Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
y2apemeg.jpg
. Request order cancelation ako stisnam ke Prestane pratkata ?

Sent from my iPad using Tapatalk - now Free

1.Картичка од било која банка за Интернет Купување(ке им напомениш дека ти е за Интернет)
2.Регистрираш акаунт на aliexpress.com
3.Порачвиш шо ти сакат душа
4.Ако разбираш англиски за секој производ ти е објаснато во детали од поштарина, цена, земја на потекло на производот, детали околу продавачот итн итн....
Работите се кинески постојат многу, ептен многу копии но можат да поминат бркаат работа, ако имаш кеш купувај од други страни, ако немаш купувај од алиекспрес.

Paypal за порачување од aliexpress треба да се има?

Абе дечки преко оваа Алиекспрес со шо плакате,пејпл или директно од картица?

Абе дечки преко оваа Алиекспрес со шо плакате,пејпл или директно од картица?
Direkno od Kartica jas napraviv samo pishuvam broj na Kartica do koga vazi I trite broj a od zadnata strana. Nego kazete na proizvosod so go naracav imase 26 dolari za isporaka toa vklucuva I carina ili posle se doplaka?

Direkno od Kartica jas napraviv samo pishuvam broj na Kartica do koga vazi I trite broj a od zadnata strana. Nego kazete na proizvosod so go naracav imase 26 dolari za isporaka toa vklucuva I carina ili posle se doplaka?
Не верувам за толку мала сума да се плака царина кај нас,нели имаше одредена сума од која се плакаше царина а за 26долара не верувам да платеш царина....али пак нека одговорат кој знае подобро како идат работите со мк царина..

Не верувам за толку мала сума да се плака царина кај нас,нели имаше одредена сума од која се плакаше царина а за 26долара не верувам да платеш царина....али пак нека одговорат кој знае подобро како идат работите со мк царина..
Proizvodot bese 50 dolari + 26 patni troshoci .

Како може да следам емс пратка со tracking number?
Само што пробав на македонскиот сајт ама не работи.

Како може да следам емс пратка со tracking number?
Само што пробав на македонскиот сајт ама не работи.
Кај нас системот има ранливост, изгледа заради тоа е исклучен. За Express Mail поштата што го испраќа е одговорна за следењето.

Луѓе,денеска има попуст на aliexpress од 50%,а на некои работи и до 70%..Сега е време за купување :D

posle otkazuvanje na proizvodot posle kolku dena se vrakat parite od aliexspress

Знаете како оди за царинење на електронски компоненти од Кина и дали воопшто се царинат?

jas naracav konec za riba 600 denari 500 metra od aliexpress i mi stigna na adresa za 24 dena. besplatna dostava.
sega poracav 3 raboti
mreza za ptici
kosula
jakna
site ovie raboti se so besplatna dostava e sega neznam dali ako naracam primer 10 raboti dali ke mi naplatat carina nasive vo zavisnost od golemina na paketot ili kako odi toa ako znae nekoj neka pise.

jaknata ja zemav na popustite za 500 denari ovde kaj nas vakva jakna ispod 2000 denari tesko da se najde.
kosulata 400 denari kaj nas 100% ispod 1500 denari nema.
mreza za ptici kaj nas 1500 denari 7 metri od stranava 560 denari 9.4 metri 2 mrezi :))

jas naracav konec za riba 600 denari 500 metra od aliexpress i mi stigna na adresa za 24 dena. besplatna dostava.
sega poracav 3 raboti
mreza za ptici
kosula
jakna
site ovie raboti se so besplatna dostava e sega neznam dali ako naracam primer 10 raboti dali ke mi naplatat carina nasive vo zavisnost od golemina na paketot ili kako odi toa ako znae nekoj neka pise.

jaknata ja zemav na popustite za 500 denari ovde kaj nas vakva jakna ispod 2000 denari tesko da se najde.
kosulata 400 denari kaj nas 100% ispod 1500 denari nema.
mreza za ptici kaj nas 1500 denari 7 metri od stranava 560 denari 9.4 metri 2 mrezi :))
гледај да не ти ги праќаат заедно ако купуваш од кај еден продавач , нека ги праќаат посебно на толку пари немаш гајле за царини и други давачки.

ne od razlicni prodavaci se vikam da ne gi stavaat vo eden paket nesto takvo pa da mi stignat vo golema kutia

a znaes li do kolku pari odprilika da kupuvam za da izbegnam carina kaj nas?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom