Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
kako i da e sakav da spari barem ednas steta e da ne se produzi negovata krv:)
Има многу преубави кучиња во светот што се поим за расата која ја представуваат па никогаш не отишле во приплод ;) не е се во продолжувањето на крвта, бидејки таа крв не носи само гени за убавина, туку и гени за многу други работи :)

Има многу преубави кучиња во светот што се поим за расата која ја представуваат па никогаш не отишле во приплод ;) не е се во продолжувањето на крвта, бидејки таа крв не носи само гени за убавина, туку и гени за многу други работи :)
Se e toa OK sto go zboris no ili imas kucka sto sakas da ja paris ili nemas, dali sakas ili nesakas i toa e tvoe jas samo pisav ZA NEKOJ STO SAKA a ne barav filozofii:)

Имам кучка што ке ја парам кога ке дојде време, а пред да дојде време прво ке се погрижам таа да биде здравствено покриена, како и мажјакот што ке го одберам :)

gjerlek
Стави си оглас на пазар3 и реклама 5 и вајда ќе имаш среќа некој да ти јави ако до толку сакаш да го париш.
Евентуално најди одгледувачи на Германски овчар и пробај ја среќата таму, ако ти побараат докази тестови итн потруди се да средиш и заврши работа.

дали кучето ви грчи ко че спија?...моето нон стоп..душичка:X3:

Значи комуналциве го фрлале отровот...
Процесот веќе им помина во Кисела Вода истребија едно 30-тина мачиња во мое маало, меѓу кое и моето :mad:

Taка се збори по социјалниве мрежи

Туку еве ја уште еднаш групата

http://www.facebook.com/groups/127056547467235/

Споделете ја на страната на Коце доколку некој го има за пријател или пишете ми тука ако има официјална фан страна.Благодарам.

gjerlek
Стави си оглас на пазар3 и реклама 5 и вајда ќе имаш среќа некој да ти јави ако до толку сакаш да го париш.
Евентуално најди одгледувачи на Германски овчар и пробај ја среќата таму, ако ти побараат докази тестови итн потруди се да средиш и заврши работа.
Probav imam dokazi testovi i se potrebno mi se javuvaa nekoi od vinica, kavadarci epten daleku mi e od Sk da odam do tamu zatoa probav tuka ako se najde bi bilo dobro :)

Сакам да ве прашам... си земав кученце дома, Ши цу - Пекинезер микс ... Затоа што прв пат почнувам да чувам куче, сакам да ве прашам за совети за како да го научам да врши нужда на едно место, дали треба некоја посебна грижа... итн :))

Сакам да ве прашам... си земав кученце дома, Ши цу - Пекинезер микс ... Затоа што прв пат почнувам да чувам куче, сакам да ве прашам за совети за како да го научам да врши нужда на едно место, дали треба некоја посебна грижа... итн :))

Ако живееш во стан и сакаш пример да врши нужда само во ВЦ на едно место, кога ке врши нужда каде што не треба ќе земеш со весник ќе го однесеш каде што се измочал ќе го удриш 2-3 пати, па ќе го однесеш каде што сакаш да врши нужда... не сега да го лупаш со весник туку да знае кај треба кај не треба да врши нужда, барем мене тоа ми успеа јас на тој начин го научив во ВЦ на едно место да врши нужда иако го изнесувам надвор почесто...

Дали ова е чист германски овчар? Мајка му е Германски овчар ама за таткото не се знае па ме интересира :confused: Старо е околу 3 месециlara.jpg

cooler Ова куче не е германски овчар,од германски овчар карактеристика има само на главата,и никаде на друго место :)
Како и да е,убаво е кучето :)

Еден другар зема пред некој ден, американски булдог, женка стара 7 месеци и очите и се крвави постојано. Дали некој знае од што може да биде тоа, и дали е опасно за кучката.

Кучето ми стално е ненаситно и лакомо за јадење, колку и да му даваш јади онака брзо лакомо ко никој пат да не е јадено, коски ги голта значи како риба е не памти кога си му дал за јадење, стално е гладно и немирно а многу е мило. Слични се многу, ако има некоја храна некој апчиња или било шо само да не е чотек не помага. :D
Slika0106.jpg
230px-Taz-Looney_Tunes.svg.png

сакам да купам куче од расата џуџест пинч
бидејќи немам искуство со оваа раса на кучиња би ве замолил некој подетално да ми опише какви се по карактер,дали се лесни за дресура,колку пати дневно се хранат,колку пати дневно треба да се шетаат,на колку месеци треба да се вакцинираат,што би требало да поседуваат за да можат да учествуваат на изложби,на каков вид на болест можат да подлегнат,дали се чуваат во двор или пак во затворен простор,дали се агресивни,дали сакаат да се во присуство на деца,колку се темпераментни и сл.?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom