Љубов од интерес (брак за документи)?

Ptolomej напиша:
Мистичен напиша:
Не би си отишол од Македонија да ми нудат милиони или менаџерско место во Ротшилд, не па некоја шугава рошла да ја земам само поради "папири"!

Бев лани отсутен еден месец од татковината - спиздев!

Не фала, странција не е за мене.

Apsolutno si vo pravo Misticen...kako ovde sto ima zivot nigde nema...zboruvam za covek koj sto ima stabilna rabota i sl...a tamu negde vo Kengurija/Avstralija(ne daj boze) ili Amerika...so pistol da me teraat ne odam...da rintam ko konj i da ziveam ko rob...ne fala....a inace vo vrska so temata...devojki daj bidete realni...fakt e deka za zal 80% od vas devojkite izgoreni ste da zaminite/se omazite stranstvo..taka da...nemojte da kazuvate mnogu prikaski...jas ne bi zaminala za viza i sl... :twisted:

Мистичен :aplauz:

Птоломеј ... незнам од тука кој е поизгорен да замине странство, но знам дека жените од странство се поизгорени за мажи од тука ... барем по интернетов што прават, жива патетика! Паѓаат на секое мало внимание и све прават да им дојде некое маже, и сигурно ни на секунда не помислуваат за што тоа маже всушност им лиже газ. Незнам ни јас што е причината што не можат таму да си најдат некој, ама ете се дешава ... па особено наши девојки што се некаде заминати, а слободни ... папапапапа ... милион случаи знам, и гадни ми се. :pov:
А уствари, знам кој се пали повеќе да замине странство ... мажите. :pos: :wink:

Ptolomej напиша:
Мистичен напиша:
Не би си отишол од Македонија да ми нудат милиони или менаџерско место во Ротшилд, не па некоја шугава рошла да ја земам само поради "папири"!

Бев лани отсутен еден месец од татковината - спиздев!

Не фала, странција не е за мене.

Apsolutno si vo pravo Misticen...kako ovde sto ima zivot nigde nema...zboruvam za covek koj sto ima stabilna rabota i sl...a tamu negde vo Kengurija/Avstralija(ne daj boze) ili Amerika...so pistol da me teraat ne odam...da rintam ko konj i da ziveam ko rob...ne fala...

:ne:

Јас се согласувам со Марио. Не сте во право. :ne:

Uhuhu, sega ke se zalam sama sebesi shto zhiveam kako rob vo Germanija. :shock:

Misticen, sigurno doma ne e kako vo stranstvo, no ... toa e tipicno, zatoa shto e doma, a ne e stranstvo. Tugjina. Ne doma.

Lugjeto koi mislat deka samo vo edna zemja bi mozhele da zhiveat, ili ne sakaat od doma da si odat zatoa tamu znaat sve kade im e, pa i mama i tato se tuka, od edna strana gi zhalam, a od druga strana si mislam, podobro tie da si ostanat doma zatoa shto stvarno taka e za niv najubavoto reshenie.

No sepak ve molam: vie deckite shto cel zivot ste pominale vo MK, i ednash dva pati ste bile kaj rodninite vo Stranstvo, bilo kade vo Stranstvo, ne mislite deka stvarno znaate kako nie zhiveeme. No ako vi trebat takvi izjavi za da podobro se custvuvate vo Makedonija, slobodno. I mene mi se dopagja Skopskiot zivot, koj go nauciv dodeka bev da rabotam eden period vo SK, no za sloboda ... nikade ne sum se custvuvala tolku ne slobodna kako vo Makedonija.

Desert, темава има врска со странство, но не со животот како живот таму.

Divine, no ako planiram da se omazham/ozhenam so nekogo od strana moram i da planiram da zhiveam tamu. I tuka e najgolemata obstrukcija.

I btw, Misticen ja vovede diskusijata na ovaa tematika...

Jas bi se stavila na export primer Italija ili Spania ama isklucivo za moite top 4 fudbalski igrachi Canavarro , Ljungberg , Shevchenko ili Wellman .Baska i super klima ima tamu :pos:

Дефинитивно многу глупа ситуација!!! Не би го направил никогаш!

ragazza а го одбиваш Горан Пандев детето наше Струмичко? Ц Ц Ц Ц Ц :pos:

Ptolomej напиша:
...kako ovde sto ima zivot nigde nema...
Абсолутно си у право во ова.
Ptolomej напиша:
zboruvam za covek koj sto ima stabilna rabota i sl...a tamu negde vo Kengurija/Avstralija(ne daj boze) ili Amerika...so pistol da me teraat ne odam...da rintam ko konj i da ziveam ko rob...ne fala...
Наброј ги тие сите како тебе стабилните, и наброј ги оние што барат една мала сигурност во нивниот живот и споредба напрај. После истото го направи за кенгуријата, ЕУ и америкас :wink: Никој не те тера роб да бидеш овде, од кај па сеа тоа?????? Услови имаш, шо би направил и како ќе ги искористиш е твое :roll:

Wolf Pack напиша:
ragazza а го одбиваш Горан Пандев детето наше Струмичко? Ц Ц Ц Ц Ц :pos:

Ptolomej напиша:
...kako ovde sto ima zivot nigde nema...
Абсолутно си у право во ова.
Ptolomej напиша:
zboruvam za covek koj sto ima stabilna rabota i sl...a tamu negde vo Kengurija/Avstralija(ne daj boze) ili Amerika...so pistol da me teraat ne odam...da rintam ko konj i da ziveam ko rob...ne fala...
Наброј ги тие сите како тебе стабилните, и наброј ги оние што барат една мала сигурност во нивниот живот и споредба напрај. После истото го направи за кенгуријата, ЕУ и америкас :wink: Никој не те тера роб да бидеш овде, од кај па сеа тоа?????? Услови имаш, шо би направил и како ќе ги искористиш е твое :roll:
Pandef nema takva faca:))) Ova znam off topic e ti od Windsor si?

ragazza напиша:
Jas bi se stavila na export primer Italija ili Spania ama isklucivo za moite top 4 fudbalski igrachi Canavarro , Ljungberg , Shevchenko ili Wellman .Baska i super klima ima tamu :pos:

:D :D :D A ko ke te vrati Shevcenko vo doma mu od ko ke mu zavrsi kariera?so praime toas?:)

divine напиша:
Незнам ни јас што е причината што не можат таму да си најдат некој, ама ете се дешава ...
Нашите мажи се домаќини бе, ете затоа ги сакаат таму. Па и на маж Македонец заминат во странство повеќе му одговара да земе Македонка, затоа што тие таму се поинакви од нас тука, секој си го живее својот живот и еден ден може да му рече да си ги собере парталите и да си оди ако не му одговара животот со неа (а при тоа да не му даде ни скршен денар да си купи карта за назад).
Жените се послободини таму, една Германка (како пример само земено) нема да откаже кафе или вечера со пријателките, за да седи дома, да зготви, да го пере и чисти мажот.

Има овде преку 200 000 Македонци, верувам кој и да е тука ќе си најде по некоја date. Него едноставно ако си идат лугето на одмор дома, и си најдат некој од родниот крај; па стварно не знам зошто многумина го критикуваат тоа како знак на неспособна врска или врска само за виза и материјал и триста глупости :roll: Барем ќе е врска со разбирање и иста култура, може побрзо ќе сфати едниот дали е тоа добра идеја или не.
Сам живеам веќе 4 години и не имав жена да ми готви и чисти, самата мака ме натера сам да го научам и правам.

Жените се послободини таму, една Германка (како пример само земено) нема да откаже кафе или вечера со пријателките, за да седи дома, да зготви, да го пере и чисти мажот.

Ima i dosta Makedonki koi mislat taka, na primer moi drugarki vo Skopje. Sega ne znam kako e ponekoi sela, no jas znam Makedonki, izrasnati vo Germanija, pa i tie ne bi izegle sami so drugarki...

Tesko se generalizira. Zavisi vo kakva okolina e izrasnat covek.

A WolfPack, bash me raduva shto si sposoben sam da se peresh, ama mnogumina znaat, pa po nekoj toa go zaborava koga ke se ozheni.

OBDN напиша:
ragazza напиша:

:D :D :D A ko ke te vrati Shevcenko vo doma mu od ko ke mu zavrsi kariera?so praime toas?:)

Портокалова револуција праиме сместа :!: :poos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom