L2 cache ИЛИ clock speed?

• Креатор на темата Креатор на темата korun
  • Време на започнување Време на започнување

AMD LX ili Intel core 2 dou

• Вкупно гласачи
    55
Алооооо читај.......зборвам за цена не за ознака (шо е далеку понебитно)!!!!!!! Читај поубо пред да даваш реплика!!!:tapp:
Искрено не си тачен. Незнам како подобро да ти објаснам дека споредбите не ти се на место. Атхлон никогаш не бил на рамниште со Целерон ниту со цена ниту со перформанси. Пробавме ете текстуално, во табела со колони да ти објасниме али очигледно не успеавме. Следен пат со цртеж ќе пробам или па некоја презентација да ти напраиме да сфатиш:pos::pos::tapp:

Ако не се лажам интелите имаат повеќе кеш а амд повеќе клок спид, ако грешам поправете ме.
како и да е не сезанимавам професионално со компјутери но сакам да знам отприлика што како стои ситуацијата.
Инаку од лично искуство пред 5 години купив Атлон и ене го супер му иде уште, задоволува широки домашни потреби а беше далеку поевтин од интеловиот пентиум 4 во тоа време, освен тоа чипсетот беше ептен поевтин за АМД а преформасите според она што го читав по интернет му беа горе доле тука.
кога купував лаптоп пред 2 години кој сеуште супер го користам иако плаче за форматирање, се решив за амд Турион 64 бидејќи беше поевтин од центриното.
До сега од мое лично искуство за домашана регуларна употреба сум сосема задоволен од АМД

За повеќето што пишувате на оваа тема, да разјаснам (колку-толку) за нешто. Викате: "Имам AMD/Pentium супер ми работи, не се жалам, задоволен сум, топ ми е....."

Па и да сте купеле процесор спротивен од тој што го имате сега, СИГУРНО немаше да ви експлодира компјутерот! Двата процесори се многу добри само што едниот мора да е подобар од другиот. Според мене (а и според многу статистики и такви работи) , тоа е INTEL!

Ја си имам INTEL, го земав пред 7-8 год. и не сум се пожалил до сега, супер ми е. :pos2::pos2::pos2:

Ke речите скептицист сум ама колку шо видив на 2 benchmark tests споредвет АМД од 200-300 евра со Интел од 500 евра то ми беше првата поента, втората е дека се сложвам дека МОМЕНТАЛНО Интел води во полето на брзина на процесори, ама секогаш во цената влегвит и името!!!!(мислам дека цело ова го иам кажано десега, ама ајде...)
:salut:

Искрено не си тачен. Незнам како подобро да ти објаснам дека споредбите не ти се на место. Атхлон никогаш не бил на рамниште со Целерон ниту со цена ниту со перформанси. Пробавме ете текстуално, во табела со колони да ти објасниме али очигледно не успеавме. Следен пат со цртеж ќе пробам или па некоја презентација да ти напраиме да сфатиш:pos::pos::tapp:

Абе ајде.........не сум ТАЧЕН а? прво и прво само ти ми објасвеше на тој начин(богами ни професорине нашкола не се толку сликовити), друго за перформанси и јас тврдам дека атхлон не е во рамниште на целерон, а за цена........ке чекаме друг да кажит мислење зш вака маваме во празно!!!:tapp:

Моментално имам Core 2 Duo E6750, претходно имав AMD. Интелот поубаво работи. Бидејки мене тоа ми е работа, чисто професионално тоа го препорачувам! (Може Е6850 тоа е монструм бејбе)
Чекај малце ти споредуваш АМD Athlon so Core 2 Duo a? Па то ти е полошо од мојата споредба на атхлон со целерон (иако се излезени во исто време и цената им беше слична)ама ова........

Ke речите скептицист сум ама колку шо видив на 2 benchmark tests споредвет АМД од 200-300 евра со Интел од 500 евра то ми беше првата поента, втората е дека се сложвам дека МОМЕНТАЛНО Интел води во полето на брзина на процесори, ама секогаш во цената влегвит и името!!!!(мислам дека цело ова го иам кажано десега, ама ајде...)
:salut:

Не постои АМД процесор од 300 евра, никад не ни постоел. Интел има такви, Extreme edition се викаат и коштаат 1000$. Во цената не влегува името, Интел едноставно извадија јадро убица.

Абе ајде.........не сум ТАЧЕН а? прво и прво само ти ми објасвеше на тој начин(богами ни професорине нашкола не се толку сликовити), друго за перформанси и јас тврдам дека атхлон не е во рамниште на целерон, а за цена........ке чекаме друг да кажит мислење зш вака маваме во празно!!!:tapp:

Неможеш да споредуваш процесор (Атлон/C2D) со лајно (Celeron/Sempron)

http://www.extremetech.com/article2/0,1697,2014648,00.asp - benchmark тестови на AMD и Intel процесори
http://techreport.com/articles.x/12091- а ево овде имате цени на тие процесори
Core 2 Duo E6400 $224 Athlon 64 X2 5000+ $222
направите споредба на овие 2 во PC Gaming Benchmark Tests
Кажите ако грешам :D!!!!:salut:

Дечко, касниш 1 година, ептен си уназад со технологијава. Е6400 одамна го нема по продавници, да не зборам за цените или тестовите што ги наведе.

Чекај малце ти споредуваш АМD Athlon so Core 2 Duo a? Па то ти е полошо од мојата споредба на атхлон со целерон (иако се излезени во исто време и цената им беше слична)ама ова........

Не излегоа во исто време, Атлоните Х2 излегоа заедно со Пентиум Д, C2D излезе многу покасно. И споредбата е на место - најдоброто од Интел, против најдоброто од АМД, барем дур не излезе Феном, тогаш ке биде Phenom vs C2D, па ке излезе Penryn, па ке биде Penryn vs Phenom и така натака.

И дај жити све неможам да те читам вака ко спамер си, има едно дугме на секој твој пост со име "Измени"! Искористи го, а не да пишуваш 100 постови едноподруго.

НЕ МОЖАМ ДА ВЕ РАЗБЕРАМ. ако речам атхлон не мислам на FX или на понививе убо нагласив 2600+ и каков целерон, НЕ реков дека е нешо ново туку само споредба за та цена со добиваше пред 5 години!!!. После тој викат имал досега Атхлон со значит не е некој нов, а го споредвит со дазе Ц2Д!!! А за спмот само давам посебни мислења за да не изгледа на есеј!!

Ево уш еден спам само за тебе!!!!!На Гугл го барав ова и беше меѓу првите резултати и ако имаш коментари на benchmark пиши на уредникон на та страна!!!!

Интел работи исто со 533рам и со 1333 рам
мислиш 533 или 1333 MHz.
Како може да работат исто ?
Ако матичната поддржува 1333MHz,процесорот може да работи на 1333 и рамот е 1333 зашо да не може ?

мислиш 533 или 1333 MHz.
Како може да работат исто ?
Ако матичната поддржува 1333MHz,процесорот може да работи на 1333 и рамот е 1333 зашо да не може ?

Не си ме сватил добро. Кај Интел, брзината на рамот не прави разлика во перформанси.

Јас сум Интел корисник, али задоволен сум и од едните и од другите. Од АМД сум задоволен што прават евтинобрзи процесори кои лесно се монтираат, а од Интел сум задоволен што прават говеда.

Моментално интел се далеку подобри од амд, но не беше секогаш така, пред да излезе core 2 duo тогаш амд беше посупериорен, тие tie prescot им беа утка на интел, па и дуал корот не беа нешто сјајни. Иначе не знам зошто али амд секогаш ги биело глас дека се добри за гејминг

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom