Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво на сите. Дали има некој порачувано телефон? Колку има давачки и ако го означат како подарок дали ќе треbа да платам нешто? Фала!

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Се токмам веќе некое време да си нарачам дрес од алиекспрес, ама до сега неам искуство со купување преку интернет и се одложувам. Него ме интересира дали на царина би ми го заплениле дресот како копија ?

Се токмам веќе некое време да си нарачам дрес од алиекспрес, ама до сега неам искуство со купување преку интернет и се одложувам. Него ме интересира дали на царина би ми го заплениле дресот како копија ?
Јас 3 дреса имам нарачано од алиекспрес и сите стигале без проблем. :)

Здраво на сите. Дали има некој порачувано телефон? Колку има давачки и ако го означат како подарок дали ќе треbа да платам нешто? Фала!

Someone? Никој нема порачано телефон?

Нарачав нешто од Алиекспрес, треба да ми стигне преку HongKong Post Air Mail. Кога ќе го внесам tracking бројот на сајтов, ми го дава ова:
uOqHOud.png

Немам никаков друг број, освен tracking number. Можам да проверам некако до кај е пратката?

Ок знам дека е стигната пошто давав документи на царината шо ми побараа а за колку време ке стигне помина 1недела уште нема ништо
па исконтактирај ги, дали по емаил или телефон... мене ми стигна по 3 дена откако беше на царина...

па исконтактирај ги, дали по емаил или телефон... мене ми стигна по 3 дена откако беше на царина...
Да не знаеш на кој е маил треба да пратам или да пробам да најдам ја?[DOUBLEPOST=1402305082][/DOUBLEPOST]
qf6kqw3phc2w8yn6go53.png

сеа проверив на страната на нашата пошта воа ми го пише

Да не знаеш на кој е маил треба да пратам или да пробам да најдам ја?[DOUBLEPOST=1402305082][/DOUBLEPOST]
qf6kqw3phc2w8yn6go53.png

сеа проверив на страната на нашата пошта воа ми го пише

Пратено е на царина, кога ќе го вратат од царина ќе ти пишува Receive item from customs или нешто така и после Send item to domestic address. Кога ќе ти го пишува последново за ден-два ти го носат на врата или ти носат ливче за да го земеш од пошта

Пратено е на царина, кога ќе го вратат од царина ќе ти пишува Receive item from customs или нешто така и после Send item to domestic address. Кога ќе ти го пишува последново за ден-два ти го носат на врата или ти носат ливче за да го земеш од пошта
абе знам се ама 6дена поминаа од кога пратив документите на царина

Не сум имала до сега никакво искуство со тоа за да знам за колку време идат тие работи, ама види уште ден два ако го нема промена јави се во пошта. Појма неам

Дечко отиди прашај си на царина нема друго чаре, може и лежарина да ти наплатат не чекај

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom