Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Момци македонци како е кодот на земјава за скопје знам дека беше 1000 ама за земјава незз, од али иначе ми бара итно е

Someone? Никој нема порачано телефон?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Zavisi koja e cenata telefonot. Se sto e nad 45 evra ce carini. Ako pisuva podarok ne carinat.[DOUBLEPOST=1402330295][/DOUBLEPOST]Дечки сте купувале ли од тука http://www.tripleclicks.com/14403102 ?
Ин
тересно што може да купиш поени и да учествуваш на аукции и за малку пари да земеш ипад, лаптоп, камера.... Познавам некои луѓе што купипиле од таму на акција за ситни пари производи. Чудно е зошто за толку мари може да се земе производ. Но, финтата е што сите што надаваат трошат поени (кои вредат пари) и ако не добијат не ги враќаат, така им се исплаќа, а тој то ќе биде најупорен за малку пари ќе земе.
Еве линк од аукции: http://www.tripleclicks.com/14403102/pbgw

Последно уредено:
Значи неможам да ги разберам се јавувам прегеска на еден број праев муабет ми дава друг број зборувам убаво ми кажувам се убаво ми вика ааа да вика еве го емаилот ама сликата не е убава треба друга на оваа не се чита а поминаа 7дена ни известување нешто за нова слика ни ништо тк одат на работа да зимаат пари само не да работат
Некој искусен да ми објасне точно каква слика треба?

Значи неможам да ги разберам се јавувам прегеска на еден број праев муабет ми дава друг број зборувам убаво ми кажувам се убаво ми вика ааа да вика еве го емаилот ама сликата не е убава треба друга на оваа не се чита а поминаа 7дена ни известување нешто за нова слика ни ништо тк одат на работа да зимаат пари само не да работат
Некој искусен да ми објасне точно каква слика треба?
Понејасно објаснување нема, на кинески да пишеше па може нешто ќе сфатев. Не е ни чудо што не можеш да се разбереш.
Што купи? Каква слика ти бараат? Да не ти бараат од царина фактура за производот? Односно print screen од нарачката ако е од алиекспрес земена?

RX196461874CH ќе може некој од поискусниве купувачи да провери што е работава не ми го наоѓа производот на 17track.net...Првпат нарачувам

RX196461874CH ќе може некој од поискусниве купувачи да провери што е работава не ми го наоѓа производот на 17track.net...Првпат нарачувам
Изгледа сега брзо ти е купена, уште нема информации, почекај уште некој ден па пробај пак

Понејасно објаснување нема, на кинески да пишеше па може нешто ќе сфатев. Не е ни чудо што не можеш да се разбереш.
Што купи? Каква слика ти бараат? Да не ти бараат од царина фактура за производот? Односно print screen од нарачката ако е од алиекспрес земена?
Фактура слика каква слика пример некој има? и нешто извод од банка ми спомнаа тоа изг е сликата

Фактура слика каква слика пример некој има? и нешто извод од банка ми спомнаа тоа изг е сликата
Значи пратката ти е на царина, сакаат да им доставиш доказ која е цената, треба да им однесеш фактура или направи screen shot од екранот каде јасно е наведен тракинг бројот, името на производот и цената, а врз основа на таа цена они после тоа ќе те царинат ако треба. Извод од банка бараат дополнително односно да видат дека на алиекспрес пример навистина си му платил толку пари, но во суштина не мора извод од банка да донесеш, ама ова другово мора и во твој интерес е да им го доставиш побрзо, бидејки слушам дека и за лежарина се наплаќало

Здраво дечки. Ме интересира дали некој знае да ми каже колку ддв, царина и тоа нивните други трошоци ќе треба да платам за нарачка сет од играчки во вредност од 33долари со шипинг уште 35 ама деклариран како гифт?

Status:
The supplier is processing your order
Reminder:
This order will be automatically cancelled if the supplier does not ship your order within: 9days 13hours 27minutes 52seconds .
moze nekoj da mi objasni sto znaci ovaa?

Zavisi koja e cenata telefonot. Se sto e nad 45 evra ce carini. Ako pisuva podarok ne carinat.[DOUBLEPOST=1402330295][/DOUBLEPOST]Дечки сте купувале ли од тука http://www.tripleclicks.com/14403102 ?
Ин
тересно што може да купиш поени и да учествуваш на аукции и за малку пари да земеш ипад, лаптоп, камера.... Познавам некои луѓе што купипиле од таму на акција за ситни пари производи. Чудно е зошто за толку мари може да се земе производ. Но, финтата е што сите што надаваат трошат поени (кои вредат пари) и ако не добијат не ги враќаат, така им се исплаќа, а тој то ќе биде најупорен за малку пари ќе земе.
Еве линк од аукции: http://www.tripleclicks.com/14403102/pbgw
160$ so shipping se nafaka da oznaci kako podarok...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

sekoj proizvod sto go naracuvas i parite sto gi uplatuvas preku kartica odat na stranata se dodeka ne ti stigne proizvodot doma i koga ke stisnes confirm order recived parite se prefrlaat na prodavacot
ako ne si zadovolen stiskas dispute order i baras da ti se vratat parite pola cena da platis takvi raboti.

This order will be automatically cancelled if the supplier does not ship your order within: 9days 13hours 27minutes 52seconds

prodavacot ima 9 dena da ja pripremi narackata i da ja isprati ako ne go napravi toa aftomacki narackata se ponistuva i parite ti se vrakaat na kartica.

pri sekoja naracka mnogu vazno e da se zapazi Positive feedback da bide nad 90% tie so sigurnost ke ti ja isprati narackata.

Се е ок со праткава или...Нешто ме буни што мајка бара од швајцарја во сингапур или грешка сум.

upload_2014-6-15_16-27-33.png

Мене вчера ми стигна пратката од Watchhubs. Цената беше 62е и не платив царина и ддв.

Инаку целиот процес траеше околу 15 денови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom