовите се ужас (со исклучок на некои), ама песните и се супер.За мене мадона е кралица на поп музиката зашто за кралица треба години кариера и успех а гага има уште мнооогу работи пред неа да помине па да се нарече кралица.И никогаш нема да успее, барем по мене.Неможеме секој што ке се појави на сцената крал или кралица да го нарекуваме.Треба да се има почит кон тоа што мадона го направи сепак.Гага е интересна, има убави песни ама тоа ја прави можеби една од најпопуларните денес а не КРАЛИЦА....Заслужува браво за се до сега што направи ама тоа не ја прави кралица на поп музиктата.

Еј жими се, многу го мразам ова со годиниве на форумов.
Бијонсе, не си ги праи сама лириките. Ги вклучува и сестра и, мајка и и што ти незнам уште кој.
Неможеш да го негираш квалитетот на Гага. Бијонсе пее добро, да. Нека седне и нека го отсвири ова што малава сама си го смислила.
Не се сомневам дека Гага не може да ги отпее сите песни на Бијонсе, и те како може.
И јас можам да ти цитирам лејм текстови на ете, Бијонсе нека биде, кога веќе заредивме со неа:
All the single ladies !
Now put your hands up
Woo oh ooh oh oh ooh oh oh ooh oh oh oh !
Wooooooooooooooow, lyrics. How deep -.-
И не си многу постара, не си ласкај (: <3

Не е ни битно кој ги прави лириките. Битното е што вистинскиот музичар потребно е да селектира што ќе пее, т.е ако не знае да напише текст да најде добар текстописец. Бијонсе ти ја споменав како пример зашто самата спомна дека ја почитуваш. Инаку, како е можно Гага и Бијонсе воопшто да се споредат. Бијонсе израсна пред камера, сета кариера ја гради со години, може повеќе од 15 години е во музичките води и преку ноќ не стана ѕвезда или да речам дива. Како? Со правење музика. Не со носење месо на глава. Не оти нема да се најде некоја глупоќа од текст и кај неа, секој поп пеач има по некоја утната песна. Ама споредено со Гага женава е змај и не плаче за публицитет.
Да расчистиме, не ја дискредитирам Гага на база на глас или што знам музички капацитети. Она пропагира и создава класичен шунд.

Ха-ха, добро theTinulе за тебе тие глупи стихови што се, неа и донесоа соборен рекорд за посетување на јутјуб.
Како Може повеќето од светот да јас сака бре?
да собори рекорд на обожаватели, на твитер и на јутуб.
и после таа била циркузант? - офф леле што нема да слушнеш.

Не е ни битно кој ги прави лириките. Битното е што вистинскиот музичар потребно е да селектира што ќе пее, т.е ако не знае да напише текст да најде добар текстописец. Бијонсе ти ја споменав како пример зашто самата спомна дека ја почитуваш. Инаку, како е можно Гага и Бијонсе воопшто да се споредат. Бијонсе израсна пред камера, сета кариера ја гради со години, може повеќе од 15 години е во музичките води и преку ноќ не стана ѕвезда или да речам дива. Како? Со правење музика. Не со носење месо на глава. Не оти нема да се најде некоја глупоќа од текст и кај неа, секој поп пеач има по некоја утната песна. Ама споредено со Гага женава е змај и не плаче за публицитет.
Да расчистиме, не ја дискредитирам Гага на база на глас или што знам музички капацитети. Она пропагира и создава класичен шунд.

Ајде бе, а другиве не пропагираат задници и гради насекаде? Не пропагираат изглед, него музика прават, нели? (;
Исто ти е. Бијонсе не пропрагира ништо поразлично од оваа, и Бијонсе се прослави по убавиот задник, не дека правеше музика. Ниту Ријана, ниту Пинк, ниту Бритни, ниту Алиша, ниту *вметни име на која било друга поп пејачка* не пропагираат ништо поразлично.
Затоа и е популарна оваа музика, пошто пропагира настрани „оригинални“ работи, само не музика.
Гага има оогромен талент, за разлика од останатите поп пејачки.
Разгледај ги и останатите лирики на Гага, не се ништо поразлично од оние на било која друга. Како што кажа и ти „секој поп пеач има по една утната песна“, само што, упс, Гага ја направи најголем хит.
Неможеш да збориш за музиката нејзина, иста си е и како останатите популарни.

Поп музиката е тоа што е „класичен шунд“. Отсекогаш била. Секогаш и ќе биде.
Гага е само едно ново лице што придонесува за тоа и успат направи богатство.
Се надевам се разбравме сега :smir:

Ајде бе, а другиве не пропагираат задници и гради насекаде? Не пропагираат изглед, него музика прават, нели? (;
Исто ти е. Бијонсе не пропрагира ништо поразлично од оваа, и Бијонсе се прослави по убавиот задник, не дека правеше музика. Ниту Ријана, ниту Пинк, ниту Бритни, ниту Алиша, ниту *вметни име на која било друга поп пејачка* не пропагираат ништо поразлично.
Затоа и е популарна оваа музика, пошто пропагира настрани „оригинални“ работи, само не музика.
Разгледај ги и останатите лирики на Гага, не се ништо поразлично од оние на било која друга. Како што кажа и ти „секој поп пеач има по една утната песна“, само што, упс, Гага ја направи најголем хит.

Задници имало и ќе има...ама месо на глава немало нити ќе има (дотичнава ја сметам за исклучок).
Инаку не се согласувам дека секоја поп музика е шунд. Излегле добри песни и од поп музиката.
Ние од старт се согласуваме за прашањево, само очигледно требало да се доразбереме..:pipi:

Задници имало и ќе има...ама месо на глава немало нити ќе има (дотичнава ја сметам за исклучок).
Инаку не се согласувам дека секоја поп музика е шунд. Излегле добри песни и од поп музиката.
Ние од старт се согласуваме за прашањево, само очигледно требало да се доразбереме..:pipi:

Не ми е јасно како може некој кој има барем 1 грам мозок да ја слуша , сака и обожува оваа грешка на природата наречена Лејди Гага ... не е проблемот во нејзината таканаречена ексцентричност ( ако ова нејзиново може да се нарече ексентричност ) ... ексцентрични на времето беа Дејвид Боуви и Грејс Џонс , но за разлика од оваа креатура за која денес се крева толкава фама , Боуви и Грејс Џонс беа и сеуште се одлични музичари со одлични песни ... за разлика од нив ова што го прави ова кутро суштество наречено Лејди Гага е тежок дебилизам и идиотизам ... овде не мислам само на нејзиниот стил на облекување и однесување туку и на нејзините таканаречени песни ... мене од нејзините “ песни “ ми се присерува кога случајно ќе ги начекам на радио или тв ( за жал многу често се вртат по медиумите ) ... некој погоре спомна дека типката ( ако е воопшто женско ) има одличен глас и знае добро да пее ... се сложувам дека има глас и дека знае да пее , но тоа не ги прави нејзините песни добри ... напротив така само залудно си го троши талентот за пеење ... а тоа што е мега популарна , слушана и обожувана ( некој кажа дека имала 12 милиони прегледи на нејзините видеа на Youtube ) , е само уште еден доказ дека светов е скроз заминат во три ПМ и дека за жал идиотизмот , шундот и невкусот се нова религија на широките народни маси во цел свет .
П.С. Баш слатко се изнасмеав на клипот каде што Кристофер Вокен ја рецитира Poker face ... цар е човекот .

http://www.youtube.com/watch?gl=US&client=mv-google&hl=en&v=VRILEQhJqoo

Eve vi gi glupavite pesni na Gaga. Ne gledam nishto porazlichno od ostanatite pop pesni -.-
Mene ne mi se svigja poshto e pop.
Vas ne vi se svigja poshto e od Gaga.
I have nothing further to say.
Ostanete mi hejteri <3

--- надополнето ---

And here we go.
Pak stignavme na muabetot za oblekite nejzini.
Do u really think i care for wut she's wearin?
No i do not.
Koga izlegle dobri pesni bre?! Vo 60tite? Bitlsi koa bile pop?
Yes, I agree.
Sega ne e taka. Dobrata pop muzika umre koa se rodiv jas, potochno vo 90tite.
Sega dobra pop muzika nema.
Ajde, ostanete mi so zdravje so stavovi ko: Ni gi unishtivte decataa!!
Really, ne e do pejachkite, do decata e.
Ostanete mi so zdravje <3

And here we go.
No i do not.
Yes, I agree.

Ќе те пукам еи! Као не е релевантна облеката уз муабетот.
Така се прослави.
Еден тон има како неа со ОК вокал, пеачки во обид, без маркетинг што неможат да успеат.
И ќе беше како нив, да немаше ставено украсите од град за нова година по тело.

И ми велиш месото не ти било важно. Си најде овци, ќе си игра на карта I was born thi.. weird.

http://www.youtube.com/watch?gl=US&client=mv-google&hl=en&v=VRILEQhJqoo

Eve vi gi glupavite pesni na Gaga. Ne gledam nishto porazlichno od ostanatite pop pesni -.-
Mene ne mi se svigja poshto e pop.
Vas ne vi se svigja poshto e od Gaga.
I have nothing further to say.
Ostanete mi hejteri <3

--- надополнето ---

And here we go.
No i do not.
Yes, I agree.

Тинуле јас мислев се разбираме ама не сме се разбрале ич...Па така ко ќе сфатиш што значи комерцијализација во права смисла ќе го правиме муабетов повторно.
И толку од мене на темава, оваа т.н музичарка не заслужува да вложам енергија во објаснување.

Ќе те пукам еи! Као не е релевантна облеката уз муабетот.
Така се прослави.
Еден тон има како неа со ОК вокал, пеачки во обид, без маркетинг што неможат да успеат.
И ќе беше како нив, да немаше ставено украсите од град за нова година по тело.

И ми велиш месото не ти било важно. Си најде овци, ќе си игра на карта I was born thi.. weird.

Њот, не си ме разбрал убаво.
Јас и погоре реков дека начинот на кој се прославила не ми е битен. Зошто? Заради тоа што мораш некако да се искомерцијализираш, а Гага многу добро го направи тоа.
Некои го направија на друг начин (скандали, голотии, лезбејски бакнежи и што ти незнам уште..), а Гага најде нешто уникатно - месо на глава. Ѕверка. Не дека го оправдувам тоа, баш напротив не ми се свиѓа, ама едино така можеш да се „пробиеш“. It's just not her fault.
Правевме муабет за музиката на Гага со RocknRolla, викаше дека имала лоши текстови, лоши песни незнам што-како...
И јас и докажав дека не и се толку лоши текстовите.
Гага ко личност не ми се допаѓа.
Гага ко музичар, иако не ми се допаѓа како личност, е многу подобра од останатите.
Тоа ми беше целиот муабет на темава -.-

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom