Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Е како си можел на грешка да кликниш ордер ресивед кога после такво кликнување бара потврда од уште еден клик во смисол "are you shore - (yes or no)" Ако и после то повторно потврди јес, тогаш не е на грешка....

Абе незнам дека ми беше првпат и мислев дека треба да се стисне тоа за да се комплетира пратката неам поим шо мислев[DOUBLEPOST=1404040448][/DOUBLEPOST]а
Слабо англискиот, а ?
ти ако знаеш да помогнеш пиши нешто не ми глуми курац ипол

На Алиекспрес ако во даденото време селерот не го прати продуктот, односно ако времето истече а да не биде пратен дали автоматски парите ми се враќаат на сметка ??[DOUBLEPOST=1404147458][/DOUBLEPOST]
Ми фати око една педерка, најверојатно ќе ја порачувам. 10 долари е, не би требало царина да ми земат :cautious:

Нема шанси да ти царинат

На Алиекспрес ако во даденото време селерот не го прати продуктот, односно ако времето истече а да не биде пратен дали автоматски парите ми се враќаат на сметка ??[DOUBLEPOST=1404147458][/DOUBLEPOST]

Нема шанси да ти царинат
Да.

Сакам да го порачам ова , не е мала работа, досега сум немал искуство со царинење на волку голем производ, а и го изгубив официјалниот ценовник за царинење на стока, знае некој колку можат да ми го царинат овој производ? Сумата е 300$, би можел со купувачот да се договорам да ја смали на упола за да не ме фати толку голема царина, ако некој имал искуство нека пише.

Здраво сакам да земам нешто од амазон и сакам да прашам дали се плака царина ддв 18% при самата порачка или во некоја друга прилика?

Дали на ибеј треба да потврдам некаде дека порачката ја примив , како што се прави на алиекспрес да потврдиш дека порачката е добиена?

Дали на ибеј треба да потврдам некаде дека порачката ја примив , како што се прави на алиекспрес да потврдиш дека порачката е добиена?
Да, има опција ,,leave feedback,, одма до нарачката..

Како можам да купам конверсе, оригинал, од сигурен извор, преку пејпал или која било кредитна картичка и да ми стигнат дома ? Или на пошта, сеедно.

Сакам да го порачам ова , не е мала работа, досега сум немал искуство со царинење на волку голем производ, а и го изгубив официјалниот ценовник за царинење на стока, знае некој колку можат да ми го царинат овој производ? Сумата е 300$, би можел со купувачот да се договорам да ја смали на упола за да не ме фати толку голема царина, ако некој имал искуство нека пише.

Според она ја што прочитав тоа е само платното за билијард толку пари,така да ко ќе се здипли не е големо.е сеа друга работа е што ти најверојатно помисли дека е цел билијард за тие пари.[DOUBLEPOST=1404329596][/DOUBLEPOST]
Здраво сакам да земам нешто од амазон и сакам да прашам дали се плака царина ддв 18% при самата порачка или во некоја друга прилика?

Не се плаќа при самата нарачка.доколку има царина,ќе треба да ја платиш при подигање на пратката од пошта.

Последно уредено:
^ Оф леле, дури сеа видов дека е платно... :icon_mrgr:

Иначе да не знаеш колку би му дошло царинењето на вакви маси, со иста големина и цена?

^ Оф леле, дури сеа видов дека е платно... :icon_mrgr:

Иначе да не знаеш колку би му дошло царинењето на вакви маси, со иста големина и цена?

Немам појма колку би била царина али не се исплаќа да нарачуваш ваква маса од странство, поштарината ќе биде премногу.

Како можам да купам конверсе, оригинал, од сигурен извор, преку пејпал или која било кредитна картичка и да ми стигнат дома ? Или на пошта, сеедно.
Купи бе пријателе од официјален сајт, сите работат со пејпал а дали вршат достава за кај нас, тоа ќе ги контактираш и ќе си прашаш.

Купи бе пријателе од официјален сајт, сите работат со пејпал а дали вршат достава за кај нас, тоа ќе ги контактираш и ќе си прашаш.

Сеа ако вршеа не прашвав. Барам алтернативно решение, доколку го има, а тоа да не се вика ebay.com или aliexpress.com. Converse.com не врши достава во Македонија! :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom