Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Ако е авионски отприлика за две недели (у мој случај).
Па ваљда авионски е инаку 2 недели вкупно од коа е испратена или од коа пишуваше на бројот In Transit to Destination, The item is currently in transit to the destination

Нарачувал некој од овие gearbest.com патики?

има ли некој искуство како оди со царинење ?
На пример колку би била царинава за ова
75& со се превоз до Скопје, спаѓа во спортска опрема, 7% царина и 18% ддв ?
Пресметав, но мислам, што се уште наплаќаат, формулар за царинење, лежарина ???
..патем пријатно се изненадив, не било проблем ако немаш ПајПал... ете нарачав нешто ,PAID : £3.02 with Credit card, а од дебитната ми одбија само 225.41мкд

Сакам да порачам нешто од Aliexpress, ми го јавува ова, шо е проблемот?
7b530efce1cadad792a7b2f7c3557b79.jpg

Da se nadovrzuvam so prethodniot post, ako bankata ti nudi moznost preku nejzina applikacija ili e-banking service mozes i sam da menuvas limiti ta pazaruvanje online, za povlekuvanje pogolemi sumi od bankomat itn.

Мислам дека можеш сам да го зголемиш лимитот, треба да ја симнеш апликацијата на телефон "нлб клик" се викаше ако не сум грешка, ќе најдеш опција за зголемување и намалување на лимит :)

НЛБ банка става по дифолт интернет лимит нула, ако не бараш... јас отидов во најблискаѕа филиала и бргу ми корегира колку што и реков...
( б.т.в., на трансакциска од НЛБ не земам приход месечен тука префрлувам пред да купувам од нет)

НЛБ банка става по дифолт интернет лимит нула, ако не бараш... јас отидов во најблискаѕа филиала и бргу ми корегира колку што и реков...
( б.т.в., на трансакциска од НЛБ не земам приход месечен тука префрлувам пред да купувам од нет)
Може некој проблем да има ако примаш и приход таму?

Може некој проблем да има ако примаш и приход таму?
не, ама се уште сум со виндовс ХП на компјутерот, па сугестивно ми е страв дека бровзерите се несигурни, онака сугестивно... А и купувам од алиекспрес и ибеј само ситни работи, нема потреба од големо салдо на картицата, а и си имам дебитна картица од НЛБ од порано...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom