Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Значи сигурна страна е оваа не е заебанција тоа што пишува free shiping и Македонија спаѓа меѓу нив?

Имаш нарачано ??? Не ми се верува дека ќе ти испратат патики за 14 или 16$.

Имам нарачувано од странава повеќе пати се и сешто и секогаш стасувало за 20 дена преку HongKong post.
Впрочем и продавачов има рејтинг 99% и 4564 трансакции досега а и плаќање е пејпал што е доста сигурно. Последно го зедов ова, страшно нешто;)
http://www.ioffer.com/i/new-aventus-men-s-perfume-by-creed-4-oz-120ml-570433451

Imam naracano od amerika preki usps. Dali mozi da se proveri dali pratkata e vlezena vo mk?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Имам нарачувано од странава повеќе пати се и сешто и секогаш стасувало за 20 дена преку HongKong post.
Впрочем и продавачов има рејтинг 99% и 4564 трансакции досега а и плаќање е пејпал што е доста сигурно. Последно го зедов ова, страшно нешто;)
http://www.ioffer.com/i/new-aventus-men-s-perfume-by-creed-4-oz-120ml-570433451

Дали и на овој сајт после нарачка ти даваат тракинг број за гледање каде е пратката во одредено време?

Zdravo decki... naracav mobilen od aliexpress i sledniot den mi stigna poraka deka aliexpress mi ja otkazuva narackata poradi bezbednosni pricini. Mi baraat kopija od licna karta, kopija od kartickata i sertifikat od banka za da se uverat deka kartickata e stvarno vo moja sopstvenost i ne ja zloupotrebuvam...parite ne mi gi prifakjaat i vo porakata pisuva deka treba da gi imam nazar na karticka od 7-do 30 dena vo zavisnost od bankata... ostanav i bez telefon i bez pari na karticka... imal nekoj slicno iskustvo so otkazana naracka i refundiranje na pari?

Status:
Transaction Closed
Reminder:
Your order has been cancelled for security reasons. The fund for this order hasn't been deducted by AliExpress. However, some banks may hold this payment, and the bank will reverse the payment for up to 7-30 working days before releasing back to the card holder. To avoid order cancellation in the future, please submit a claim for payment verification.

Имаш нарачано ??? Не ми се верува дека ќе ти испратат патики за 14 или 16$.

Те цитирав бидејќи имаш искуство со сајтот и знаеш подобро како идат работите.Со другар нарачавме велосипед од сајтот и пред нас имаше едно 55 нарачки од кои 3 од Македонија и имаа ставено и коментари во стилот Супер,Многу добро итн.Сега финтата е што после 3 дена од нарачката ми вика дека нарачката е смрзната бидејќи се сомневаат дека типот прави нелегални транксакции.Ке ја разгледале нарачката и во три работни дена ке одлучат што ке биде понатаму.Па сакав да те прашам си имал оваков случај и што може да очекуваме?

Те цитирав бидејќи имаш искуство со сајтот и знаеш подобро како идат работите.Со другар нарачавме велосипед од сајтот и пред нас имаше едно 55 нарачки од кои 3 од Македонија и имаа ставено и коментари во стилот Супер,Многу добро итн.Сега финтата е што после 3 дена од нарачката ми вика дека нарачката е смрзната бидејќи се сомневаат дека типот прави нелегални транксакции.Ке ја разгледале нарачката и во три работни дена ке одлучат што ке биде понатаму.Па сакав да те прашам си имал оваков случај и што може да очекуваме?
Врска немам брат јас од сајтов ... имав порано пред 2 години нарачано ситници по 0.06$ не стигна ништо па не се замарав .. ама гледам дека имаат добар фидбек повеќето продавачи и не се будали да стават производ за 16$ само за да заебат некого за 16$ да му се заебе цел акаунт .[DOUBLEPOST=1399426676][/DOUBLEPOST]
Zdravo decki... naracav mobilen od aliexpress i sledniot den mi stigna poraka deka aliexpress mi ja otkazuva narackata poradi bezbednosni pricini. Mi baraat kopija od licna karta, kopija od kartickata i sertifikat od banka za da se uverat deka kartickata e stvarno vo moja sopstvenost i ne ja zloupotrebuvam...parite ne mi gi prifakjaat i vo porakata pisuva deka treba da gi imam nazar na karticka od 7-do 30 dena vo zavisnost od bankata... ostanav i bez telefon i bez pari na karticka... imal nekoj slicno iskustvo so otkazana naracka i refundiranje na pari?

Status:
Transaction Closed
Reminder:
Your order has been cancelled for security reasons. The fund for this order hasn't been deducted by AliExpress. However, some banks may hold this payment, and the bank will reverse the payment for up to 7-30 working days before releasing back to the card holder. To avoid order cancellation in the future, please submit a claim for payment verification.
Ќе ти ги вратат уживај .

Врска немам брат јас од сајтов ... имав порано пред 2 години нарачано ситници по 0.06$ не стигна ништо па не се замарав .. ама гледам дека имаат добар фидбек повеќето продавачи и не се будали да стават производ за 16$ само за да заебат некого за 16$ да му се заебе цел акаунт .[DOUBLEPOST=1399426676][/DOUBLEPOST]
Ќе ти ги вратат уживај .

Моја грешка грешно се изразив......Постот горе ми беше наменет дека нарачката е смрзната од Алиекпрес не од овој сајт :)

Моја грешка грешно се изразив......Постот горе ми беше наменет дека нарачката е смрзната од Алиекпрес не од овој сајт :)
Ако е така почекај ќе ти ги вратат парите , продавачот не ги добива парите додека ти не потврдиш дека си ја примил нарачката , а штом виделе од алиекспрес дека продавачот не е стабилен и ја замрзнале ќе ти ги вратат парите .

2014-05-07 21:25, CZECH REPUBLIC, PRAHA 120, Send item abroad (EDI-received)
2014-05-07 11:47, CZECH REPUBLIC, PRAHA 120, Insert item into bag (Otb)

Од тука се чека само да се испрати накај Македонија, рајт?

Ќе биди, ќе биди, рајт. (дестина дена) :гик:

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-
gordana.jordanovska@posta.com.mk
Прати емаил со тракинг бројот на овој емаил ќе ти одговори каде ти е пратката .
Ми пратија емаил дека со тој такинг број пратката е испратена за Битола и адресирана на друго лице кое веке си ја подигнало пратката, чудна работа, кинезов се колне дека не зезнал работа па му отворив диспут па ке видиме што ке биде[DOUBLEPOST=1399632861][/DOUBLEPOST]
gordana.jordanovska@posta.com.mk
Прати емаил со тракинг бројот на овој емаил ќе ти одговори каде ти е пратката .
Ми пратија емаил дека со тој такинг број пратката е испратена за Битола и адресирана на друго лице кое веке си ја подигнало пратката, чудна работа, кинезов се колне дека не зезнал работа па му отворив диспут па ке видиме што ке биде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom