Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
ne od razlicni prodavaci se vikam da ne gi stavaat vo eden paket nesto takvo pa da mi stignat vo golema kutia

a znaes li do kolku pari odprilika da kupuvam za da izbegnam carina kaj nas?
до 45 евра, ама овие од алиекспрес се разбрани јас имам порачувано патики по 3000 денари и ми ги праќаат како подарок и нема ни царини ни ништо дирекно на пошта ги земаш.

ОД али експрес , не ти треба пејпел и такви работи така? со обична платежна може да се нарача нели?

дечки ајде консултација и помош од вас... сакам да купам слушалки од овие алиекспрес ама се мислам помеѓу неколку модела....

http://www.aliexpress.com/item/Top-...TF-Card-Sport-MP3-Player-Black/876300171.html
http://www.aliexpress.com/item/Free...hone-Headset-IR-Car-DVD-Player/580508554.html
http://www.aliexpress.com/store/pro...PC-Headset-With-TF-Card/504023_576856398.html
http://www.aliexpress.com/item/New-...orts-MP3-player-PC-Headset-TF/1085695568.html

третиов линк некако највеќе ми фаќа око ама и четвртиве не се лоши...

друго - никогаш не сум купувал преку интернет и незнам ни како оди процедурата... имам од комерцијална банка VISA ELECTRON картица па незнам дали можам да платам со неа... број на пратка како се следи каде ке пристигне пратката за колку дена доаѓа што ако не дојде и ред други работи...

ве молам кој има веќе порачано нешто и му стигнало контактирајте ме по ПП или објаснете ја малку подетално процедурата

mozes so viza
si go kupuvas proizvodot
cekas 2-3 dena da povlecat pari od stranata (parite stojat na stranata se dodeka ne ti stigne pratkata doma i se dodeka ne stisnes
Confirm Order Received ne se prakaat parite na prodavacot
60 dena ima za istek otkako ke ti stigne pratkata si ja proveruvas dali e se vo red i stiskas na confirm ili koga ke istecat tie 60 dena
avtomatski mu se prefrlaat parite.
6 dena ima rok prodavacot da ti go isprati proizvodot ako pominat tie 6 dena ti se vrakaat parite na kartica
za 20-30 dena proizvodot ti pristignuva na adresa si popolnuvas vo tvoi podatoci koga ke se registriras adresa na ziveenje na makedonski kako sto tie se toa.

za bilo kakov problem ako e neispraven proizvodot imas da podneses zalba da ti se vratat parite ili da ti pratat nov proizvod a za toa se mnogu korektni.

imas za sledenje na pratka ke ti se pojavi kade da stisnes koga ke si naracas nesto za 10 dena otkako ke ti ja prati narackata prodavacot mozes da si ja sledis narackata.

samo preku ovaa strana se sledat pratkite od aliexpress??
China Post Air Mail Website

predhodnata pratka mi kazuvase celo vreme deka e na nivniot aerodrom a mi pristigna na adresa.

dali znae nekoj dali moze da se sledi pratkata celo vreme do kade e?

Od dx.com naracav drzac za mob. za vo kola na 07.08 a pristigna na 02.09.

Sent from my U8600

Значи за месец дена ќе биде.
Можно е секогаш пратката да биде изгубена посебно кога станува збор за нашава пошта. Ако му се свиѓа на некој цариник можно е да си ја присвои нарачката.

Можно е секогаш пратката да биде изгубена посебно кога станува збор за нашава пошта. Ако му се свиѓа на некој цариник можно е да си ја присвои нарачката.

Знам за ова, ве читам предходно. И после има некое чаре?

Да, да си порачаш пак :)
Шала на страна ако и е битно да ја добиете пратката или ако е барем малку повредна контактирајте го продавачот да ви даде понуда за производот но со интернационален број за следење на пратката (не со нивни интерни бесплатни). Така ќе имате доказ дека е стигната а врз основа на тоа и да се расправате со пошта (иако незнам дали и од тоа има фајде).

После ќе треба да одиш по шалтери ако немаш тракинг број ќе биде многу лошо.
Еве баш денес бев без тракинг број за поклон од америка. Албанецот што работеше на шалтер го чекав 15 минути да се појави и со презир ме гледа зошто го вознемирувам.
Ми даде број утре да се јавам и да сум видел со тие. Бројот што ми го даде не бил од шалтер и не сум можел на друг начин да ги контактирам.

Искрено ова не дава многу надеж.

После ќе треба да одиш по шалтери ако немаш тракинг број ќе биде многу лошо.
Еве баш денес бев без тракинг број за поклон од америка. Албанецот што работеше на шалтер го чекав 15 минути да се појави и со презир ме гледа зошто го вознемирувам.
Ми даде број утре да се јавам и да сум видел со тие. Бројот што ми го даде не бил од шалтер и не сум можел на друг начин да ги контактирам.

Искрено ова не дава многу надеж.

Да, ти дал број од царинска испостава која е во поштата ... и они ќе ти бараат тракинг број (иако можеби ќе бидат малку покултурни) така да подобро не троши импулси ако немаш бројче.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom