Мистичен напиша:Никој не ве суди вас, незнам зошто се почувствувате осудени, или во "судски процес".
Ne se custvuvam osudena, nego povekje napadnata ... so toa shto ne vikashe nas robovi, koi zhiveeme i rabotime vo stranstvo. Ne mi beshe logicno pa evet, go svativ napadlivo/provokativno
Мистичен напиша:Животот е курва, да, има падови и воздигнувања, но мислењата и принципите остануваат кај карактерните личности. Другите се нарекуваат "јебиветри"!![]()
Principii da, no sepak i ti ke se najdesh vo situacii koga ke morash da se mislish dali tvoite principii se ushte za tebe aktuelni. Zhivotot e kurva, neli tuka se soglasuvame, i jas taka toa go tumacam.
Мистичен напиша:Во моментална ситуација на материјална криза да барам спас со брак за документи во странство? Е тука мила Desert јас би реплицирал во твој стил: "СВАШТА".
Izvini za moite srbizmi, no zhiveam vo srpsko paralelno opshtestvo i sama se trudam da ne srbiziram tolku.
No jas te svativ deka ti ne bi go napravil toa zatoa shto mislish deka tuka mozhe samo polosho da ti e od MKD. Tuka ne se soglasuvam so tebe i zatoa ne mislam deka imash dovolno iskustvo toa da go procenish. A bidi siguren, jas imam zhiveeno (ne bev na odmor, nego zhiveev) vo zadno vreme vo SK. Da ne mi bilo dole, ne bi planirala na 25 godini kukja da gradam.
No jas mislam deka na sekade mozhesh ubavo da si zhiveesh, i taka da mislish za MKD e samo-ogranichuvanje cija podloga e izvini glupost.
No zatoa ne sudam, za da ne bidam sudena. Toa se vika de-eskalativno ponashuvanje ili po nashki : neam kejf da se karam vo moment.