Кутриот ЈАС

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
jas razbiram da recam nekogas nesto da se pozalam
ama da trujam po 100 pati na den???nema sansa
bidejki moite problemi si se MOI i nema potreba da mi gi resava drug
sto ako ti recam grd sum?i sto.ke me razubavis??ne(btw ne sum grd:)heheh
a inaku sum imal prilika da zapoznaam takvi i navistina se dosadni 500
preku k*r e da slusas nekoj nesto isto da ti go kazuva po cel den
a ako ti go kazuva ednostavno ce go stavis na ignore i...teraj matkaj
toj ce si najdi drugo ramo za "palkanje"
aje caos:)

Боооооо човече еееј, иам една таква...Абе нон стоп или нешто ја боли, или се скарала со некој, па кутрата та колку и треба утеха..то е болна работа бе..И се нервирам, многу се нервирам..И са на пример седиме,и кажвам јас некоја мака шо ми лежи на душа..Кај мојш да кажиш чедо мое, неее..твојата мака не е ништо во споредба со нејзинитееееее, нееееее...:nenene:Па ај ако немаш друга работа пак слушај ја кај шо ти квичи на уво и кај шо ти ги кажва сите нејзини маки по 1298412847329473248732 паат..Ама то е то..Се помирив, мора да ја трпам..!

Насекаде можат да се сретнат ваквите личности. Од далеку човек може да ги познае. Кисел израз на лицето, како да им се срушил светот, за насмевка речиси и не знаат, не знаат да направат муабет за нормална работа, освен за нивните лелекања и жалења.
Колку само мразам вакви особи. Напорни се за слушање. Знаеш дека кога и де се видиш со нив, неможеш да очекуваш да ти кажат ништо друго, освен уште некоја според нив трагедија, од нивниот напатен и црн живот.:pos:
Порано бев во контакт со ваква личност секој ден и фала ти Боже, среќна сум што веќе не ја ни гледам. И освен неа друга ваква немам сретнато барем до сега во животов. Чудно е тоа колку можат ваквите личности да ти го расипат денот и да ти го пренесат нивното негативно расположение.

SAKAV DA ukazam na toa deka stvarno raspolozenieto se prenesuva i toa e PRAVILO. TAKA DA - BEGAJTE OD NEGATIVCI! ako vidite NEKOJ DA SE SMEE NA GLAS- IDETE DRUZETE GO!

едно ставно потврдувај им .. и да видиш дали нема да се научат дека тоа не е правилно .. ако речат "вакоф сум , онакоф сум" , речи им "извини вака али и јас приметиф дека си такоф ...." и ваљда ке им текне у црпката да не се прават наивни и понатака ...

Па секако дека сите овие шмоклиња што удобно се сместиле на позиција КУТРИОТ-ЈАс немаат намера сами и доброволно да ја отстапат за да има место понекогаш и некој друг малку да ги почувствува "благодетите" да се биде жртва. . .а да се биде жртва секогаш си има поволности. Никој на оној жртвеникот не му префрла, не ги обвинува, тој не сноси никаква одговорност, секогаш е поштеден од донесување било какви одлуки, од него не се очекува да направи нешто важно и големо, туку напротив-сите прифатиле дека кутриот тој е таков каков што е-кутар и дека и сите ние мора да свикнеме да живееме со неговите слабости и недостатоци! еее ама нема така!! во принцип не ги игнорирам туку стрпливо ги ислушувам...после тоа им кажувам дека воопшто не се согласувам со нив и дека дури ни самите не ми звучат убедливо дека си се согласуваат со нивните кршливи и срцепарателни изјави и дека секогаш има подобар начин да се придобие нечие внимение од тоа да се одглуми жртва или да се цмиздри!! и после имам мирна совест а ваквите другарчиња скратен простор за нивните понатамошни лелекања!!! испробано е!мене ми профункционирало така... :toe:

Никогаш не сум сакал некој да ме сожалува а не па да праам драми од тоа и да замарам. Сето тоа го прават некои личности поради тоа што немаат доволно внимание од другите и сл. Нели ви е мизерно да бидете сожалувани, па макар и со право да е? А такви луѓе има многу само што не ги регистрирам баш :)

Значи, Кутриот ЈАС е карактерен тип на човек, кој накратко објаснето, ужива да се прикажува како жртва во очите на другите и да буди сожалување, притоа цедејќи ги жртвите како лимончиња од кои си прави лимонада, ја задржува киселата насмевка на лицето и продолжува со лелекањето и својата мисија.

Ваквите луѓе може да се сретнат на улица, дома, на школо/факс/работа, на пазарче, пред апотеки, на натпревари, по кафиќи и ресторани.... Како ебола се. Ги има насекаде.

Дали сте ја спознале оваа особина кај луѓето околу вас? Како се справувате со нив, односно, дали имате сила за да се справувате? Игнор, ќотек, помош..... Кој е лекот за овие кутри и напатени фолиранти кои незнаат да живеат поинаку?

Овие луѓе од типот на Кутриот Јас, спаѓаат во типот на луѓе кои го изгубиле „компасот“ за идејата за самите себе.

Кутриот јас е ефект на сопствено недоразбриње, за сопствени фрустрации заради неисполнетите желби (зборувам за оние кои немаат основа за да се жалат).

TOA SE NAJGOLEMITE EGOISTI NA CEL SVET!sekoj treba da si glea za sebe ama do tolku...imam vo blizina eden takov slucaj..ama koga go trpam koga ne..zavisi od mene..ama +takov tip na coek sum so ne davam na znacenje na sekoj eden bidejki pogolem procent lazat za da bidat vo centar paznja..so mene taka nemozat za zal..ne pagam lesno na takvi foliranja:nenene:

Ваквите луѓе се мисири невидени, џабе губење време со некој кој цело време ти се жали ...

луѓето од типот „кутриот јас‘‘ се пострашни и од типот на луѓе „кутриот ти‘‘!
сожалувањето за мене е срамно!не сакам да ме сожалуваат!но познавам луѓе кои преку тоа доспеваат во центарот на вниманието.но тоа кратко трае.потоа наоѓаат нова ствар за да бидат сожалувани.интересна појава во секој случај.

epa...jas kaj sebe...mnogupati situaciite si gi vrtam kako shto jas ustvari i ne sakam za da go pozamaram nekogo ako ne mi e dovolno vnimanieto vo nekoj moment...:) i se desija mnogu isprevrteni slucki i togas vekje morav da dojdam do zaklucokot deka jas sum .... takva...kutrata jas....i potoa sleduvashe malo opravduvanje...malo zaboravanje....i mnogu rabotenje na toa...od kade eeee....zosto eee....:) si go prifativ kako moja maaana i ne veruvam deka jas nekogas NEMA DA SUM takva ama mislam deka mozam da si gi popravam rabotite vo mojata glava
pa na krajot...site ponekogas sme takvi...samo eve jas bev malku povekje takva...najstrashno e shto toa tolku go prikrivav shto site go jmislea sprotivnoto za mene...ama...toa e...toa e malku neprijatno...da mislis za sebe...kutriot jas:) ama ne e strashno...:)

:)

Интересен сплет на околности како сите изјавуваат дека толку многу им е преку глава од луѓе кои постојано се жалат а притоа и самите се жалат на темата.
Интелегенција бе.:vozbud:

А зошто да не кога веќе имаш тазе местенце да се искакаш од денешната мрсна скара бе.Па несомнено е подобро овде отколку спамерски да цмиздриш во други подфоруми.
Интелигентна тема за просечни луѓе како нас,гордејте се!

.

А зошто да не кога веќе имаш тазе местенце да се искакаш од денешната мрсна скара бе.Па несомнено е подобро овде отколку спамерски да цмиздриш во други подфоруми.
Интелигентна тема за просечни луѓе како нас,гордејте се!

Мацо, скара?:pipi:

Јас бурек со месо појадував, помрсно е.Толку сум горда на сама себе, аххх.:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom