Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас давам на секој 3 месеци, по 1 апче на 10 кг телесна тежина.НА колку време се дава апче за глисти на куче?јас му немам дадено неколку месеци,можам сега да му дадам нели?
Играјќи качено на кутија нешто пониска од пола метар кучето падна директно на глава и неколку секунди стоеше со искривен укочен врат со затворени очи, после неколку секунди се врати во нормала и си продолжи со играње и се беше ок. Сеа сакам да прашам дали е можно некоја последица да има од тоа и за што станува збор. Иначе кучето е старо 3 месеци.
Повратено со пена можно е да станува збор за труење, чим некое време е добро пази за во иднина. Најверојатно мала била концентрацијата/дозата и го исфрлило од организам.Кучето скоро секој ден повраќа/ше. Некоја причина што би можело да биде? Знам дека понекогаш може да им се згади од изметот и мочките што ги душкаат или од прејаденост но доста се зачести тоа и повраќа само нешто како пена. Од кога ќе си поврати си продолжува како ништо да не е полна си е енергија... Коски скоро и не поднесува па не и даваме тоа, гледаме да си остане на нејзината храна и понекогаш знаеме да и надробиме леб со некоја манџа.. Иначе да не ја урочам али веќе 4-5 дена нема повратено.
Што би можело да биде??
Вирус е (многу веројатно)Кучето скоро секој ден повраќа/ше. Некоја причина што би можело да биде? Знам дека понекогаш може да им се згади од изметот и мочките што ги душкаат или од прејаденост но доста се зачести тоа и повраќа само нешто како пена. Од кога ќе си поврати си продолжува како ништо да не е полна си е енергија... Коски скоро и не поднесува па не и даваме тоа, гледаме да си остане на нејзината храна и понекогаш знаеме да и надробиме леб со некоја манџа.. Иначе да не ја урочам али веќе 4-5 дена нема повратено.
Што би можело да биде??
би бил љубезен и би ти се извинил ама нејќамЈас бев доволно љубезна, ама ти ми рече да одебам,така? А дека нема информации на нет, тоа многу грешиш
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 21:51 ---
на 3 или 4 месеци.
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 22:09 ---
Nikola230395, ако бидеш љубезен да се извиниш и да подадеш рака, ќе ти дадам линк кој не е на англиски, и има многу повеќе напишано од тоа што ти си го нашол![]()