Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Поздрав дечки,во Македонија дали можам да најдам легло од ирски сетер,сакам да си купам?

Поздрав дечки,во Македонија дали можам да најдам легло од ирски сетер,сакам да си купам?
Тешко, најблиско во Србија можеби,евентуално Бугарија и Грција.

Тешко, најблиско во Србија можеби,евентуално Бугарија и Грција.
Ако успеам да најдам во Бугарија што ке ми треба од документи за да го пренесам преку граница?

Ако успеам да најдам во Бугарија што ке ми треба од документи за да го пренесам преку граница?
Osgovoren osgleduvac ke ti dade se. Glavno miktociporano luce so primeni vakcini vo pasos.

Welcome to the club.

Сега ќе си видиш маките :D

Дали сте го дале вашето куче во некој од пансионите за кучиња? Молам за ваши искуства и препораки

ПОМОШ
Некој да ми каже некое средство против крлежи,полно ми е кучето и одвреме на време по некој прејаден паѓа низ двор и по тревата.

Дали сте го дале вашето куче во некој од пансионите за кучиња? Молам за ваши искуства и препораки
Моето моментално е веке 16 дена на дресура кај Киско - Пансион Дресура, и само тамо би го оставила , на никој друг не му верувам

Дечки дај кажете некој шо продава минијатурни пинчови, па кај не исповртив, 302940293 огласи поминав неможам да најдам :(
Јас продавам минијатурен пинч старо е 7 недели.

Picture 2701.jpg me izvadi od pamet denes,vo planina pred bacilo
pokraj tesna pateka so visoki zbunovi od dvete strani,ama ne mrdna.
Na krivina bese,nevidlivo deka ima kuce na samo nekolku metri.

ПОМОШ
Некој да ми каже некое средство против крлежи,полно ми е кучето и одвреме на време по некој прејаден паѓа низ двор и по тревата.
Aмпула стави му и чиста сметка 6 месеци. Јас лани му ставив 600 денари (мислам дека според големината на кучето има врска цената, ако е помало поевтино е). И сите што ги има крлежи ќе си заминат од него, а во иднина ќе го штити од потенцијални крлежи, т.е нема да му се закачуваат.

Aмпула стави му и чиста сметка 6 месеци. Јас лани му ставив 600 денари (мислам дека според големината на кучето има врска цената, ако е помало поевтино е). И сите што ги има крлежи ќе си заминат од него, а во иднина ќе го штити од потенцијални крлежи, т.е нема да му се закачуваат.
Благодарам за советот

Ја зедовме Ада the beagle готово :) :D

13235284_1192084730809997_7619892625609317663_o.jpg

13245419_1191763127508824_5938911793420882900_n.jpg

13239132_1191649707520166_8421570714209775208_n.jpg

Мајката и Таткото на Ада се шампиони на Македонија, Грција и Србија. Додека дедо му мислам дека е/беше светски шампион :)

ПОМОШ
Прво со ампула Неостомосан избањај го.
Ампулава нема долготраен ефект, туку само моментален, али е многу ефикасна, одма ги убива сите болви и крлежи на кучето.
Оваа ампула не се става директно на кожата на кучето, како што е случај со класичните амлули за кучиња, туку оваа се раствара во 3 л. или 5 л. вода, не се сеќавам точно, ќе си прочиташ во упатството, и со таа вода во која што е растворена ампулата ќе го потопиш кучето на сите делови од телото, и одма потоа за некои си 10 - 15 минути ќе се исчисти од крлежите.

Потоа ампула или огрлица, за подолготрајна заштита, твој избор е за што ќе се одлучиш.

Која ампула трае 6 месеци? Ќе да си грешка нешто :)
Јас користам Адвантикс, таа трае 1 месец.
Останатите ампули најчесто што ги има на Македонскиот пазар, Фронтлајн, Протектор, Фиприс, Пестигон ...сите тие траат исто по 1 до 2 месеци максимум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom