Љубе Бошковски прв најави кандидатура за претседател

• Креатор на темата Креатор на темата O.Makedonci
  • Време на започнување Време на започнување
Овој не и наштетил на Македонија ТрН ,или не се познааваат овие двајца можеби ???????
gruevski-ahmeti3%281%29.JPG

Не станува збор за нив Горазд, ние имаме live streaming од овие двајца како и наштетуваат и тоа сојузно. Ама што да правиш кога опозицијата веќе си го испеа своето во однос на наштетување. Тие ја закопаа, овие ќе ја потрупаат. А Љубе нека не се бута кај што не му е место.

До вчера Љубе беше национален херој за ВМРО-овците, а сега гледам го платиле Латас да го плука во неговиот весник.Изгледа им смета што ќе им лапне дел од колачот ако се кандидира за претседател.:uvo::uvo:

ТМРО ме вика албанофил.
Србоманите Бугарофил.
Бугарофилите Србоман.
Ти, партиски војник...

Ајде... :pos2:

Кажи бе ЦрвенВрат, што тоа толку Љубе ќе направи преку функцијата „претседател на РМ“, а што јас никако не можам да го видам? Баш ме интересира.

Досега што видов, беше состаноци со луѓе кои веќе и наштетиле многу на Македонија и заедничко дружење со нив. И слушнав изјава од Љубе во која вика дека мора да попуштиме во однос на името...

Повели.
Љубе кога беше затворен во ќелија за сите беше маченик, народен херој, патриот.
А сега кога излезе и почна да поматува нечии сметки, сите почнавте да го плукате. Се додека не искочи никој не спомна лошо за него, а одкога искочи почнаа "неопределени" да постираат натписи дека е предавник, воен профитер, Бугарофил, шпион...

Да бе не си партиски војник. туку само премногу реален :pipi:
П.С Не те напаѓам тебе, туку ценам витештво(отворени ставови) што го нема кај многу членови на форумов.

ајде бе некој нека бурични во архивите... да му реплицира на овие опонентивне на бошковски со нивни цитати.. од пред 6-12 месеци...
ајде ајде....

после немало партиски војници... абе испрани мозоци не пак војници

Љубе кога беше затворен во ќелија за сите беше маченик, народен херој, патриот.
А сега кога излезе и почна да поматува нечии сметки, сите почнавте да го плукате. Се додека не искочи никој не спомна лошо за него, а одкога искочи почнаа "неопределени" да постираат натписи дека е предавник, воен профитер, Бугарофил, шпион...

Да бе не си партиски војник. туку само премногу реален :pipi:
П.С Не те напаѓам тебе, туку ценам витештво(отворени ставови) што го нема кај многу членови на форумов.

Posto ne pamtam deka nesto sum napisal dosega za Ljube imam pravo da kazam sto mislam sega.

Kako minister bese nesposoben i osven edna pozitivna rabota drugoto mu bea utki.

Za vo Hag jasno deka ne trebase da odi tuka zbor ne stanuva i mislenjeto za toa kaj site (osven kaj Albancite) e nepromeneto.

Toa sto zacuduva e sto ni zalbenata postapka ne e gotova a veke se kandidira za pretsedatel i se sretnuva na privatni sredbi so dokazani predavnici.

Posle cetiri godini pritvor koj normalen pak vo politika ke odi, tuka nesto epten ne e vo red.

Ako go rekol toa za kompromisot e uste eden dokaz deka nesto mu se izremetilo.

Ako ne ti e i ponatamu jasno sto im smeta na lugjeto togas nemam veke sto da kazam.

Vo pocetokot mislel deka ke ja ima podrskata od VMRO DPMNE,no po vrtenjeto na grbot na Gruevski,ne treba da ocekuva i pobeda na izborite.

Posto ne pamtam deka nesto sum napisal dosega za Ljube imam pravo da kazam sto mislam sega.

Kako minister bese nesposoben i osven edna pozitivna rabota drugoto mu bea utki.

Za vo Hag jasno deka ne trebase da odi tuka zbor ne stanuva i mislenjeto za toa kaj site (osven kaj Albancite) e nepromeneto.

Toa sto zacuduva e sto ni zalbenata postapka ne e gotova a veke se kandidira za pretsedatel i se sretnuva na privatni sredbi so dokazani predavnici.

Posle cetiri godini pritvor koj normalen pak vo politika ke odi, tuka nesto epten ne e vo red.

Ako go rekol toa za kompromisot e uste eden dokaz deka nesto mu se izremetilo.

Ako ne ti e i ponatamu jasno sto im smeta na lugjeto togas nemam veke sto da kazam.

Како прво, Љубе немаше да биде нити предавник нит бугарофил, доколку беше верен на идеологијата на денешно ДПМНЕ.

Второ. Доколку ова го напишеше пред неколку месеци, ќе беше ракетиран од страна на вмрофците со реплики, во кои ќе стои дека ти си најголем предавник во Македонија.
Поназад некој пост, еден Албанец напиша дека терорист, не може да биде Претседател.
И ?
Никој од "докажаниве патриоти" глас не дигна.
Значи за кратко време ја примија реториката на нивните коалициони партнери.
Тоа говори дека они уствари и немаат свој став, туку слепо ги следат партиските наредби.

Трето. Велиш се сретнува на приватни средби со докажани предавници.
Има и друга теорија.
Можеби човекот ја спознал вистината, па увидел дека вистински предавници се оние кои денес го прават предавник и бугарофил.

Последно.
Али каков ќејф ќе ми направи сето ова да е некоја-си шпекулација, па на крај ДПМНЕ-то да го кандидира за претседател.
Која ли приказна тогаш ќе ја измислат патриотиве.
Како ли ќе го излижат исплуканото.

Ќе има после пу пу, не важи.:pos:

Љубе Бошковски можеби нема да биде претседател но со она што ќе го направи на Претседателските избори доколку обезбеди кандидатура е само почеток на крајот на ВМРО ДПМНЕ, кога велам крајот не велам крај како овој на СДСМ, на секои четири години враќање на власт на едните или другите, туку крај засекогаш во вечни векови....

Мислам дека негде на нет прочитав дека било можно СДСМ да го поддржи Бошковски во кандидатурата...некој да не знае повеќе за ова?

Bratot neka si pravi ekleri i tulumbi toaj sie samo dobar slatkar .I podaleku od Makedonija neka ne so go pika gazot sekade.Neka si uziva pokraj vilata na more.LJUBE e samo obicen biznismen.:mist:

Ne mi se veruva,a ako e taka togas i SDSM veke ne se toa stoi bea.

И мене не ми се верува, ама демек само постоело можност да го поддржат а не и да му прават кампањи, даваат пари и сл...како и да е ептен ќе се избрукаат ако го повлечат тој потег, за кој лично мислам дека нема да се случи.:toe::helou:

И мене не ми се верува, ама демек само постоело можност да го поддржат а не и да му прават кампањи, даваат пари и сл...како и да е ептен ќе се избрукаат ако го повлечат тој потег, за кој лично мислам дека нема да се случи.:toe::helou:

Што повеќе гласови за Љубе,тоа помалку за ДПМНЕ,им го спушти до кочан.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom