DracevoTheCity
Чиста Македонија !
Ја ги сакам Динамо или Бате... Или сметки ќе израмниме или комплекс ќе ни набијат.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не знам дали е баш најслаб, ама и според мене е еден најслабите три. Освен Ред Бул Залцбург и во принцип Рапид Виена (али последнава сезона слаби беа) другите Австриски клубови не се ништо посебно. Според мене со 5 од овие 20 можни противници Вардар колку-толку има шанси, барем горе-доле истите шанси кои ги имаа со Малме и Копенхаген, со остатокот ништо.Австрија Виена е најслаб од сите носители.
Како побогу ги стигна сербите и бугарите ??? Македонска лига е испод босанска уште моментално.Uspesna godina Na evro scenata, pocna da se vratat investicite Na Shkendija I Vardar I pocna da se diga rejtingot na nasata liga.
Ova godina gi stignavme Serbite I gi pominevme Bugarite, ova sto mladinciite stigna Na Evropsko bese del od serioznite investici Na Shkendija I Vardar.
Na ligata I treba barem uste Edna Po seriozna ekipa I jas veruvam deka Shkendija ili Vardar Ako ne ova godina na narednite 3 godini ke igrat naj malce Na grupnata faza Na Europa Liga
И ја не сакам ни Лудогорец, а богами ни Партизан и Динамо. Само курчење плус за комшиите на наша сметка.За Вардар ако веќе испаѓа би сакал од поатрактивен противник од типот на Милан, Билбао, Зенит, Евертон, Ајакс, во спортивно сакам нешто полесно. Лошо би било нешто од типот на Вардар-Лудогорец, можеби ќе испаднеме лесно а не сме глеале којзнае каква утакмица.
Од останатите, доста интересен двомеч е Динамо и Ѕвезда или Шкендија со Легија или Ајакс.
Јас колку што го сфатив, збори за годинава а не општо. Годинава Македонија направи солиден коефициент и иако е сеуште рано за да бидат носители, мислам дека за 2-3 години може да очекуваме и некоја наша екипа да биде носител во овие погорниве 2-3 кола.Како побогу ги стигна сербите и бугарите ??? Македонска лига е испод босанска уште моментално.
И далеку дека почнаа да ги враќаат, Вардар и Шкендија имаат далеку погулем буџет годишн него парите што ќе ги добијат од Уефа според моменталната ситуација (Плеј Офф ЛЕ)
Па ако збори за годинава пак далеку се од Бугарите и Сербите. И Бугарите и Сербите имале преставници што играле групна фаза ЛШ.Јас колку што го сфатив, збори за годинава а не општо. Годинава Македонија направи солиден коефициент и иако е сеуште рано за да бидат носители, мислам дека за 2-3 години може да очекуваме и некоја наша екипа да биде носител во овие погорниве 2-3 кола.
Точно дека не сме ги стигнале Србите и Бугарите итн, ама конкретно оваа година стварно имаме освоено повеќе бода од нив а и многу други земји во регионов (вклучувајќи ја и Романија). На тој линк што си го пишал не се поените собрани годинава туку (overall) вкупен скор од последните 4 сезони (бидејќи актуелниот ранк не ни е само од успехот оваа година туку и претходните 3 се рачунаат). Ама кликни "current season" и ќе видиш дека добро котираме во поените собрани годинава, или пак најдобро види во табелава па ќе видиш како точно е израчунат скорот на твојата табела и гледаш колку бода сме освоиле која година и ќе видиш дека оваа година имаме повеќе собрано од Србија, Бугарија, Романија, Босна итн. Али јасно дека со тоа што оваа година сме извадиле нешто повеќе поени од нив не значи дека сме ги преминале на целосната ранг листа кога претходните сезони имале далеку повеќе поени собирано.Па ако збори за годинава пак далеку се од Бугарите и Сербите. И Бугарите и Сербите имале преставници што играле групна фаза ЛШ.
Ко што реков испод Босна сме. Клик.
Борове ке броим на краја. И ние играхме на Европејско, но до 19 години.Точно дека не сме ги стигнале Србите и Бугарите итн, ама конкретно оваа година стварно имаме освоено повеќе бода од нив а и многу други земји во регионов (вклучувајќи ја и Романија). На тој линк што си го пишал не се поените собрани годинава туку (overall) вкупен скор од последните 4 сезони (бидејќи актуелниот ранк не ни е само од успехот оваа година туку и претходните 3 се рачунаат). Ама кликни "current season" и ќе видиш дека добро котираме во поените собрани годинава, или пак најдобро види во табелава па ќе видиш како точно е израчунат скорот на твојата табела и гледаш колку бода сме освоиле која година и ќе видиш дека оваа година имаме повеќе собрано од Србија, Бугарија, Романија, Босна итн. Али јасно дека со тоа што оваа година сме извадиле нешто повеќе поени од нив не значи дека сме ги преминале на целосната ранг листа кога претходните сезони имале далеку повеќе поени собирано.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Bugarite imat Samo Eden prestavnik Na evro kupovite sega Serbite 2 isto Kako I nie sto imame ova godina,Како побогу ги стигна сербите и бугарите ??? Македонска лига е испод босанска уште моментално.
И далеку дека почнаа да ги враќаат, Вардар и Шкендија имаат далеку погулем буџет годишн него парите што ќе ги добијат од Уефа според моменталната ситуација (Плеј Офф ЛЕ)
И според оваа твоја логика не си ги стигнал, зошто на крај они имаат поголеми шанси нивни клуб да игра групна фаза ЛЕ.Bugarite imat Samo Eden prestavnik Na evro kupovite sega Serbite 2 isto Kako I nie sto imame ova godina,
Не равневаи отборите против кои играха Ботев и Левски до Теа на Шкендија. Хајдук и Маритимо се много по-битни од Тракаи.Bugarite imat Samo Eden prestavnik Na evro kupovite sega Serbite 2 isto Kako I nie sto imame ova godina,