Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Пред некое време порачав телефон од нет и денеска ми стига од царина дека треба да дадам фактура сметка и документ за вредност на стоката му пишав на тие што го порачав телефонот ми вика ке ти дада попосле и кога ке ми даде кај треба да испратам? емаил нешто ? или на друг начин????

Пред некое време порачав телефон од нет и денеска ми стига од царина дека треба да дадам фактура сметка и документ за вредност на стоката му пишав на тие што го порачав телефонот ми вика ке ти дада попосле и кога ке ми даде кај треба да испратам? емаил нешто ? или на друг начин????
ciposta@customs.gov.mk На овој емаил треба , иначе треба извештај од банка да му пратиш колку си го платил телефонот и фактура т.е принтскрин од страницата каде што се гледа колку си го купил производот .

некој да не сака да порачува нешто од ибеј, имам пари на пејпал ми требаат на скрил или нетелер ?

ciposta@customs.gov.mk На овој емаил треба , иначе треба извештај од банка да му пратиш колку си го платил телефонот и фактура т.е принтскрин од страницата каде што се гледа колку си го купил производот .
И од кога ке пратам се ова и за колку дена ке ми стигне телефонот?

И од кога ке пратам се ова и за колку дена ке ми стигне телефонот?
Зависи другар до цариниците некогаш сакаат да работат некогаш се маткаат како со мене ми бараа принт скрин од каде што сум го нарачал телефонот абе болна работа , за 40$ ме маткаа 1 недела ...

Некој друг искуство со царина???

Некој друг искуство со царина???
Патешествиа пријателе, чути си и праќај им тоа што ти бараат, џабе се жалиме и делиме правидини ко накрај законот е на нивна страна. Немоќен си, бадијала ти се сите објаснувања таму.;)

Патешествиа пријателе, чути си и праќај им тоа што ти бараат, џабе се жалиме и делиме правидини ко накрај законот е на нивна страна. Немоќен си, бадијала ти се сите објаснувања таму.;)

:свиркам:

Денеска подигнав пратка со вредност од ~45е и не платив ништо. Воедно продавачот ставил внатре и фактура со точниот износ, со што покажува дека не ја ни отвориле пратката. Уште една потврда дека се зависи од ,,денот,, на цариниците.

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

На царина пристигаат илјадници пратки одеднаш. Работа на цариниците е да проценат кои од тие подлежат на царина кои не. Ако ги отвораат сите, ќе чекаат пратките и по неколку недели на царина. Така да нормално е да се очекува дека дел од пратките кои подлежат на царина ќе пројдат неоцаринети, а дел од тие што не се за царина ќе бидат отворени за контрола.

dali ovaa strana e sigurna da se poracuva od nea , ima nekoj sto ja koristel ili slicni informacii ?http://www.asos.com/[DOUBLEPOST=1402009580][/DOUBLEPOST]kako da znam dali pratkata od amazon ili aliexpres moze da stigne vo makedonija i dali ostanuva istata cena na proizvodot kako sto pisuva, mislam deka imase edna programa na google chrome dali proizvodot e dostapen vo tvojata drzava >?

Последно уредено:
Сакам да порачам телефон... Ако го означат како подарок ќе треба да платам нешто?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

asdad.png

Што значи ова? До кај ми е пратката?
Прв пат нарачувам па не разбирам баш што како

Воа шо вика стигната е или?? пошто пред 3/4дена платив царина би требало да е ситгната
c65gmdoke1bhhy8i6j.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom