Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Decki izbegnuvajte pratki da vi dostavuvat preku TNT Makedonija (http://www.tnt.com/express/generic/en_mk/site/home.html) imaat mnogu losa usluga, 30 dena nemozat da carinat edna pratka vo vrednost od 17 evra, so pratkata si ima faktura, plus im isprakav eden drug dokument prinskrin za na kraj da mi kazat deka carinikot baral proizvodot da go videl na e-bay ili amazon a tamu ne se prodava istiot proizvod.
Navistina neznam so da pravam, pa ako moze nekoja da pomogne bi mu bil blagodaren ili da mi pozajmi nekoja avtomatska puska i direktno da odam vo tnt i vo carina.[DOUBLEPOST=1405509849][/DOUBLEPOST]
По дебилен курир од ДХЛ нема.Пратката ке стигне за 3-4 дена и после ја држат едно 2 недели,па ти бараат од каде е потеклото,од кој материјал е изработено,фактури,лични карти и што се не. И на крај ке си наплатат едно 30 евра за шпедиција и плус царина и данок!

Избегнувајте ги по секоја цена!
Isto e i so tnt cekas 30 dena

Последно уредено:
Прати им линк од таму каде што си го купил производот.Зошто ти царинат производ од 17 евра?

Купување облека преку нет поточно алиекспрес ме интересира за големината од прилика како да знам колкава е ? И ме интересира има добри телефончиња со багателна цена и плус со гаранција некој да не купил да знае дали важи таа гаранција кај нас ?

јас не советувам купување облека од интернет, не знаеш како ќе ти стои а добра и ефтина гардероба има и кај нас. За број на самите производи пишува како треба да се измериш подолу. Телефони има ама гаранцијата ти е меч со две острици зошто ако платиш ддв при прием на телефонот и уште да го пратиш назад во кина на сервис и пак да платиш ддв кога ќе биде готов ќе го преплатиш. Леново А820 е добар телефон за 100 долари, го имаше во анхоч

Колку изнесува царината за велосипедски делови?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Касни тракингот..
2014-06-13 17:22, SWITZERLAND, SINGAPORE, Receive item from customer (Otb)

Еве на мене како ми е..
А еве за друга пратка..
2014-06-18 23:32, Arrived in transit country, Asendia SCL Germany
2014-06-04 09:21, Departure from border point of origin country, Asendia Asia

На втората првин ми пишуваше дека е е појдена ко на првото што го стајв после коа се апдејтуваше ми излезе ова..
А иначе праткава ми е нарачана на 31.5.2014.
И ми рекоа дека до крај на месец треба да ми стигне..
Али мене ми се од dealextreme...
Чекав ја од дх 5-6 месеца може и више и тоа забораив дека не ми стигнало и ми вратија пари а у меѓувреме имав нарачано 20-30 пати од ибеј и се ми стигнаа...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Чекав ја од дх 5-6 месеца може и више и тоа забораив дека не ми стигнало и ми вратија пари а у меѓувреме имав нарачано 20-30 пати од ибеј и се ми стигнаа...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Мене па ми стигнаа за брзо време. Едниот производ за месец дена, другиот за 18 .

Изменет прв пост на тематa кој вклучува информации за трошоците при порачување преку Интернет

Последно уредено:
за првпат направив нарачка на али експрес, кога ќе отидам на transactions кај производот стои
Awaiting ShipmentView DetailExtend Processing TimeCancel Order
Days Remaining: [ 20 days 7 hours 34 minutes ]

ова значи дека за 20 ќе тргне од кина пратката или за 20 дена би требало да пристигне пратката во Македонија ?

за првпат направив нарачка на али експрес, кога ќе отидам на transactions кај производот стои
Awaiting ShipmentView DetailExtend Processing TimeCancel Order
Days Remaining: [ 20 days 7 hours 34 minutes ]

ова значи дека за 20 ќе тргне од кина пратката или за 20 дена би требало да пристигне пратката во Македонија ?

Продавачот има рок 20 дена да ти го испрати производот ако не ќе се поништи нарачката и парите ќе ти бидат вратени.

Ама најчесто за ден-два испраќаат, и нив не им се чека предолго да заврши постапката за да ги лапнат парите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom