Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
има ли некој искуство со DHL пратки ? ,дали се плака нешто кај нив(ако веќе е платено од испраќачот)и дали подлежат пратките преку нив на царина
Пратката стигнува доста брзо, но трошоците се големи. (самата поштарина, ддв, царина и останато). Не е исплатливо, но доколу ти е ептен за брзање и немаш друго решение ќе мораш со ДХЛ или слични брзи пошти ако се одлучиш на овај чекор тогаш спреми си го ќесето.

Да ве прашам, несакајќи имав стиснато complete order receive пред да ја добијам пратката на aliexpress, при што пратката се рачуна како да е стигната и ми ја става автоматски во completed orders. Е сега сакав да ве прашам дали има врска тоа со нејзиниот пат(достава) до Македонија, дали пратката автоматски се стопира и не патува веќе(сметајќи дека стигнала до местото) или пак нема врска(таа си продолжува со шипингот додека не стигне на моја адреса или на граница на Македонија???..На странициве за тракинг ми вика дека е "" 2014-06-14 19:23, SWITZERLAND, SINGAPORE, Receive item from customer (Otb) ""!!! Нешто ми е сумњиво од 14ти само ова ми го покажува праткава не мрда...

Да ве прашам, несакајќи имав стиснато complete order receive пред да ја добијам пратката на aliexpress, при што пратката се рачуна како да е стигната и ми ја става автоматски во completed orders. Е сега сакав да ве прашам дали има врска тоа со нејзиниот пат(достава) до Македонија, дали пратката автоматски се стопира и не патува веќе(сметајќи дека стигнала до местото) или пак нема врска(таа си продолжува со шипингот додека не стигне на моја адреса или на граница на Македонија???..На странициве за тракинг ми вика дека е "" 2014-06-14 19:23, SWITZERLAND, SINGAPORE, Receive item from customer (Otb) ""!!! Нешто ми е сумњиво од 14ти само ова ми го покажува праткава не мрда...

Касни тракингот..
2014-06-13 17:22, SWITZERLAND, SINGAPORE, Receive item from customer (Otb)

Еве на мене како ми е..
А еве за друга пратка..
2014-06-18 23:32, Arrived in transit country, Asendia SCL Germany
2014-06-04 09:21, Departure from border point of origin country, Asendia Asia

На втората првин ми пишуваше дека е е појдена ко на првото што го стајв после коа се апдејтуваше ми излезе ова..
А иначе праткава ми е нарачана на 31.5.2014.
И ми рекоа дека до крај на месец треба да ми стигне..
Али мене ми се од dealextreme...

Од каде се подигнуваат пратките во Скопје? Од главната пошта, на железничка или? Ми стигнало известување во сандаче и има само број пишано, како и дека рокот за подигнување е 5 дена од 17.06. Утре ќе ми го дадат или тешко, пошто денес видов дека има нешто во сандачето?

Касни тракингот..
2014-06-13 17:22, SWITZERLAND, SINGAPORE, Receive item from customer (Otb)

Еве на мене како ми е..
А еве за друга пратка..
2014-06-18 23:32, Arrived in transit country, Asendia SCL Germany
2014-06-04 09:21, Departure from border point of origin country, Asendia Asia

На втората првин ми пишуваше дека е е појдена ко на првото што го стајв после коа се апдејтуваше ми излезе ова..
А иначе праткава ми е нарачана на 31.5.2014.
И ми рекоа дека до крај на месец треба да ми стигне..
Али мене ми се од dealextreme...

Иначе и на мене на другата моја пратка океј си покажува ама на оваа некако ми е сумњиво незнам дали касни тракингот или јас дека стиснав complete order receive па нешто заебав,тоа незнам пошто првпат нарачувам незнаев како иде..Ќе почекам уште некој ден ако исто покажува ќе го запцујам тој хаха :D

Иначе и на мене на другата моја пратка океј си покажува ама на оваа некако ми е сумњиво незнам дали касни тракингот или јас дека стиснав complete order receive па нешто заебав,тоа незнам пошто првпат нарачувам незнаев како иде..Ќе почекам уште некој ден ако исто покажува ќе го запцујам тој хаха :D
Ако си кликнал дека си ја примил пратката пред продавачот да ја испорача, тој нема никаква обврска да ти ја испорача, останува на негова добра волја. Ама штом е веќе до негде стигната немаш гајле

Е како си можел на грешка да кликниш ордер ресивед кога после такво кликнување бара потврда од уште еден клик во смисол "are you shore - (yes or no)" Ако и после то повторно потврди јес, тогаш не е на грешка....

Е како си можел на грешка да кликниш ордер ресивед кога после такво кликнување бара потврда од уште еден клик во смисол "are you shore - (yes or no)" Ако и после то повторно потврди јес, тогаш не е на грешка....
Слабо англискиот, а ?

Дај некој нека појасни за царината колку и на која сума се плаќа? Конкретно за Али експрес и дали ти ја носат до дома или си ја подигаш од некаде ?

Дај некој нека појасни за царината колку и на која сума се плаќа? Конкретно за Али експрес и дали ти ја носат до дома или си ја подигаш од некаде ?
Дај некој нека прочита страници наназад, истите пет прашања само нови мрзливи луѓе

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
Случајно налетав на една интернет продавница,па ако некој купил од неа го молам за коментар.Дали е добра,дали многу време треба за да пристигне купеното и таканатаму. Продавницата е на линкот -------http://www.lightinthebox.com/

на некој што му задржале пратка на царина да и пише пп?

на некој што му задржале пратка на царина да и пише пп?
На пратката да и пишам ПП?
blush.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom