Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
значи вака планирам да порачам од алиекспрес околу 57 евра е порачката фри шипинг е , би можеле ли да ми кажете одприлика колку би ме коштало царина ддв у други трошоци за истата ?

Зависи што купуваш, мислам дали е големо како пакет. Ако не е многу големо и се работи за патики, телефон или слично јас на твое место би го замолила продавачот да го означи пакетот како гифт и ќе ја избегнеш царината!
Имам околу 20-тина пратки до сега стигнато не ми се случило да платам царина за ниедна, а имало и патики и таблет и слични тракатанци.
Се е до среќата и до цариникот кој ќе падне на смена

се работи за лед диоди .. фала поздрав до сите

OebdtWv.png

Што значи ова?

Пратката е во Пекинг

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-
Не е во пекинг туку ти е испратена со авион за во европа , следна дестинација ќе е прага или швајцарија за околу 14-20 дена и после од таму за 6-7 дена во македонија .

• Ми се допаѓа
Не е во пекинг туку ти е испратена со авион за во европа , следна дестинација ќе е прага или швајцарија за околу 14-20 дена и после од таму за 6-7 дена во македонија .
Ухуу, значи долг е патот дур стигне. Ја нарачав пред 10-тина дена, си викам по некое чудо да не дојде пред да пројде месец..

Фала ви момци.

Ухуу, значи долг е патот дур стигне. Ја нарачав пред 10-тина дена, си викам по некое чудо да не дојде пред да пројде месец..

Фала ви момци.
Па долг е рачунај од кога ќе ја пуштат едно 20-30 дена .. :D

Пратката ти е ВО ПЕКИНГ, ги има сите процедури и формалности поминато и си го чека редот да ја стават во авион за европа, тоа го покажува тракингот. Кога ке ја испратат за Европа со авион, за 5-6 часа ке стигни во Прага или Швајцарија или каде и да стигни тоа ке го покаже тракингот, не може да ти биде со авион испратена за Европа а по 14-20 дена да стигни, се уште не ти е во авион, биди сигурен, на меѓународниот аеродром ти е во Пекинг, во зоната каде се прегледаните и со завршени формалности пратки кои ги има иљадници и си го чекаат денот

• Ми се допаѓа
Моментално престојувам во Словенија и сакам да порачам нешто преку интернет па ме интересира дали има некој информација околу данокот/царина на пратка колкава е (и дали пратките минуваат во зависност од тоа како е расположен цариникот како ситуацијата кај нас што е :) ) Барав на интернет но ништо не најдов околу законите за интернет шопинг во Словенија.

Zdravo zdravo, imam dosta raboti poracuvano od aliexpress i zasega sum zadovolen, imam poracano 3 mobilni, edniot pomina na carina,a drugite 2 mi gi carinea po 600 den. mislam bea, e sega imam poracano uste eden mobilen, vcera mi stigna pismo od carina da mu dostavam faktura, mu pisav na prodavacov i mi prati faktura na ime mp3, vika deka ce pomini na carina, pa ne znam so da pravam, da ja pratam kako takva ili da ja smenam vo mobilen??

..dokolku poracuvate od aliexprees, a vidite kupuvac B***e M. slobodno prasajte za proizvodot ;)

Последно уредено:
Zdravo zdravo, imam dosta raboti poracuvano od aliexpress i zasega sum zadovolen, imam poracano 3 mobilni, edniot pomina na carina,a drugite 2 mi gi carinea po 600 den. mislam bea, e sega imam poracano uste eden mobilen, vcera mi stigna pismo od carina da mu dostavam faktura, mu pisav na prodavacov i mi prati faktura na ime mp3, vika deka ce pomini na carina, pa ne znam so da pravam, da ja pratam kako takva ili da ja smenam vo mobilen??
Ako im pratis faktura za mp3 ke se zaebis deka tie go imaat otvoreno mobilniot....

Sent from my ZTE V889S using Tapatalk

Destination Country - Macedonia:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/05/05 15:15:06
2014-04-28 10:10, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to domestic location (Inb)
2014-04-26 13:41, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Receive item at office of exchange (Inb)
Spored ova bi trebalo veke da imam dobieno kartonce i da si ja podignam pratkata, nemam nisto dobieno a i 2 pati bev do posta za da go proverat brojceto i nema nisto kaj niv stignato, mi vikaat deka moze e na carina , bev i tamo , osven sto mi rece imale mnogu vreki kaj niv i da cekam, mi dade samo eden telefon 02/401876 za da se informiram na koj non stop e zauzeto, dali ima nekoj iskustvo so vakov slucaj koga nikoj niso neznae kaj e pratkata i kaj da ja baram

Destination Country - Macedonia:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/05/05 15:15:06
2014-04-28 10:10, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to domestic location (Inb)
2014-04-26 13:41, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Receive item at office of exchange (Inb)
Spored ova bi trebalo veke da imam dobieno kartonce i da si ja podignam pratkata, nemam nisto dobieno a i 2 pati bev do posta za da go proverat brojceto i nema nisto kaj niv stignato, mi vikaat deka moze e na carina , bev i tamo , osven sto mi rece imale mnogu vreki kaj niv i da cekam, mi dade samo eden telefon 02/401876 za da se informiram na koj non stop e zauzeto, dali ima nekoj iskustvo so vakov slucaj koga nikoj niso neznae kaj e pratkata i kaj da ja baram
gordana.jordanovska@posta.com.mk
Прати емаил со тракинг бројот на овој емаил ќе ти одговори каде ти е пратката .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom