L.A. Noire

Член од
28 ноември 2011
Мислења
80
Поени од реакции
3
Кај мене не мрда L.A. Noire ако некој знае како да ми се игра барем малце поубаво нека пише? :)

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Druze, taa igra bara:
Core 2 Duo E4500 2.2GHz
Athlon 64 X2 Dual Core 4800+
GeForce 8600 GTS 512MB
Radeon HD 3850 AGP
2 GB
Win Xp 32
DX 9
seto ova go imam osven saglam procesor, mojot e na 2.2ghz amd athlon x2 64 dual core, a igrava bara nad 2.4ghz. I novata CODMW3 barase isto, ama igrata cepase na low 1024 bez nikakvo seckanje, battlefield 3 idese na low 800x600 i po malce zvukot glavese. Ne se isplati covek veke da investira vo PC. Podobro kupi na staro ps3(no gledaj da ima firmware 3.41 ili 3.55 da mozes da go haknes(tolku e prosto hakiranjeto sam ke go napravis za pola sat - sat), nov ps3 NIKAKO bidejki ima 3.56, 3.60 ili 3.70 firmware) i igraj do mila volja ni da se zaebavas so kupuvanje na graficki, ramovi, procesori i trista gluposti.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
По 8-9 изиграни мисии (случаи) ја избришав. Просечна игра, ништо спектакуларно.

Прво, правена е на истиот беден енџин на ГТА4, се гледа и богами се осеќа тоа, најмизерниот енџин за ПЦ било кога направен. Графички, играта не е ништо посебно, да не речам бедно за 2011 стандарди, освен лицата и гримасите (кое се стварно добри и треба да бидат модел за во други игри како се прави тоа). А освен тоа како игри како AC Revelations, Modern Warfare 3 и др. понови игри си тераат мазно, оваа беда се мачи во секој поглед.

Второ, играта е досадна, се повторува едно те исто, повеќе cutscenes него ли играње, испрашување луѓе и тоа па тоа, нема некоја акција. (а може и ја не стигнав до интересните мисии).

И трето, ептен лошо направено е возењето на колите, а и градот е доста блед и неинтересен.

Рокстар од ГТА Сан Андреас немаат направено салам игра (зборам за ПЦ). Живеат на стара слава.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Mislam deka ima akcioni sceni, no jas bas vakvi sakam so istraga, primetiv na pocetokot deka si so baterija i baras dokazi niz ulicka. Ne mozev ni Heavy Rain da ja igram na ps3, mal mu e HDD 20gb. Da ne znae nekoj dali se skapi primer 60 gb sata laptop hard diskovi? Takvi se fakjaat na ps3 i uste podobro link do mk sajt so cenovnici.

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
mnogu prosecna igra, pred sekoja misija ist gameplay vozenje stigas do mestoto na zlocinot istrazuvas.. se na se prosecno od 1 do 10 .. 5ka

Член од
27 септември 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
870
Mnogu e jaka igrava,osobeno misiite na Vice delot.Pojaka igra ne sum igral do sea.znaci ne e kako Gta odis gi ubivas site i tolku.Tuka ima i pukanje i tepanje i brkanje.Plus ima i istrazuvanje,isprasuvanje,odnosno treba malku da mislis za da go otkries Ubistvoto.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Точно, играва те тера да мислиш, не е само да влезеш пример во соба во хотел и да разгледаш наоколу и да си искочиш назад во кола, ако имало разбиено стакло во станот, треба да заобиколиш од позади по скали да се качиш па да најдеш некој доказ/средство со кое е разбиено стакло и сл. Предобра игра. И јас сега баш ги играм мисиите во Vice. Јаки беа мисиите со серискиот убиец, цело време апсиш погрешни луѓе за на крај да го фатиш вистинскиот. Мислам дека скоро сум при крај со играва, а воопшто не искористив јутуб за водич/помош.

Член од
27 септември 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
870
Точно, играва те тера да мислиш, не е само да влезеш пример во соба во хотел и да разгледаш наоколу и да си искочиш назад во кола, ако имало разбиено стакло во станот, треба да заобиколиш од позади по скали да се качиш па да најдеш некој доказ/средство со кое е разбиено стакло и сл. Предобра игра. И јас сега баш ги играм мисиите во Vice. Јаки беа мисиите со серискиот убиец, цело време апсиш погрешни луѓе за на крај да го фатиш вистинскиот. Мислам дека скоро сум при крај со играва, а воопшто не искористив јутуб за водич/помош.
Imas uste eden del odnosno ARSON.Ovoj del ti e neso povrzano so pozari i eksplozii.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.369
Поени од реакции
5.761
Ке се повторам единствена замерка ми е управувањето со автомобилите...

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Imas uste eden del odnosno ARSON.Ovoj del ti e neso povrzano so pozari i eksplozii.
Да, да, пред некој ден ме деградираа од Вајс во Арсон. Или е таква приказната или сум погрешил во интервјуата, не успеав да докажам кој е главниот виновник за морфиумот. Веројатно и кај тебе се одвиваше така. И конечно пред 2-3 саати ја пројдов цела, фантастична игра. Во почетокот не ги читав сите новини, а и некој уличен криминал не сум стиснал икс, па успеав 38 од 40 улични криминали да средам.
Ако играш умерено пример по саат-2 и да уживаш во играва, ќе имаш добра забава сигурно 2 недели, јас дури еден месец ја играв, не прекинував ни едно возење до крајна дестинација, нели има со триаголник да прекинеш. Има некој ќе запне за 2-3дена, не видам во тоа брзинско играње некоја уживанција. За акции како кол оф дјути пак и пак е нормално да ја прелеташ за 5-6саати а за вакви авантури не.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Абе се убаво, ама вожњата според мене е лоша. На PS3 ич не е сензитивна. Малце заврти лево/десно и отиде колата. После не ми се свиѓа, кога чекаат сите на семафор и кога семафорот ќе се запали зелено, сите во ист момент тргнуваат, нема воопште реалност. Само тоа имам замерка за сега. Затоа јас на пример го скокам возењето, барем во 40% од случаевите

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Хаха, а кога ќе се залеташ и гледаш некој проаѓа ти сече пат и викаш ќе го пројдам од позади, а он застане како дрво и ти бууум у него:pos:

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.024
Поени од реакции
645
Мене баш ми беше супер играта, добра приказна, одлични ликови, и предобра атмосфера ( баш како за тоа време).

Kajgana Shop

На врв Bottom