Квалификации за ЕУРО 2020

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
кој е селектор на Косово, странец или нивен ??

Тешко ќе биде ипак за Косово.

До крај играат дома со Црна Гора и Англија, а на гости со Англија и Чешка

Ќе биде тешко да ја победат Чешка на нивен терен, па богами и Црна Гора дома..

До крај ќе се јадат екипиве во групата, покољ ќе биде, па кој знае, можеби за пар месеци во Скопје ќе се слави пласман на ЕП :D
Автоматски споено мислење:

кој е селектор на Косово, странец или нивен ??

Bernard Challandes - Швајцарец

Последно уредено:
...
Bernard Challandes - Швајцарец
претпоставував дека е странец.. а и голманчето на Косово е супер, ( одма претпоставив дека е планински тип, читав го земале од МонтеНегро У21)
а патем, имало квалитетни фудбалери по потекло и од Косово, еден од најдобрите во ехЈу Фахрудин Јусуфи, кој од шампионскиот тим на Партизан 1966 отиде во Ајнтрахт..
Успехот на Косово може да предизвика и нам да ни земат некој од младите фудбалери...

Какви 2 пенали судија за Англија :pos::pos::pos: Дефинитивно Вар треба и овде Кејн циган со Нејмар конкунренција си прави можеби.

Ај Митар нека скова една со глава да гледаме брканици :D иначе виси голот на Србија, само што Португалците воопшто не се сконцентрирани полувремево

Зошто Невес и Феликс не играат прва постава, ај за Феликс ќе сватам до некаде, пред скоро време дебитира и не треба многу да се брза со него ама Невес ...

Нека се пензионира веќе Коларов, го остави Бернардо сам

Ама па и Португалците бранење на корнери :) Не е ни чудо што сите голови до сега ги примиле од прекин, сам го оставија Миленкович за голот.
Португалија има преквалитетни играчи вака на хартија, одбраната им е послаба страна другото е топ. Роналдо игра како препороден за репрезентација, трча како коњ.

Ај вака на прво после една половина од квалификацииве базирано на резултативе:

Група А:

Англија без проблеми се пласира даље. Косово има одлична шанса ама до последно коло ќе се борат останативе екипи

Група Б:
Би рекол уште од сега е јасно. Украина и Португалија одат на ЕП

Група Ц:

Можеби Северна Ирска е прва во моментов, ама реално мислам би требало изненадување да се случи за Германија и Холандија да не одат даље

Група Д:
Интересно у пм. Швајцарциве мислам ќе стигнат до ЕП, иако ништо не може да се гарантира. Ирска ме изненади до сега резултатски. Данска исто очекувано при врвот. До последно коло ќе се решава тука.

Група Е:
Не би било фер во ваква група со вакви екипи да се прават претпоставки. Унгарците почнаа маестрално, така да лесно е да се каже Унгарија и Хрватска дека ќе одат даље, ама оставам простор да кикснат унгарците или да изненади некоја од Велс/Словачка

Група Ф:
Шпанија прво место, Шведска и Норвешка ќе се борат за второ. Очекувано нели. Ваљда Шведска ќе биде второ место.

Група Македонија:
Очекувано Полска на прво место и Словенија и Австрија во борба за второ. Израел нема квалитет нити искуство да им се замеша според мене. Им давам блага предност на словенците тука

Група Х:
Франција прво место, Турција и Исланд ќе се борат до крај. Израмнети се и двеве екипи, ама мала предност им давам на турците

Група И:
Русиве маестрално почнаа, така да...би рекол Белгија и Русија одат даље без проблеми поголеми.

Група Ј:
Италија прво место. Многу веројатно Финска второ место.

Словенија и Австрија во борба за второ. Израел нема квалитет нити искуство да им се замеша според мене. Им давам блага предност на словенците тука

Не се по благото словенците. Иде Австрија.

Avstrija e 2 klasi nad Slovenija momentalno, neka ne te zalazuva pobedava nad Polska.

Стојам јас на истово мислење од почеток на квалификации, не е нешто ново ова за мене :D

Во темата за нашава репрезентација кога се правеа предвидувања јас ги ставив Словенците малце пред Австријците во борба за второ место (имаше и уште пар други ко мене, а мнозинството ги преценуваше Австријците..исто како и коментаров :D

Не викам дека сигурно Словенија ќе оди даље, туку кога би морал да бирам меѓу двеве ја бирам Словенија. Секако ќе биде интересно до последно коло и се е можно, ама не верувам повеќе од 2 поена да се разлика на крај екипиве

Не заборавајте дека и третите екипи играат меѓу себе за место во ЕП, а најдобрата трета екипа иде директно. Така да џабе прајте математики кога на крај пак ќе ги видиме сите овие на ЕП.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom