Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На 2ри отвори dispute, објасни им дека не ти е стигната сеуште и барај да ти вратат паритеимам порачено од ибеј и ми вели испорака Estimated deliveryThursday, July 10- Friday, Aug. 1 еве утре е 1 август но пратката сеуште никаде ја нема а на 17 трак нема никакви информации , што може да му е маката?
Почекај недела дена и сеуште ако не стигне, преку dispute барај рефундНа седми овој месец купував од Ebay, aрно ама не ми дадоа трекинг број на пратката. И претходно без трекинг ми стигале, ама овојпат решив да му пишам на кинезот, вика дека ја пратил по economy delivery, па после предлага refund и да почекаме уште неколку дена. Некој предлог?
Па еве на мене вчера беше последниот рок 1 август и пратката ја нема уште, да отворам диспјут или не?[DOUBLEPOST=1407002215][/DOUBLEPOST]еве го контактирав продавачот отидов на тоа контакт селер и пишав порака сега тој има време до 8 август да ми даде одговор ако не го стори тоа треба да ги контактирам ибеј и тие да го решат случајот за 48 часа па ќе видиме.Внимателно со рокот за приговор. Да не го испуштиш рокот чекајќи го поштарот.
Ако нешто не е стигнато, обично претпоследниот ден отварам диспјут. На тоа продавачот обично ќе те замоли да причекаш уште некој ден. Диспјутот е отворен еден месец и во 95% од случаевите пратката стигнува во тој период. Ако не, 2-3 дена пред истек ќе пишеш порака дека си чекал и не е стигнато и ќе го замолиш за рефундација. 99,9% враќаат веднаш, за останатите отвараш случај и добиваш.
Или ќе стигне пратката или ќе ти ги вратат парите. Само да не се злоупотребува.
Рокот за отворање на диспјут е 45 дена од нарачката, но не може да се отвори доколку не е изминат рокот за испорака даден од продавачот.Па еве на мене вчера беше последниот рок 1 август и пратката ја нема уште, да отворам диспјут или не?[DOUBLEPOST=1407002215][/DOUBLEPOST]еве го контактирав продавачот отидов на тоа контакт селер и пишав порака сега тој има време до 8 август да ми даде одговор ако не го стори тоа треба да ги контактирам ибеј и тие да го решат случајот за 48 часа па ќе видиме.
Ќе ти дојде дома писмо за ден два и од пошта се зема со ливчето.Ја направив првата нарачка на али експрес на 12 јули. Уште од пред недела дена видов дека веќе пишува деливерд а сеуште не ми е стигнат производот. Им пишав и ми дадоа страна за следење. Пишуваше дека е стигнат во Македонија во office of exchange 1003 (предпоставувам дека тоа е пошта) Прашањето ми е, дали можам сам да идам таму(и каде е тоа) да си го подигнам наместо да чекам да ми го донесат дома ?