Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Мене вчера ми стигна едно пакетче и тоа во рекордно време, нема ни три недели откако го нарачав. Чудни се патиштата на кинеските пратки :)

Од која страна порачувате патики блузи ? Не мора да се оригинал можи и евтини :D

Нека се јават повеќемина во македонска пошта нека го оправат серверот за следење на пратките. Еве повеќе од еден месец не им работи. Се јавив јас ама за еден тешко дека ќе се замараат.

Нека се јават повеќемина во македонска пошта нека го оправат серверот за следење на пратките. Еве повеќе од еден месец не им работи. Се јавив јас ама за еден тешко дека ќе се замараат.
Мислиш дека случајно се расипал?

Ако го направат и ако функционира како ќе можат да земат т.е да си присвојат некоја пратка тие ? :D

Вака ако знае некој да ми одговори,сакам да нарачам постер од Ван Гог преку Амазон (ако може и преку некој друг сајт сеедно ми е) и гледам дека цената му е 3 долари,дали можам да го нарачам,дали стигаат во Македонија(Скопје) дали иде плус за поштарини и слични работи.....ајде ако знае некој да ми каже?

Вака ако знае некој да ми одговори,сакам да нарачам постер од Ван Гог преку Амазон (ако може и преку некој друг сајт сеедно ми е) и гледам дека цената му е 3 долари,дали можам да го нарачам,дали стигаат во Македонија(Скопје) дали иде плус за поштарини и слични работи.....ајде ако знае некој да ми каже?

Дај линк од постерот, иначе како би ти кажале ?! ??

Некој телефон со Андроид до 50 евра макс(со носење до тука) од интернет ако имате сретнато предлог. Не ми е нешто посебно ми треба за втор телефон.

Некој телефон со Андроид до 50 евра макс(со носење до тука) од интернет ако имате сретнато предлог. Не ми е нешто посебно ми треба за втор телефон.

Пријателе за 50 евра тешко солиден андроид, може и ке најдеш ама сигурно ке се убива од кочење. За 100 евра веќе може да праиме муабет

Пријателе за 50 евра тешко солиден андроид, може и ке најдеш ама сигурно ке се убива од кочење. За 100 евра веќе може да праиме муабет

абе немора да е некој пресолиден затоа викам за втор телефон ми треба.
--- надополнето: 25 август 2013 во 23:29 ---
http://www.aliexpress.com/item/Free...-shoes-EVA-sole-mesh-suitable/1100995612.html
абе читам на патикиве бесплатна достава преку ова. Има логика или слабо?

Free Shippingto
Macedonia via China Post Air Mail

абе немора да е некој пресолиден затоа викам за втор телефон ми треба.
--- надополнето: 25 август 2013 во 23:29 ---
http://www.aliexpress.com/item/Free...-shoes-EVA-sole-mesh-suitable/1100995612.html
абе читам на патикиве бесплатна достава преку ова. Има логика или слабо?

Free Shippingto

Macedonia via China Post Air Mail

Ако пишува дека е free shipping до Македонија, тогаш бесплатно е.
Јас порачувам само производи на кои пишува дека е бесплатна доставата. И ми стигнуваат. :)

Дечки ај мала помош.... никад не сум купувал до сега преку интернет а гледам на aliexpress.com има некои интересни и ефтини работи... може ли да ме упатите што поточно ми треба за почеток за да можам да направам некоја порачка - се плаќа ли додатни давачки за одреден производ ако го купам колку време се чека како иде плаќањето и слично

и ме интересира производиве што ги нудат на странава дали се кинески или се нешто по квалитетни, гаранција некоја за нив - употребувани се нови стари.. некои подетални информации да ме упатите ако сакате?

Дечки ај мала помош.... никад не сум купувал до сега преку интернет а гледам на aliexpress.com има некои интересни и ефтини работи... може ли да ме упатите што поточно ми треба за почеток за да можам да направам некоја порачка - се плаќа ли додатни давачки за одреден производ ако го купам колку време се чека како иде плаќањето и слично

и ме интересира производиве што ги нудат на странава дали се кинески или се нешто по квалитетни, гаранција некоја за нив - употребувани се нови стари.. некои подетални информации да ме упатите ако сакате?

Па вака мојот детален одговор би бил- НЕКА НЕ ТЕ МРЗИ ПРОЧИТАЈ НЕКОЛКУ СТРАНИ НАНАЗАД, НЕ МОЖЕ СЕ НА ГОТОВО

1.Картичка од било која банка за Интернет Купување(ке им напомениш дека ти е за Интернет)
2.Регистрираш акаунт на aliexpress.com
3.Порачвиш шо ти сакат душа
4.Ако разбираш англиски за секој производ ти е објаснато во детали од поштарина, цена, земја на потекло на производот, детали околу продавачот итн итн....
Работите се кинески постојат многу, ептен многу копии но можат да поминат бркаат работа, ако имаш кеш купувај од други страни, ако немаш купувај од алиекспрес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom